Πάνος Κοκκινόπουλος: «Οι Έλληνες δέρνουν τις γυναίκες τους και οι γυναικοκτονίες έχουν αυξηθεί»

Τι δήλωσε για τη γενικότερη νοοτροπία και τη νέα σειρά που ετοιμάζει

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Ο Πάνος Κοκκινόπουλος μίλησε στο Πρωινό Σουσού για το νέο σίριαλ που ετοιμάζει αλλά και την εγκληματικότητα στην Ελλάδα, που φαίνεται να αυξάνεται. Την ίδια αίσθηση έχει και ο σκηνοθέτης, που για περισσότερα από 30 χρόνια έχει συνδυάσει το όνομά του με αστυνομικές σειρές, τονίζοντας ότι το εν λόγω φαινόμενο έχει τις ρίζες του βαθιά στο παρελθόν.

«Μας δόθηκε πολύ παλιά να κάνουμε την “Ανατομία ενός εγκλήματος” που ήταν πραγματικές ιστορίες, διαμορφωμένες ώστε να μην φωτογραφίζουν τα πραγματικά πρόσωπα. Αυτό συνεχίστηκε μετά, με διαλείμματα, αλλά 30 χρόνια με αυτό ασχολούμαι», δήλωσε αρχικά ο Πάνος Κοκκινόπουλος.

Δείτε επίσης: «Αντίο αγαπημένε!» - Δύσκολες στιγμές για τον Πάνο Κοκκινόπουλο

Ο Πάνος Κοκκινόπουλος για τις γυναικοκτονίες

Όσον αφορά τις γυναικοκτονίες, με αφορμή και τη δολοφονία της Κυριακής έξω από το αστυνομικό Τμήμα, ο Πάνος Κοκκινόπουλος ήταν ξεκάθαρος. «Οι Έλληνες δέρνουν τις γυναίκες τους. Οι γυναικοκτονίες έχουν αυξηθεί. Όχι ότι δεν γινόντουσαν παλιά, αλλά γινόντουσαν λιγότερο. Γιατί; Τα παλιά χρόνια οι γυναίκες ήταν πιο υποταγμένες, παντρεύονταν άντρες που δεν αγαπούσαν, τις έβαζαν να δουλεύουν, τις έδερναν, μέθαγαν, χτυπούσαν και τα παιδιά τους», δήλωσε μεταξύ άλλων.

«Η υποταγμένη γυναίκα δεν μπορούσε να αντιδράσει, αν έφευγε, δεν είχε στον ήλιο μοίρα. Τώρα έχουν ανεξαρτητοποιηθεί, δουλεύουν, έχουν άποψη και πολύ καλά κάνουν. Αλλά όταν πουν “όχι” σε αυτόν που τις θεωρεί κτήμα τους, τότε ο άλλος τις δέρνει και τις σκοτώνει. Οι άντρες δεν έχουν αλλάξει νοοτροπία, οι γυναίκες έχουν αλλάξει», ανέφερε στη συνέχεια ο Πάνος Κοκκινόπουλος.

«Πάντα ακούγονταν πράγματα, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις. Έχουν επιστρέψει στον χώρο της υποκριτικής άνθρωποι που έχουν καταγγελθεί για κακοποίηση. Κάποιοι άλλοι έγιναν αστρολόγοι, κάποιοι άλλοι πήγαν σπίτι τους... Μακάρι το Metoo να μην ξεχαστεί, τώρα έχει ξεχαστεί», τόνισε σε διαφορετικό σημείο της συνέντευξης ο Πάνος Κοκκινόπουλος, όσον αφορά τον καλλιτεχνικό χώρο, και κατέληξε: «Θα κάνω μια μίνι σειρά, 8 κεφαλαίων και μία άλλη σειρά που θα λέγεται “Η Αλίκη στη σκοτεινή πόλη” ή “Η Αλίκη στη χώρα των πτωμάτων”».