«Η μητέρα μου χρειάστηκε να το ακούσει πολύ δυνατά» - Συγκλονίζει ο Δημήτρης Μοθωναίος

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την εξομολόγησή του για τον βιασμό

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Η μητέρα μου χρειάστηκε να το ακούσει πολύ δυνατά» - Συγκλονίζει ο Δημήτρης Μοθωναίος

Κάτι λιγότερο από ένας χρόνος έχει περάσει από τη μέρα που ο Δημήτρης Μοθωναίος, αποφάσισε να προχωρήσει σε μία συγκλονιστική εξομολόγηση στο Πρωινό για τον βιασμό του. Σήμερα (20/1) ο ηθοποιός βρέθηκε και πάλι στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και μίλησε για τη συγκεκριμένη εξομολόγηση.

Η συνέντευξη του Δημήτρη Μοθωναίου

«Έχω την αίσθηση ότι και η μητέρα μου χρειάστηκε να το ακούσει πολύ δυνατά για να το καταλάβει με ένα τρόπο. Μιλούσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Έχουν υπάρξει έρευνες που η μητέρα ενός καταγγέλλοντος διαβάζει την γραπτή καταγγελία του παιδιού και τις λέξεις «βιασμός», «παρενόχληση», δεν τις διαβάζει καν. Ο μηχανισμός άρνησης είναι τόσο μεγάλος. Ειδικά όταν ένας άνθρωπος είναι μέσα στο σπίτι. Η μητέρα μου είναι μια πολύ ρομαντική ψυχή που δεν μπορούσε να διανοηθεί», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μοθωναίος.

«Αν δεν ήταν η Φαίη Σκορδά δεν υπήρχε περίπτωση να μιλήσω»

Ο Δημήτρης Μοθωναίος παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην Real και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην απόφασή του να μιλήσει ανοιχτά για τον βιασμό του σε παιδική ηλικία τονίζοντας πως την αποκάλυψη αυτή την έκανε χάρη στη Φαίη Σκορδά.

«Για εμένα το "Πρωινό" είναι ο ΑΝΤ1 και η Φαίη Σκορδά. Αν δεν είχε προηγηθεί αυτή η περίοδος δεν θα είχε δημιουργηθεί αυτή η εμπιστοσύνη μεταξύ μας και δεν θα γινόταν τίποτα από αυτά που έγιναν πέρυσι. Δεν υπήρχε περίπτωση να μιλήσω αν δεν ήταν η Φαίη. Είχα στο μυαλό μου ότι κάποια στιγμή αυτά πρέπει να βγουν στο φως αλλά το κατάλαβα από την πρώτη στιγμή που πήγα καλεσμένος στην εκπομπή της ότι με αυτή την κοπέλα θα γίνουμε φίλοι.

Είμαι σε μια διαρκή συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό "Ελίζα" και δουλεύουμε συγκεκριμένες δράσεις για την προβολή και τη θεσμική αλλαγή. Εχει γίνει ένα πρώτο άνοιγμα, αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος. Πρέπει να γίνει θεσμικό, δεν είναι όμως δική μου δουλειά να επιβάλω τη σεξουαλική αγωγή από το νηπιαγωγείο.

Το θέατρο είναι όπως είναι μια οικογένεια. Μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι με κακοποιητικές συμπεριφορές αλλά το περιβάλλον δεν θέλει να το αντιμετωπίσει για τις δικές του άμυνες δεν το βλέπει, το κάνει αστείο κι αυτό δεν είναι σωστό.

Οταν υπάρχει τέτοια συμπεριφορά, γίνεται status quo αν το περιβάλλον σου εθελοτυφλεί. Το κέρδος για εμένα σε αυτή την υπόθεση θα ήταν να μιλήσουν όλοι και να βρούμε μια λύση, Εχω αφήσει πίσω μου το προσωπικό. Συνεχίζω τη ζωή μου φοβερά ελαφρύς.

Πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι ζουν τον δικό τους Γολγοθά και θα χρησιμοποιήσουν ό,τι έχουν στη διάθεση τους για να δικαιολογηθούν ακόμη και στον εαυτό τους... Αυτό που με ξαφνιάζει είναι οι άνθρωποι του περιβάλλοντος τους. Ξεπερνούν τη φαντασία μου εκείνοι που στηρίζουν, καλύπτουν αυτές τις συμπεριφορές - για εμένα είναι απόλυτα εγκληματικό. Ακόμη και αν είμαι αδελφός σου κι εσύ έχεις μια παραβατική συμπεριφορά, αν σε κάνω κοινωνικά αποδεκτό ή ακόμη και πρότυπο, εγώ σε έχω φέρει σε αυτό το σημείο... Ισως αν τους απομονώναμε να προβληματίζονταν και οι ίδιοι», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μοθωναίος.