Εξοργισμένη η Ανθή Σαλαγκούδη: «Είμαστε ξεχασμένοι, αποκομμένοι από παντού»

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Εξοργισμένη η Ανθή Σαλαγκούδη: «Είμαστε ξεχασμένοι, αποκομμένοι από παντού»

Το μεσημέρι της Πέμπτης 27/01 η Ανθή Σαλαγκούδη μίλησε μέσω Skype στην εκπομπή «T-Live» όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για την ταλαιπωρία που βίωσε λόγω της κακοκαιρίας "Ελπίδα" καθώς χιλιάδες είναι οι πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις τελευταίες ώρες προβλήματα στα σπίτια τους καθώς δεν έχουν ρεύμα.

Πιο συγκεκριμένα, η γνωστή δημοσιογράφος αναφέρθηκε για τις 60 ώρες που πέρασε χωρίς ρεύμα αλλά και την απόφασή της να αφήσει τελικά το σπίτι της και να μεταφερθεί σε ένα ξενοδοχείο.

Οι δηλώσεις της Ανθής Σαλαγκούδη

«Νομίζω τις μισές ώρες τις πέρασα στο αυτοκίνητο. Επειδή έπρεπε με κάποιο τρόπο να φορτίσω το κινητό για να έχω έστω λίγο φως, να μπορώ να επικοινωνήσω με κάποιον σε περίπτωση που συμβεί κάτι, αναγκαστικά πήγαινα στο αυτοκίνητο. Είχε και πρόβλημα ο φορτιστής μου και η φόρτιση γινόταν πάρα πολύ αργά οπότε έπρεπε να μένω πάρα πολλές ώρες μέσα στο αυτοκίνητο. Τουλάχιστον εκεί είχα θέρμανση, κάτι είναι και αυτό. .

«Μένω στο Κάτω Χαλάνδρι. Δυστυχώς ένιωσα ότι είμαστε ξεχασμένοι, αποκομμένοι από παντού. Εμείς είχαμε ένα πρόβλημα γιατί έπεσε ένα κλαδί στα καλώδια της ΔΕΗ. Δεν ήρθε ποτέ κάποιο συνεργείο. Παίρναμε τη ΔΕΔΗΕ όλες αυτές τις μέρες αλλά δε φάνηκε ποτέ.

Πήρα μάλιστα και χθες, πριν φύγω από το σπίτι, είπα να κάνω μια τελευταία προσπάθεια, τους παρακάλεσα να μεταφέρουν το αίτημα. Μου είπαν ότι φυσικά θα το μεταφέρουν και πως θα έχω και ενημέρωση στο κινητό μου από ώρα σε ώρα, δεν έγινε ποτέ.

Περίμενα άλλη μια ώρα και ευτυχώς ήρθε ένας πολύ καλός μου φίλος και με πήρε σχεδόν σηκωτή και αποφάσισα τελικά να έρθω σε ξενοδοχείο. Ήδη νιώθω τυχερή γιατί άκουσα ότι άλλοι δεν είχαν καν νερό, μωράκια, ευπαθείς ομάδες, πραγματικά νιώθω τυχερή»

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις πολυήμερες διακοπές ρεύματος

H Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις πολυήμερες διακοπές ρεύματος που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες σε περιοχές της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης η οποία θα διενεργηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας θα διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της διατάραξης λειτουργίας κοινωφελούς εγκατάστασης.

Η εντολή για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης δόθηκε αφενός λόγω των όσων έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας με την πολυήμερη ταλαιπωρία των πολιτών και αφετέρου, λόγω του ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας δέχθηκε δεκάδες τηλεφωνήματα πολιτών οι οποίοι κατήγγειλαν ότι έχουν συμπληρωθεί τρία 24ωρα και εξακολουθούν να παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και να ζουν μέσα σε πολικές θερμοκρασίες χωρίς να μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες τους για να αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ενώ την ίδια στιγμή έχουν καταγραφεί προβλήματα στη λειτουργεία του ΗΣΑΠ.