Eurovision 2022: Ανακοινώθηκε η σειρά που θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον μεγάλο ημιτελικό

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Eurovision 2022: Ανακοινώθηκε η σειρά που θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον μεγάλο ημιτελικό

Ο μουσικός διαγωνισμός της Eurovision 2022 όπου αναμένεται να διεξαχθεί στο Τορίνο της Ιταλίας για 66η φορά, φαίνεται πως έχει "κεντρίσει" για τα καλά το ενδιαφέρον των fans όπου ανυπομονούν πως και πως να δούνε ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής.

Στον διαγωνισμό με το σύνθημα «The Sound Of Beauty», λαμβάνουν μέρος 41 χώρες, από τις οποίες οι 36 θα περάσουν από τους ημιτελικούς, ενώ η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και η Ιταλία (διοργανώτρια χώρα) πάνε κατευθείαν στον τελικό.

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα μέσα από live κλήρωση, η Ελλάδα θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού της Eurovision στις 10 Μαΐου 2022.

Η σειρά που θα εμφανιστούν οι χώρες στην Eurovision

Α’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

1.Αλβανία
2.Λετονία
3.Ελβετία
4.Σλοβενία
5.Βουλγαρία
6.Μολδαβία
7.Ουκρανία
8.Λιθουανία
9.Ολλανδία
10.Νορβηγία
11.Ρωσία
12.Πορτογαλία
13.Δανία
14.Αρμενία
15.Αυστρία
16.Κροατία
17.Ισλανδία
18.Ελλάδα

Β’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

1.Αυστραλία
2.Γεωργία
3.Κύπρος
4.Σερβία
5.Φινλανδία
6.Αζερμπαϊτζάν
7.Άγιος Μαρίνος
8.Ισραήλ
9.Μάλτα
10.Μαυροβούνιο
11.Ρουμανία

Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: Αποκάλυψε πρώτη φορά αν θα πάει στην Eurovision - «Έχουν γίνει κάποιες προτάσεις...»

Η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Super Katerina», το πρωί της Παρασκευής 21/01 και έδωσε μια αποκλειστική συνέντευξη. Η ίδια μίλησε για την επιθυμία της να ασχοληθεί με το τραγούδι, ενώ αποκάλυψε τις προτάσεις που έχει δεχτεί, μετά την εντυπωσιακή νίκη της στο J2US παρέα με την Κατερίνα Λιόλιου.

«Κοίταξε, έχουν γίνει κάποιες προτάσεις στα μουσικά πλέον δρώμενα, αλλά νομίζω ότι θέλω λίγο τον χρόνο μου, λίγο να το επεξεργαστώ όλο αυτό», είπε η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου και πρόσθεσε:

«Προτάσεις για μαγαζιά. Δεν μπορώ να με φανταστώ τόσο σε πίστα. Ακόμη και αν γινόμουν τραγουδίστρια, θα ήμουν πιο πολύ σε pop ρεπερτόριο».

Όταν τη ρώτησε η Κατερίνα Καινούργιου για την Eurovision, η σχεδιάστρια είπε:

«Αυτό με τη Eurovision για κάποιον λόγο μου το λένε συνέχεια. Μου αρέσει πάρα πολύ ναι. Πραγματικά μου αρέσει πολύ αυτό σαν concept. Μου αρέσουν τα δύσκολα, μου αρέσει να μπαίνω κατευθείαν στα βαθιά».