Φωτεινή Πετρογιάννη: Εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό και επέστρεψε στον ΑΝΤ1 με τα πόδια

Η ανάρτηση για τα όσα έζησε πηδώντας φράχτες μέσα στο κρύο για να διανυκτερεύσει στο κανάλι

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Φωτεινή Πετρογιάννη: Εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό και επέστρεψε στον ΑΝΤ1 με τα πόδια

Ανάμεσα στους πολίτες που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό ήταν η Φωτεινή Πετρογιάννη και οι συνεργάτες της. Η δημοσιογράφος έμεινε 11 ώρες μέσα στο αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου με χιλιάδες ακόμη αμάξια, όταν τελικά αποφάσισε να επιστρέψουν στο κανάλι.

Όπως αποκάλυψε μέσα από τα stories στο Ιnstagram μετά από τόσες ώρες εγκλωβισμένη αναγκάστηκε τελικά να επιστρέψει στο στούντιο του καναλιού με τα πόδια μέσα στο κρύο και στο χιόνι, πηδώντας φράχτες για να καταφέρει να φτάσει.

Η ανάρτηση της Φωτεινής Πετρογιάννη

«Εμείς παρατήσαμε αμάξι, περπατήσαμε κάτι χιλιόμετρα, πηδήξαμε φράχτες, φτάσαμε στα διόδια της Κάντζας, μας παρέλαβε ένας φίλος με το αμάξι του και καταφέραμε να γυρίσουμε στον ΑΝΤ1 που ήταν κοντά και θα διανυκτερεύσουμε εδώ. Δεν είδαμε ποτέ κανέναν να μας πλησιάζει, να μας συμβουλεύει, τίποτα. Η ουρά των αυτοκινήτων αγγίζει τα 18 χλμ και πάρα πολλοί άνθρωποι θα κοιμηθούν μέσα στο κρύο απόψε χωρίς βοήθεια. Μπράβο στην Αττική Οδό να πούμε. Σας ευχαριστούμε όλους», έγραψε η Φωτεινή Πετρογιάννη η οποία ξέσπασε κατά του Γιώργου Πατούλη σήμερα 25/1 το πρωί στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα.

Εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό και επέστρεψε στον ΑΝΤ1 με τα πόδια η Φωτεινή Πετρογιάννη

Εγκλωβισμένοι 20 ώρες στην Αττική Οδό παραμένουν άλλα 1.200 αυτοκίνητα

Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας δυνάμεις του Στρατού, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έδιναν μάχη, ώστε να απεγκλωβίσουν τους εκατοντάδες οδηγούς που βρίσκονται στην Αττική Οδό, στο έλεος του χιονιά που έφερε η κακοκαιρία "Ελπίς".

Στη μάχη, με σκοπό να ανοίξει ο αυτοκινητόδρομος, έχουν ριχτεί και άνδρες της ΕΚΑΜ, έπειτα από εντολή που δόθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Οι δυνάμεις του Στρατού που συμμετέχουν στην επιχείρηση, μοίραζαν από το βράδυ τρόφιμα, νερά και κουβέρτες στα εγκλωβισμένα άτομα στην Αττική Οδό.

Κακοκαιρία Ελπίς

Οδηγοί και επιβάτες περίπου 3.000 οχημάτων ήταν εγκλωβισμένοι μέχρι το βράδυ. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που μίλησε στον ΣΚΑΙ, από τις επιχειρήσεις διάσωσης απεγκλωβίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας περίπου 1.800 οχήματα, ενώ το πρωί της Τρίτης παραμένουν περίπου άλλα 1.200 οχήματα να απεγκλωβιστούν. Σημειώνεται ότι αρκετά από αυτά είναι εγκαταλελειμμένα από τους επιβάτες τους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι απεγκλωβισμοί συνεχίζονται από την Λεωφόρο Μεσογείων, την Αττική Οδό (έξοδοι 13 και 14) και σε αρκετές άλλες περιοχές της Αττικής με τους απεγκλωβισμένους να οδηγούνται σε ασφαλή σημεία. Επιπλέον δεν έχουν σταματήσει οι μεταφορές νεφροπαθών για αιμοκάθαρση, ανθρώπων που χρειάζονται να μεταβούν σε νοσοκομεία, ακόμα και προσωπικού που δυσκολεύεται να μεταβεί στις μονάδες υγείας.