Πως είναι σήμερα η βαφτιστήρα της Ρένας Βλαχοπούλου - Είναι γνωστή και αγαπημένη ηθοποιός

Τη γνωρίζουμε από τη «Λάμψη»!

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Πως είναι σήμερα η βαφτιστήρα της Ρένας Βλαχοπούλου - Είναι γνωστή και αγαπημένη ηθοποιός

Μια αναδρομή στο παρελθόν και στη ζωή της Ρένας Βλαχοπούλου έκανε ο δημοσιογράφος Άρης Λουπάσης, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, την Πέμπτη 27/1, όπου και δημοσίευσε μια σπάνια φωτογραφία της λατρεμένης ηθοποιού από το προσωπικό του αρχείο. Η Ρένα Βλαχοπούλου υπήρξε, πέρα από σωστή επαγγελματίας, και αρκετά φιλεύσπλαχνη και συμπονετική όπως μαθαίνουμε μέσα από μαρτυρίες των συναδέλφων της.

Στην φωτογραφία βλέπουμε την Ρένα Βλαχοπούλου να κρατάει ένα μωρό στην αγκαλιά και δεξιά και αριστερά να την πλαισιώνουν οι γονείς του μωρού. Όπως είπε ο δημοσιογράφος, οι γονείς είναι η Βίλμα Τσακίρη και ο Γιάννης Ευαγγελίδης, με την κόρη τους, Καλλιόπη Ευαγγελίδη.

Η ηθοποιός, που δεν θα μπορούσε παρά να μοιάσει στη νονά της, έγινε γνωστή στο κοινό μέσα από το ρόλο της ως Τατιάνα Δράκου στη Λάμψη.

Η ανάρτηση του Άρη Λουπάση από την ημέρα που η Ρένα Βλαχοπούλου έγινε νονά

«Τον Απρίλιο του 1974 η Ρένα Βλαχοπούλου γίνεται Νονά στην κόρη των γνωστών και εξαιρετικών ηθοποιών Βίλμας Τσακίρη και Γιάννη Ευαγγελίδη (φωτογραφία). Η μικρή Καλλιόπη Ευαγγελίδου μετά τις σπουδές της στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών ακολουθεί τα βήματα των γονιών και της διάσημης Νονάς της σπουδάζοντας υποκριτική στην Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και γίνεται ευρύτερα γνωστή και αγαπητή στην συνέχεια μέσα από την συμμετοχή της στην θρυλική σειρά του Νίκου Φώσκολου "Η λάμψη".

Μετά από αρκετές θεατρικές και τηλεοπτικές συνεργασίες, αποφασίζει να μετακομίσει στις Σέρρες δημιουργώντας οικογένεια και συνεχίζει την καλλιτεχνική δράση συμμετέχοντας στο ΚΘΒΕ και στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών όπου από το 2018 και για τα τρία επόμενα χρόνια θα διατελέσει Καλλιτεχνική Δ/ντρια.

Το 1974 όπου ο "χρυσός" ελληνικός κινηματογράφος βρίσκεται πλέον στην δύση του, η Ρένα Βλαχοπούλου αποφασίζει να αφιερωθεί στο θέατρο ξεκινώντας μια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με την "Χαρτοπαίχτρα" του Ψαθά, ένα ρόλο που θα σφραγίσει με την ερμηνεία της δέκα χρόνια νωρίτερα στο σινεμά και δύο ακόμη κωμωδίες.

Το κοινό της επαρχίας που δεν έχει την δυνατότητα να την θαυμάσει από κοντά στις Αθηναϊκές σκηνές, κατακλύζει κυριολεκτικά κάθε βράδυ τις αίθουσες σε όλες τις πόλεις όπου εμφανίζεται με τον θίασο της. Την ίδια ενθουσιώδη υποδοχή θα συναντήσει ένα χρόνο νωρίτερα από τους Έλληνες ομογενείς σε μεγάλη περιοδεία στην Αυστραλία με την επιθεώρηση "ZORBA SONG AND DANCE COMPANY" επιστρέφοντας στην Ελλάδα με τα ωραιότερα συναισθήματα.

Η κορυφαία Ελληνίδα κωμικός σε όλη την πολύχρονη καλλιτεχνική διαδρομή της θα πραγματοποιήσει μεγάλες περιοδείες σε πολλές χώρες του εξωτερικού βιώνοντας και εκεί κάθε φορά ασύλληπτες στιγμές αγάπης και θαυμασμού από το κοινό που υποκλίθηκε στην ξεχωριστή φωνή και το μεγαλειώδες κωμικό ταλέντο της», έγραψε στην ανάρτησή του ο δημοσιογράφος για την βαφτιστήρα της Ρένας Βλαχοπούλου.

Η Καλλιόπη Ευαγγελίδου σήμερα:

Η βαφτιστήρα της Ρένας Βλαχοπούλου, Καλλιόπη Ευαγγελίδου.

Το κρυμμένο μυστικό της Ρένας Βλαχοπούλου που αποκαλύφθηκε 15 χρόνια μετά τον θάνατό της

Ένας από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, ο Δημήτρης Καλλιβωκάς, μίλησε στην "Espresso" και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην Ρένα Βλαχοπούλου, αλλά και στο μυστικό που την έκανε αγαπητή στον κόσμο.

Δημήτρης Καλλιβωκάς

Η Ρένα Βλαχοπούλου, όπως ανέφερε, του λείπει περισσότερο μιας και είχαν συνεργαστεί σε πέντε από τις πιο εμπορικές ταινίες της "Η Παριζιάνα", "Μια Ελληνίδα στο χαρέμι", "Μια τρελή τρελή σαραντάρα", "Ρένα να η ευκαιρία" και "Ρένα τα ρέστα σου".

Ρένα Βλαχοπούλου μυστικό

"Ηταν σκέτη απόλαυση να δουλεύεις μαζί της, ήταν ένας χείμαρρος. Είχε έναν απίστευτο αυθορμητισμό. Δεν μπορούσες να την πιάσεις πουθενά! Η Ρένα για μένα ήταν η μεγαλύτερη ηθοποιός μαζί με τη Βάσω Μανωλίδου. Κάθε μέρα έκανε προσθήκες στη σκηνή. Την άλλη μέρα έκανε άλλα! Αυτό ήταν το μυστικό της, τα ζούσε όσα έκανε στη σκηνή!".