Ζέτα Δούκα: Ένας χρόνος από την καταγγελία της για τον Κιμούλη - «Ακόμα θυμάμαι τον φόβο που με παρέλυε»

Η συγκλονιστική ανάρτησή της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ζέτα Δούκα: Ένας χρόνος από την καταγγελία της για τον Κιμούλη - «Ακόμα θυμάμαι τον φόβο που με παρέλυε»

Πριν από ακριβώς έναν χρόνο, η Ζέτα Δούκα είχε μιλήσει για πρώτη φορά δημόσια για την ψυχολογική και λεκτική βία που βίωσε από τον Γιώργο Κιμούλη, μια καταγγελία που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Η ηθοποιός λοιπόν με αφορμή το γεγονός αυτό, προχώρησε σε ένα story στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, μοιράζοντας όλες τις σκέψεις της.

Η ανάρτηση της Δούκα

«Ακόμα θυμάμαι τον φόβο που με παρέλυε. μου στέγνωνε το στόμα, με έκανε να τρέμω, αλλά ταυτόχρονα μου έδινε δύναμη. Περνούσαν χιλιάδες σκέψεις από το μυαλό μου αλλά επικεντρωνόμουν στην εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου λίγες ημέρες πριν και έπαιρνα θάρρος.

Όταν τελείωσε η συνέντευξη είχα μουδιάσει, δεν το πίστευα ότι το έκανα αυτό. Άκουγα τις φωνές γύρω μου σαν να είμαι σε γυάλα. Προσευχόμουν ο κόσμος να καταλάβει και να αλλάξει. Όπως τελικά έγινε. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ. Η κοινωνία δεν φοβάται να μιλήσει πια.

Τα θύματα βίας ισχυροποιούνται και οι εγκληματίες έρχονται αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη. Έχουν πολλά να γίνουν ακόμη, σε όλα τα επίπεδα, αλλά η αρχή συνέβη και είναι τόσο σαρωτική που δεν θα αφήσει τίποτα ατιμώρητο το πέρασμά της», έγραψε η Ζέτα Δούκα που πρόσφατα μοιράστηκε και μια αποκάλυψη για την νευρική ανορεξία που είχε αντιμετωπίσει.

Η ανάρτηση της Δούκα για τον Κιμούλη

«Νιώθω χαρά που ξεκίνησε το #metoo»

Η Ζέτα Δούκα παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής «Happy Day» με αφορμή την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Έλλα και Άλλυ είσαι δυνατή». Μεταξύ άλλων η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε και στο ελληνικό κίνημα #metoo όπου συνεχίζει να απασχολεί αρκετά.

Έναν χρόνο μετά από την συγκλονιστική αποκάλυψη που είχε κάνει καθώς είχε ανοίξει την καρδιά της και είχε μιλήσει για την δραματική εμπειρία που είχε βιώσει στον χώρο ανέφερε χαρακτηριστικά πως:

«Από τη μία νιώθω μεγάλη χαρά γιατί ξεκίνησε κάτι που εξυγίανε έναν χώρο ή τουλάχιστον προσπαθεί να εξυγιάνει τον καλλιτεχνικό χώρο, από την άλλη θέλω τα πράγματα να προχωρήσουν και σε άλλους χώρους», δήλωσε η ίδια.