Απίστευτη αποκάλυψη για τη Ρένα Βλαχοπούλου - «Ήμουν νηστικός 8 ημέρες και...»

Λόγια που συγκλονίζουν

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Απίστευτη αποκάλυψη για τη Ρένα Βλαχοπούλου - «Ήμουν νηστικός 8 ημέρες και...»

Μια απίστευτη αποκάλυψη έγινε για την αείμνηστη ηθοποιό, Ρένα Βλαχοπούλου. «Ήμουν νηστικός οκτώ μέρες, μέχρι που η Ρένα Βλαχοπούλου μού έστειλε χρήματα για να φάω», εξομολογήθηκε, αγαπημένος Έλληνας ηθοποιός.

Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, ο ηθοποιός Γιώργος Βογιατζής μίλησε στο Πρώτο Θέμα και τον Δημήτρη Δανίκα για την περίοδο που σπούδαζε στο Παρίσι. Αποκάλυψε επίσης και ένα άγνωστο περιστατικό με την αγαπημένο ηθοποιό, Ρένα Βλαχοπούλου.

Μιλώντας για την ταινία Ζορμπάς που για πολλούς θεωρείται η πρώτη του ταινία ο Γιώργος Βογιατζής είπε «Ήταν η δεύτερη. Η πρώτη ταινία με τίτλο “Αθήνα ώρα 12” έγινε εκ των ενόντων, ήταν φοιτητική και δεν την έχει δει κανείς.»

Γιώργος Βογιατζής

Και διευκρινίζοντας τι εννοεί χαρακτηρίζοντας την φοιητική είπε «Για ένα διάστημα φοιτούσα στη Σχολή Σταυράκου. Στη συνέχεια πήγα στο Παρίσι στη διάσημη κινηματογραφική σχολή του Ιβ Φιρέ. Ωστόσο, εκείνος έφυγε γιατί έγινε προσωπικός κόουτς του Μιτεράν. Και μετά έφυγα από Παρίσι και πήγα Ρώμη. Επρόκειτο να επιστρέψω για το στρατιωτικό μου, αλλά κόλλησα στη Ρώμη. Πανέμορφη πόλη. Πάντα έβρισκες ένα πιάτο σπαγγέτι. Στο Παρίσι, όμως, επί οκτώ ημέρες είχα μείνει νηστικός. Ευτυχώς η Ρένα Βλαχοπούλου, γνωστή στην οικογένειά μου, μέσω Φίνου, μου έστειλε λεφτά για να φάω».

Ωστόσο, αυτά είναι τα λεφτά που έπαιρνε η Ρένα Βλαχοπούλου, η δεύτερη καλύτερη ηθοποιός μετά την Αλίκη Βουγιουκλάκη! Αποκάλυψη τώρα!

Λίγα λόγια για την Ρένα Βλαχοπούλου

Η Βλαχοπούλου γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο Μακέδου στην Αθήνα το 1940 σε ηλικία 23 ετών.[

Ο πατέρας της, Γιάννης Βλαχόπουλος, ανήκε στην αριστοκρατία του νησιού, ενώ η μητέρα της, Καλλιόπη, ήταν κόρη κάποιας υπηρέτριας που εργαζόταν στο σπίτι των Βλαχόπουλων. Οι γονείς της αγαπήθηκαν και παρά τις αντιδράσεις της οικογένειας του νέου, η οποία τον αποκλήρωσε, παντρεύτηκαν κι έκαναν εννιά παιδιά. Τα έβγαζαν πέρα με δυσκολία. Η Ρένα ήταν το πέμπτο παιδί και πήγαινε συχνά με τον πατέρα της στο αρχοντικό του Κόντε Θεοτόκη, όπου υπήρχε πιάνο, αλλά και μια δισκοθήκη με δίσκους των 78 στροφών. Εκεί είχε την πρώτη της επαφή με τη μουσική και το τραγούδι.

Σε ηλικία 16 χρονών τραγούδησε για πρώτη φορά σε κάποιο ζαχαροπλαστείο της Σπιανάδας, όπου το 1938 γνώρισε και ερωτεύτηκε τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Κώστα Βασιλείου. Μαζί μετακόμισαν στην Αθήνα, όπου παντρεύτηκαν το καλοκαίρι του επόμενου έτους. Τότε στο βαριετέ "Όασις" στο Ζάππειο, όπου ο Μίμης Τραϊφόρος παρουσίαζε νέους καλλιτέχνες, η Ρένα δοκίμασε τις ικανότητές της στο τραγούδι. Εντυπωσίασε τον Τραϊφόρο, που της ζήτησε να τραγουδά εκεί μονίμως. Πράγματι την άλλη μέρα πήγε να τραγουδήσει στο βαριετέ φορώντας δανεική τουαλέτα, την οποία πάτησε και έπεσε κάτω.

Ρένα Βλαχοπούλου

Σημείωσε επιτυχία τραγουδώντας τη "Μικρή Χωριατοπούλα", δηλαδή το ιταλικό τραγούδι Reginella Campagnola του Έλντο ντι Λατζάρο που διασκεύασε στα ελληνικά ο Πωλ Μενεστρέλ. Λίγους μήνες αργότερα, κατά τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο, το τραγούδι διασκευάζεται και πάλι από τον Γιώργο Οικονομίδη και γνωρίζει ακόμα πιο μεγάλη επιτυχία ως Κορόιδο Μουσολίνι. Η Βλαχοπούλου εμφανίζεται για πρώτη φορά ως τραγουδίστρια στο θέατρο Μοντιάλ του Μακέδου, στην οδό Πανεπιστημίου σε επιθεώρηση με τη Σοφία Βέμπο, τις αδελφές Καλουτά, τον Μάνο Φιλιππίδη, την Ηρώ Χαντά, τον Μίμη Κοκκίνη και τη Γεωργία Βασιλειάδου. Παράλληλα ξεκινά να ηχογραφεί δίσκους γραμμοφώνου στην Οντεόν.

Το 1940, λίγες μέρες μετά την κήρυξη του πολέμου, οι Ιταλοί βομβάρδισαν την Κέρκυρα. Τότε σκοτώθηκαν και οι δύο γονείς της. Με τον Βασιλείου χώρισε και το 1942 παντρεύτηκε τον τραπεζίτη Γιάννη Κωστόπουλο.

Τότε ξεκίνησε συνεργασία με τον συνθέτη Γιάννη Σπάρτακο στο "Πάνθεον", που της έγραψε τραγούδια τζαζ, τα οποία είχαν μεγάλη επιτυχία. Εξ αιτίας αυτού ο Τύπος την αποκάλεσε «βασίλισσα της τζαζ». Το τραγούδι Θα σε πάρω να φύγουμε, που τραγούδησε για πρώτη φορά στο Σινέ Νιους της οδού Σταδίου και αργότερα, το φθινόπωρο του 1944 στην επιθεώρηση Welcome των Σακελλάριου - Ευαγγελίδη στο θέατρο Κυβέλη, ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα. Με τον Σπάρτακο συνεργάστηκαν για αρκετά χρόνια. Το 1946 χώρισε με τον Κωστόπουλο.

Στο διάστημα 1946-51 περιόδευσε με τον Σπάρτακο στο εξωτερικό ξεκινώντας από τη Μέση Ανατολή (Λίβανος, Περσία) και καταλήγοντας στις ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας δέχτηκε την πρόσκληση του Σάχη της Περσίας για να τραγουδήσει στα ανάκτορα: ο Σάχης Ρεζά Παχλαβί, γοητευμένος από τη φωνή της Ρένας, της χάρισε ένα μενταγιόν. Ιδιαίτερα τη βοηθούσε το γεγονός ότι μιλούσε πολλές ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά) και με εξαιρετική προφορά. Επανεμφανίστηκε στην Αθήνα στο θέατρο Σαμαρτζή, στις 24 Αυγούστου του 1951, στην παράσταση «Φεστιβάλ στην Αθήνα».