«Κόλαφος» η Φαίη Σκορδά για Ηλία Ψινάκη-Κατερίνα Λιόλιου: «Τι να έκανε εκείνη την ώρα, να του δώσει μία;»

«Είναι μέσα στο DNA να νιώθεις πως ίσως δεν έπρεπε να βάλεις τον φιόγκο...»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
«Κόλαφος» η Φαίη Σκορδά για Ηλία Ψινάκη-Κατερίνα Λιόλιου: «Τι να έκανε εκείνη την ώρα, να του δώσει μία;»

Την πρόσφατη δήλωση του Ηλία Ψινάκη, ότι το σκηνικό προ διετίας στο X-Factor με την Κατερίνα Λιόλιου ήταν προσυμφωνημένο (κάτι που διέψευσε η τραγουδίστρια), σχολίασαν στον αέρα του Fay's Time. Η Φαίη Σκορδά ήταν κάθετη όσον αφορά τη σεξιστική συμπεριφορά του μάνατζερ, ενώ σχολίασε μεταξύ άλλων ότι για την έλλειψη αντανακλαστικών από την Λιόλιου μπορεί να έφταιγε η τηλεοπτική της απειρία ή μία ενοχή που έχει καλλιεργηθεί διαχρονικά από πατριαρχικές αντιλήψεις.

Η Φαίη Σκορδά σημείωσε πως «Δεν έχει σημασία αν επιμένει ο Ηλίας Ψινάκης ή όχι. Σαφώς και το ακούς, αλλά από τη στιγμή που έχεις μια ξεκάθαρη τοποθέτηση από την Κατερίνα Λιόλιου, αν έχεις λίγο ενσυναίσθηση, δέχεσαι αυτό και το ακούς. Θα μιλήσω ξεκάθαρα και δεν θέλω να πω “ναι μεν αλλά” στη συγκεκριμένη περίπτωση γιατί, σε αυτά τα θέματα, αυτό κάνω πάντα».

Δείτε επίσης: Γιώργος Λιάγκας για Ψινάκη - Συνατσάκη: «Τότε ήταν κραταιός και έκανε μούγκα η Λιόλιου»

«Δεν αμφισβητώ, όμως, ότι μπορεί σαν άνθρωπος, με την προσωπικότητα και τις συμπεριφορές του, πέρα από το “άντε μωρή” που μπορεί να σε πει και κάποιες επιφανειακές συμπεριφορές, αλλά σημαντικές σήμερα και ουσιώδεις, να είναι υπέρμαχος των γυναικών που βάλλονται και ζουν κάτω από άσχημες συνθήκες», συνέχισε η Φαίη Σκορδά αναφερόμενη στον Ηλία Ψινάκη.

Η τοποθέτηση της Φαίης Σκορδά για Ψινάκη-Λιόλιου

Η παρουσιάστρια έγινε πιο συγκεκριμένη όσον αφορά το επίμαχο απόσπασμα, που ο Ηλίας Ψινάκης πήγε να κατεβάσει το φόρεμα της Κατερίνας Λιόλιου, τραβώντας τον φιόγκο που φορούσε.

«Το απόσπασμα που θυμηθήκαμε όλοι πριν από δυο χρόνια, όπως και αν το κάνεις και όποια πρόθεση κι αν έχεις, είναι σεξιστικό. Τελεία. Δηλαδή είναι ένας άντρας, γι’ αυτό και αναφέρθηκε σε κάτι πατριαρχικό η Μαίρη Συνατσάκη, ο οποίος κάνει ένα παιχνίδι με την Κατερίνα με το σώμα, την ομορφιά και το στήθος. Ακόμα και προσυνεννοημένο να ήταν, που δεν νομίζω και δέχομαι αυτό που λέει η Κατερίνα, εκείνη την ώρα δεν αισθάνεσαι όμορφα», ανέφερε η Φαίη Σκορδά.

Για να προσθέσει: «Εάν δεν το ξεκινάς εσύ, σου βγαίνει από αμηχανία ένα χαμόγελο γιατί είναι μέσα στο DNA μας εκείνη την ώρα η γυναίκα να αισθανθεί ότι “αχ, εγώ φταίω που ντύθηκα και έβαλα τον φιόγκο”. Υποσυνείδητα, είναι μέσα στο DNA, αισθάνεσαι πως ίσως δεν έπρεπε να βάλεις τον φιόγκο. Τι να έκανε εκείνη την ώρα μπροστά στον κόσμο, σε ένα χαρούμενο πλαίσιο, να του δώσει μία;».

Η Φαίη Σκορδά τοποθετήθηκε σε ένα γενικότερο πλαίσιο, λέγοντας: «Αυτό δεν το έχουμε μάθει, δεν το έχουμε δει να συμβαίνει στην τηλεόραση. Τώρα τελευταία, μεγάλες σταρ που έχουν μεγάλη εμπειρία και δεν έχουν ανάγκη από κανέναν στο σύστημα μπορούν να εκφραστούν και να πουν “στοπ” εκείνη την ώρα. Είναι θέμα τηλεοπτικής εκπαίδευσης, όπως είναι θέμα και στα σπίτια, αυτό που φωνάζουμε: “Μιλήστε, βάλτε όρια και είμαστε δίπλα σας”».

Και κατέληξε, λέγοντας στον αέρα του Fay's Time: «Και τηλεοπτικά πρέπει να εκπαιδευτούμε σε αυτό, να λέμε “όχι”. Είμαι σίγουρη ότι αν του έλεγε “στοπ”, θα σταματούσε, αλλά δεν μπορείς να περιμένεις από ένα κορίτσι που δεν έχει εμπειρία, σε ένα ζωντανό περιβάλλον μίας ζωντανής εκπομπής, να έχει τόσο θάρρος και να είναι εκπαιδευμένη. Είναι θέμα αντανακλαστικών και ενοχικότητας, που είναι μέσα στο αίμα μας».