Ηλίας Γκιώνης: Η απάντηση των αστυνομικών αρχών της Λευκωσίας - «Ισχυρισμοί χωρίς τεκμηρίωση...»

Εμπλέκεται το κύκλωμα μαστροπείας με την Κύπρο

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Ηλίας Γκιώνης: Η απάντηση των αστυνομικών αρχών της Λευκωσίας - «Ισχυρισμοί χωρίς τεκμηρίωση...»

Στο στόχαστρο έχει βρεθεί τις τελευταίες ημέρες ο Ηλίας Γκιώνης, μετά από την καταγγελία που έκανε για κύκλωμα μαστροπείας, με αφορμή το βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη. Ο ακτιβιστής ήταν ο πρώτος που αναφέρθηκε δημόσια στην υπόθεση, αποκάλυψε ονόματα και έδωσε το βήμα στο κοινό του να μιλήσει για αντίστοιχα περιστατικά.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση του, ο ίδιος είχε αναφέρει πως επρόκειτο να στείλει στις αστυνομικές αρχές υλικό, το οποίο εμπλέκει το κύκλωμα μαστροπείας με την Κύπρο. Tι απάντησαν όμως οι αστυνομικές αρχές της Λευκωσίας για το υλικό που έπεσε στα χέρια τους;

Η απάντηση των αστυνομικών αρχών για το υλικό που έλαβαν από τον Ηλία Γκιώνη

«Είναι ισχυρισμοί και εικασίες, χωρίς τεκμηρίωση», επισημαίνουν αστυνομικές πηγές της Λευκωσίας λέγοντας ότι το υλικό που έστειλε ο ακτιβιστής, Ηλίας Γκιώνης, για το υπό έρευνα κύκλωμα μαστροπείας, σε Ελλάδα και Κύπρο, μετά την καταγγελία ομαδικού βιασμού στη Θεσσαλονίκη από την 24χρονη, δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για στοιχειοθέτηση υποθέσεων.

Σε αναρτήσεις από μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέιλ που έχει λάβει από διάφορα άτομα περιορίζονται τα «στοιχεία» τα οποία έστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην Κυπριακή Αστυνομία ο Ηλίας Γκιώνης.

Όπως ανέφεραν στο protothema.grαστυνομικές πηγές στην Λευκωσία, εκ πρώτη όψεως το υλικό που εστάλη δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για διεξαγωγή ανακρίσεων και πολύ περισσότερο για στοιχειοθέτηση υποθέσεων.

«Είναι ισχυρισμοί και εικασίες, χωρίς τεκμηρίωση και ουδείς μπορεί να βεβαιώσει για την ορθότητα τους», αναφέρουν ειδικότερα.

Πάντως, όλο το υλικό θα εξεταστεί ενδελεχώς ώστε να εξαντληθεί κάθε πιθανότητα παραπομπής σε παράνομη δραστηριότητα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι αναρτήσεις του κ. Γκιώνη θα μπορούσαν να βρεθούν και από την αστυνομία αφού είναι προσβάσιμες στο διαδίκτυο.

Σε ανάρτησή του, ο Ηλίας Γκιώνης είχε αναφέρει ότι ολοκλήρωσε την αρχειοθέτηση των στοιχείων, με 150 αρχεία φωτογραφικού υλικού και 45 σελίδες ανάλυσης. Μάλιστα, είπε ότι σε αυτά υπάρχουν και στοιχεία που δεν έχει κοινοποιήσει δημόσια.

«Εχθές το βράδυ τελείωσα την αρχειοθέτηση όλων των στοιχείων. Η παρουσίαση που στέλνω σήμερα στις αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου έχει μέσα 150 αρχεία φωτογραφικού υλικού και 45 σελίδες ανάλυσης. Μου πήρε τρεις μέρες να τα αρχειοθετήσω σωστά μαζί με όλα τα στοιχεία που δεν είχα κοινοποιήσει δημόσια.

Για όσα άτομα αναρωτιούνται γιατί το ξεκίνησα όλο αυτό μέσα από το instagram είναι γιατί, δίνοντας ένα στοιχείο στον κόσμο, αυτός μου έστελνε 10 πίσω.

Τις τελευταίες τρεις μέρες είχα παγώσει την διερεύνηση των νέων στοιχείων που ο οι ντόπιοι πολίτες της κάθε περιοχής μου έστελναν, την οποία συνεχίζω από σήμερα», έγραψε στο προφίλ του.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Η αποκάλυψη του Γκιώνη για τις απειλές που δέχεται ο σύντροφός του

Αυτός που έφερε την υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη και που στοχεύει να αποκαλύψει τα πάντα γύρω από αυτή αλλά σε αντίστοιχεις υποθέσεις είναι ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης.

Ο ίδιος μέσα από τα social media αναρτά καθημερινά οτιδήποτε μαθαίνει με σκοπό να ξεσκεπάσει το κύκλωμα μαστροπείας που δρα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Μετά την αποκάλυψη λοιπόν του ίδιου ότι δέχεται απειλές για την ζωή του, ο Ηλίας Γκιώνης γνωστοποιήσε ότι δέχεται απειλές ακόμη ο σύντροφός του.

«Στέλνουν απειλές και στον σύντροφό μου… Αν τα έβαλα με κάποιους που πρώτη φορά γνώρισα λόγω της φρικιαστικής υπόθεσης για να υποστηρίξω ένα κορίτσι που επίσης δεν είχα γνωρίσει μέχρι τότε…Σας προειδοποιώ για το τι θα ακολουθήσει εάν σταλεί έστω και ένα επιθετικό μήνυμα ξανά στο αγόρι μου» ανέφερε ο Ηλίας Γκιώνης.

Ηλίας Γκιώνης απειλές