Πρόστιμο 5000 δολαρίων για τον Στέφανο Τσιτσιπά - Τι συνέβη;

Η παραβίαση που του «κόστισε»

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Πρόστιμο 5000 δολαρίων για τον Στέφανο Τσιτσιπά - Τι συνέβη;

Με πρόστιμο 12.000 δολαρίων τιμωρήθηκε ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ο συμπαίκτης του Στέφανου Τσιτσιπά για τη συμπεριφορά του στον ημιτελικό της διοργάνωσης Australian Open, στον οποίο, μάλιστα, ο έλληνας τενίστας, ο οποίος έκανε το εμβόλιο του κορωνοϊού για να ταξιδέψει στην Αυστραλία, ηττήθηκε και δεν τα κατάφερε να περάσει στον τελικό. Ο Ρώσος έγινε έξαλλος με τον πατέρα του Τσιτσιπά ο οποίος τον συμβούλευε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, κάτι που απαγορεύεται.

Το πρωί του Σαββάτου 29/1 οι διοργανωτές του παιχνιδιού έκαναν γνωστή την ποινή που επιβλήθηκε και στον Μεντβέντεφ αλλά και στον Τσιτσιπά και δεν θα λέγαμε ότι την γλίτωσε «φθηνά». Μάλιστα, ο έλληνας τενίστας έλαβε στο τέταρτο σετ προειδοποίηση για coaching.

Τα πρόστιμα που έλαβαν Τσιτσιπάς και Μαντβέντεφ για την παραβίαση των κανονισμών

Ο Μεντβέντεφ τιμωρήθηκε με 4.000 δολάρια για «αντιαθλητική συμπεριφορά» και με 8.000 δολάρια για «ορατή αισχρότητα», ενώ ο Στέφανος Τσιτσιπάς, θα πληρώσει 5.000 δολάρια για παράβαση του κώδικα δεοντολογίας στο ίδιο παιχνίδι.

«Πώς μπορείς να διαιτητεύεις έναν ημιτελικό, όταν είσαι τόσο κακός; Είσαι ηλίθιος, γιατί δεν με κοιτάς», είπε ο Μεντβέντεφ κάνοντας επίθεση στον διαιτητή, ενώ μετά τον αγώνα έκανε ξεκάθαρο ότι αυτό που τον ενόχλησε περισσότερο ήταν ο πατέρας του Τσιτσιπά, ο οποίος μιλούσε πολύ κατά τη διάρκεια του αγώνα, κάτι το οποίο με κανονισμό έχει απαγορευτεί.

Το βίντεο από την στιγμή που ο Στέφανος Τσιτσιπάς σώζει το ball girl από το έντομο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη φορά στα τέσσερα τελευταία χρόνια στα προημιτελικά του Australian Open, ενώ νίκησε τον Αμερικανό Τέιλορ Φρίτζκι, καταφέροντας να περάσει στην κορυφαία οκτάδα της διοργάνωσης, μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα.

Κατά την διάρκεια του αγώνα ο Έλληνας τενίστας αποθεώθηκε από το κοινό όταν έσωσε ένα από τα ball girls την στιγμή που της επιτέθηκε ένα έντομο. Κατά την διάρκεια του πέμπτου σετ του αγώνα το τεράστιο έντομο εισέβαλλε στο γήπεδο με το κορίτσι να τρέχει για να σωθεί κυριολεκτικά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, τότε, με απόλυτη ψυχραιμία έβαλε το έντομο πάνω στην ρακέτα του και το μετέφερε εκτός γηπέδου σώζοντας το κορίτσι από τον τρόμο.

Να υπενθυμίσουμε ότι από το φετινό Australian Open θα απουσιάζει ο παγκόσμιος πρωταθλητής του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά την απέλασή του από την χώρα.