«Δεν θα πήγαινα στο Survivor, δεν μου...»

Γνωστός ηθοποιός αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
«Δεν θα πήγαινα στο Survivor, δεν μου...»

Στην εκπομπή «Πρωινό» βρέθηκε την Παρασκευή 21/01 καλεσμένος ο Ορέστης Τζιόβας ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για την περιπέτεια με τον κορωνοϊό για τον "αποτυχημένο" του γάμο αλλά και για το Survivor 5.

Οι δηλώσεις του Ορέστη Τζιόβα

«Έπαθα πνευμονία, νοσηλεύτηκα. Όχι εντατική, αλλά νοσηλεύτηκα 7 μέρες για να έρθει το οξυγόνο στα ίσια, είχε πέσει περίπου στο 90 με 92. Δεν θα έλεγα ότι φοβήθηκα. Ένιωθα ασφάλεια που πήγα στο νοσοκομείο. Ήμουν σε μια περίοδο πολύ μαλακή για τα νοσοκομεία.

Οι γιατροί μου είπαν αν έχω δύο 24ωρα πυρετό που δεν πέφτει να πάω νοσοκομείο γιατί είναι πνευμονία, και ήταν όντως πνευμονία. Κι ενώ η κατάσταση ήταν πολύ κακή και η αξονική πολύ άσχημη, ανατράπηκε πολύ γρήγορα το σκηνικό».

Ο παρουσιαστής από την άλλη, τον ρώτησε για το αν θα πήγαινε σε ένα reality όπως το Survivor για να ταξιδέψει Άγιο Δομίνικο με εκείνον να του απαντάει χαρακτηριστικά: «Όχι, δεν νομίζω. Δεν θα το έκανα, θα έκανα αλλιώς το ταξίδι», συμπληρώνοντας πως δεν του έχει γίνει πρόταση ποτέ.

Ορέστης Τζιόβας για κίνημα #metoo: «Ξέρετε τι είναι να είσαι καθηγητής και να παρενοχλείς ερωτικά τους μαθητές;»

Μια συνέντευξη εφ'όλης της ύλης παραχώρησε στην εφημερίδα Enjoy ο Ορέστης Τζιόβας. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε για τα δύο δύσκολα χρόνια της καραντίνα αλλά και για το κίνημα #metoo όπου εξακολουθεί να απασχολεί ιδιαίτερα μετά από τις τελευταίες εξελίξεις που βγήκαν στην επιφάνεια.

Όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας με το #metoo, όσα ακούστηκαν για τον χώρο σας, όσα έγιναν με τις καταγγελίες και με τη Δικαιοσύνη να παίρνει θέση, τα περίμενες; Ήταν γροθιά στο στομάχι για τον χώρο σας;

«Δεν ήταν γροθιά στο στομάχι, γιατί όσα έκαναν ο κ. Λιγνάδης και ο κ. Φιλιππίδης ήταν σοβαρά νομικά ατοπήματα. Άρα αν κάνεις κακό θα το πληρώσεις, αργά ή γρήγορα. Για μένα αυτοί οι δύο συνάδελφοι πλήρωσαν την αλαζονεία τους».

Ο κ. Λιγνάδης δεν ήταν καθηγητής στο Αρσάκειο;

«Ξέρετε τι είναι να είσαι καθηγητής και να παρενοχλείς ερωτικά τους μαθητές σου; Απαράδεκτο. Οι γονείς τους θα έχουν φρικάρει. Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο, όσο διάσημος, ταλαντούχος, προσκείμενος στην εξουσία και αν είναι…

Ακόμη και στον κ. Λιγνάδη η κυβέρνηση του γύρισε την πλάτη και ας του εμπιστεύτηκε το Εθνικό Θέατρο. Ήταν επιλογή της κυβέρνησης ο κ. Λιγνάδης, του ανέθεσε το Εθνικό με απευθείας ανάθεση. Αλλά όταν βγήκαν όλα αυτά τα νοσηρά στη φόρα δεν του χαρίστηκαν. Δεν είναι κανένας πάνω από τον νόμο», απάντησε ο ηθοποιός.

Και κατέληξε: «Το #metoo δεν μπορούσε να θαφτεί ως κίνημα, γιατί ζούμε πλέον στην εποχή του facebook, που όλα κοινοποιούνται, τίποτα δεν κρύβεται. Και να πληρώσεις για να μην βγει ένα σκάνδαλο στη δημοσιότητα, να πληρώσεις αδρά όλα τα μίντια , από το facebook πως θα ξεφύγεις;

Για μένα η ψυχική , η λεκτική και η σωματική βία στο θέατρο, στον ναό του πολιτισμού και της τέχνης, είναι αρρώστια και πληγή.

Δεν γίνεται η χαρά και η δημιουργικότητα του θεάτρου να αμαυρώνεται από τις κομπλεξικές συμπεριφορές πρωταγωνιστών ή σκηνοθετών που αρέσκονται να τσαλακώνουν προσωπικότητες και να υποτιμούν συναδέλφους που έχουν ανάγκη να δουλέψουν».