Γιώργος Καπουτζίδης: «Οι ομοφυλόφιλοι άνθρωποι ζουν πίσω από μια διαχωριστική γραμμή»

«Δεν καταλαβαίνω ποιος την έβαλε, πότε την έβαλε και γιατί την έβαλε»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Γιώργος Καπουτζίδης: «Οι ομοφυλόφιλοι άνθρωποι ζουν πίσω από μια διαχωριστική γραμμή»

Στην Έλενα Κατρίτση και την εκπομπή Προσωπικά μίλησε το απόγευμα της Κυριακής (23/1) ο Γιώργος Καπουτζίδης. Ο γνωστός σεναριογράφος και ηθοποιός αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια, τις πρώτες του δουλειές, αλλά και την μεγάλη του αγάπη, τον στίβο.

Οι δηλώσεις του Καπουτζίδη

«Πήρα την απόφαση να είμαι πιο συγκεκριμένος και πιο σαφής γιατί νομίζω είναι χρόνο να μπορέσω να δω κάποια πράγματα πιο ήρεμα. Όντως μιλάω πολύ πιο ανοιχτά και νομίζω πως αυτό που κάνω βοηθά και πολύ κόσμο και αυτός είναι ο λόγος που το κάνω.

Είναι πάρα πολλά παιδιά και μεγαλύτεροι άνθρωποι οι οποίοι μου στέλνουν μηνύματα στα οποία μου λένε πως αυτό το οποίο κάνω τους βοηθάει. Οι ομοφυλόφιλοι άνθρωποι ζουν πίσω από μια διαχωριστική γραμμή την οποία δεν καταλαβαίνω ποιος την έβαλε, πότε την έβαλε και γιατί την έβαλε.

Έτσι όπως το βλέπω πολύ ψύχραιμα, αυτή η γραμμή δεν εξυπηρετεί σε κάτι, το μόνο το οποίο φέρνει είναι δυστυχία, στεναχώρια, μίση. Δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η γραμμή, πρέπει να ζούμε όλο μαζί αγαπημένοι και να συνυπάρχουμε.

Όταν μου ζήτησαν να γράψω μόνο το σενάριο και να μην παίξω στις “Σαββατογεννημένες” αυτό ήταν μία πολύ στενάχωρη στιγμή. Έκλαψα γιατί ήταν το όνειρό μου να παίξω τον ρόλο που έγραψα για μένα αλλά τελικά έγινε» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καπουτζίδης, λίγο μετά το σάλο με τον Νίκο Μουτσινά.

«Η αποκάλυψη της σεξουαλικότητας σε απελευθερώνει»

Καλεσμένος στο «Στούντιο 4» βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (23/11) ο Γιώργος Καπουτζίδης. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στον Νίκο Μουτσινά, στην αποχώρηση της Ελένης Γερασιμίδου από την νέα του σειρά, αλλά και στην σεξουαλικότητά του.

«Είναι καλό να λέμε το σωστό αλλά είναι ακόμα καλύτερο να πιστεύουμε το σωστό και το πολύ πολύ καλύτερο είναι να το νιώθεις, να βγαίνει μέσα από την καρδιά σου. Την πολιτική ορθότητα δεν πρέπει να την βλέπουμε σαν έναν δράκο που ήρθε εδώ πέρα να μας απειλήσει και να μας απαγορεύσει να κάνουμε πράγματα. Η πολιτική ορθότητα θα πρέπει να είναι συνυφασμένη με το συναίσθημα, γιατί φτιάχτηκε όχι για να μας εμποδίσει να κάνουμε πράγματα, αλλά για να προστατέψει κάποιους.

Ακόμα και όταν την επιβάλλουμε, πρέπει με ένα νοιάξιμο να την επιβάλλουμε σε αυτόν που δεν την τηρεί, όχι με το να τον πετροβολήσουμε ούτε να του ευχόμαστε κατάρες. Να είμαστε αυστηροί, να τον φέρουμε μπροστά στο λάθος του, αλλά είπα αυστηροί, όχι άγριοι, όχι βάναυσοι.

Με δυσκολεύει να βρίσκομαι σε περιβάλλοντα που δεν μπορώ να είμαι ο εαυτός μου και να πρέπει να είμαι πάρα πολύ διπλωμάτης.

Η αποκάλυψη της σεξουαλικότητας είναι σημαντικό, σε απελευθερώνει σίγουρα. Όταν έχεις αποδεχθεί τη σεξουαλικότητα και μιλήσεις γι’ αυτήν, μετά δεν είναι πια αγώνας είναι ένας πολύ ωραίος περίπατος, πολύ απλά, εύκολα. Δεν χρειάζεται ούτε δάχτυλο να κουνήσεις, ούτε να υψώσεις τη φωνή, ούτε τίποτα. Πολύ απλά λες… εγώ παιδιά νομίζω αυτό».