Σάββατο, 28 Μαΐου 2022 | Επικοινωνία

Νίκος Κουρής: «Ο διαβήτης μού προκαλεί ψυχολογικές μεταπτώσεις και...»

Η αποκάλυψη για το πρόβλημα υγείας του

Νίκος Κουρής: «Ο διαβήτης μού προκαλεί ψυχολογικές μεταπτώσεις και...»
News 21.01.2022 16:04
Από Ίρις Βίλα

Το μεσημέρι της Παρασκευής 21/01 ο Νίκος Κουρής βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Ελένη». Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων γιατί είναι εναντίον της συγκατοίκησης παρόλο που ο ίδιος συγκατοικεί, ενώ από την άλλη αποκάλυψε τις δυσκολίες που προκαλεί στη σχέση του ο διαβήτης.

Οι δηλώσεις του Νίκου Κουρή

«Μου αρέσει η ιδέα ότι δε συμβιβάζομαι, ενώ είμαι εντελώς συμβιβασμένος. Μου αρέσει η συνήθεια. Είναι ένα επαναλαμβανόμενο πράγμα, το οποίο μπορεί να αναγεννιέται καθημερινά. Ο διαβήτης μού προκαλεί ψυχολογικές μεταπτώσεις και νεύρα. Θέλει πολύ γενναιότητα να μπορείς να κάνεις πίσω όταν ο σύντροφός σου δεν είναι στα καλά του.

Για τον άντρα, καλή ηλικία για να αποκτήσει παιδί είναι σίγουρα μετά τα 30. Πατέρας και γιος δεν κάνει να είναι φίλοι. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό, δεν έχει καλά αποτελέσματα».

Συγκλονίζει ο Νίκος Κουρής: «Έχασα ανθρώπους και φίλους λόγω του...»

Ο Νίκος Κουρής παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» όπου προβάλλεται μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του MEGA.

Μεταξύ άλλων, ο γνωστός ηθοποιός "άνοιξε" την καρδιά του και μίλησε για τη ζωή με τον διαβήτη, τους ανθρώπους που έφυγαν από διπλά του, τη σύντροφο, το παιδί του και τα κλισέ που κατέρριψε. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό είχε μιλήσει και για τις εξελίξεις με το κίνημα #metoo στον χώρο του θεάτρου.

«Δεν είμαστε όλοι για όλους, αλλά πιανόμαστε ή πιάνουμε αυτούς για τους οποίους είμαστε φτιαγμένοι. Ήμουν πολύ παιδευτικός στο παρελθόν και με τους άλλους και κυρίως με μένα, αλλά πλέον άλλαξε η σχέση μου με τη ζωή και την καθημερινότητα.

Πλέον έχω όρεξη να ζήσω, που παλιά δεν την είχα, λόγω των δυσκολιών του διαβήτη και του χαρακτήρα μου». Ο Νίκος Κουρής είπε στη συνέχεια για τον διαβήτη: «Ο διαβήτης είναι κυρίως θέμα ψυχολογίας γιατί το πρακτικό κομμάτι το έχω λύσει εδώ και χρονιά και το παλεύω σωστά (ινσουλίνη, διατροφή και ενέργεια).

Η ζωή του διαβητικού είναι δύσκολη και υπάρχουν άνθρωποι που δεν το λένε ότι είναι διαβητικοί, όπως έκανα και εγώ για πολλά χρονιά. Δεν το έλεγα γιατί το έφερα ως μεγάλο βάρος μέσα μου, νόμιζα ότι θα θεωρήσουν πως δεν είμαι ικανός για κάποια πράγματα, φοβόμουν.

Ο διαβήτης είναι μια έλλειψη που πολλές φορές σε καθιστά ανίκανο να είσαι κύριος του εαυτού σου». Ο Νίκος Κουρής συμπλήρωσε επίσης: «Κάνω πενταπλάσιο κόπο από έναν άνθρωπο που δεν έχει διαβήτη και πρέπει να υπολογίσω τα πάντα και την ενέργεια μου.

Το να είσαι ηθοποιός και διαβητικός είναι πολύ απαιτητικό και είμαι υπερήφανος που τα έχω καταφέρει και είμαι και πολύ δυνατός πια. Κάθε μέρα είναι μια άλλη ρύθμιση, άλλος υπολογισμός, αλλά φαγητά, άλλες δόσεις… κάθε μέρα η ζωή μου είναι εάν κουίζ.

Έχασα ανθρώπους, σχέσεις και φίλους λόγω του διαβήτη μου, και εκείνοι δεν άντεξαν αλλά και εγώ είχα αποκλείσει τον εαυτό μου από ενοχές».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

O Νίκος Κουρής αποκαλύπτει: «Άρχισα να ουρλιάζω! Βγήκα μετά από τεσσεράμισι ώρες από το νερό»

The 2night show - Νίκος Κουρής: «Ο ρόλος μου στις Άγριες Μέλισσες είναι εντελώς...»

Share