Ηλίας Γκιώνης: Μήνυση από τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Αστυνομικών

«Ο συγκεκριμένος κύριος έχει χριστεί αυτόκλητος σωτήρας της κοινωνίας»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ηλίας Γκιώνης: Μήνυση από τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Αστυνομικών

Ο Θοδωρής Τσαϊρίδης, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Αστυνομικών, αποφάσισε να καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του Ηλία Γκιώνη μετά από αναφορά του ονόματός του σε ανάρτηση που έκανε ο ακτιβιστής.

Συγκεκριμένα, ο Ηλίας Γκιώνης έγραψε το όνομα του κ. Τσαϊρίδη δίπλα σε ονόματα που σύμφωνα με δικές του πληροφορίες εμπλέκονται στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ηλίας Γκιώνης ανέφερε πως ο κ. Τσαϊρίδης είναι συνιδιοκτήτης σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και το συγκεκριμένο κατάστημα ανήκει σε πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Οι δηλώσεις του κ. Τσαϊρίδη για τον Ηλία Γκιώνη

«Ο συγκεκριμένος κύριος έχει χριστεί αυτόκλητος σωτήρας της κοινωνίας υποκαθιστά τις αρχές και τους θεσμούς, στήνει δίκες, δικάζει και καταδικάζει μέσω των λογαριασμών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και καλεί τον κόσμο να κοινοποιεί τις δημοσιεύσεις του, για γεγονότα που δεν έχουν υπόσταση.

Συγκεκριμένα έγραψε ότι εγώ είμαι μέτοχος σε συγκεκριμένο κατάστημα που είναι μέτοχοι που εμπλέκονται στον βιασμό. Εγώ δεν ήξερα την ύπαρξη αυτού του καταστήματος. Έχει ένα λογαριασμό με πολλούς ακόλουθους και αυτό επηρεάζει τον κόσμο. Πίσω από μένα υπάρχει μία οικογένεια, δεν μπορεί να κατηγορεί ο καθένας ανυπόστατα πράγματα», ανέφερε ο κ. Τσαϊρίδης στο Mega.

Η απάντηση των αστυνομικών αρχών της Λευκωσίας στον Ηλία Γκιώνη

Στο στόχαστρο έχει βρεθεί τις τελευταίες ημέρες ο Ηλίας Γκιώνης, μετά από την καταγγελία που έκανε για κύκλωμα μαστροπείας, με αφορμή το βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη. Ο ακτιβιστής ήταν ο πρώτος που αναφέρθηκε δημόσια στην υπόθεση, αποκάλυψε ονόματα και έδωσε το βήμα στο κοινό του να μιλήσει για αντίστοιχα περιστατικά.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση του, ο ίδιος είχε αναφέρει πως επρόκειτο να στείλει στις αστυνομικές αρχές υλικό, το οποίο εμπλέκει το κύκλωμα μαστροπείας με την Κύπρο. Tι απάντησαν όμως οι αστυνομικές αρχές της Λευκωσίας για το υλικό που έπεσε στα χέρια τους;

«Είναι ισχυρισμοί και εικασίες, χωρίς τεκμηρίωση», επισημαίνουν αστυνομικές πηγές της Λευκωσίας λέγοντας ότι το υλικό που έστειλε ο ακτιβιστής, Ηλίας Γκιώνης, για το υπό έρευνα κύκλωμα μαστροπείας, σε Ελλάδα και Κύπρο, μετά την καταγγελία ομαδικού βιασμού στη Θεσσαλονίκη από την 24χρονη, δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για στοιχειοθέτηση υποθέσεων.

Σε αναρτήσεις από μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέιλ που έχει λάβει από διάφορα άτομα περιορίζονται τα «στοιχεία» τα οποία έστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην Κυπριακή Αστυνομία ο Ηλίας Γκιώνης.

Όπως ανέφεραν στο protothema.grαστυνομικές πηγές στην Λευκωσία, εκ πρώτη όψεως το υλικό που εστάλη δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για διεξαγωγή ανακρίσεων και πολύ περισσότερο για στοιχειοθέτηση υποθέσεων.

«Είναι ισχυρισμοί και εικασίες, χωρίς τεκμηρίωση και ουδείς μπορεί να βεβαιώσει για την ορθότητα τους», αναφέρουν ειδικότερα.

Πάντως, όλο το υλικό θα εξεταστεί ενδελεχώς ώστε να εξαντληθεί κάθε πιθανότητα παραπομπής σε παράνομη δραστηριότητα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι αναρτήσεις του κ. Γκιώνη θα μπορούσαν να βρεθούν και από την αστυνομία αφού είναι προσβάσιμες στο διαδίκτυο.

Σε ανάρτησή του, ο Ηλίας Γκιώνης είχε αναφέρει ότι ολοκλήρωσε την αρχειοθέτηση των στοιχείων, με 150 αρχεία φωτογραφικού υλικού και 45 σελίδες ανάλυσης. Μάλιστα, είπε ότι σε αυτά υπάρχουν και στοιχεία που δεν έχει κοινοποιήσει δημόσια.

«Εχθές το βράδυ τελείωσα την αρχειοθέτηση όλων των στοιχείων. Η παρουσίαση που στέλνω σήμερα στις αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου έχει μέσα 150 αρχεία φωτογραφικού υλικού και 45 σελίδες ανάλυσης. Μου πήρε τρεις μέρες να τα αρχειοθετήσω σωστά μαζί με όλα τα στοιχεία που δεν είχα κοινοποιήσει δημόσια.

Για όσα άτομα αναρωτιούνται γιατί το ξεκίνησα όλο αυτό μέσα από το instagram είναι γιατί, δίνοντας ένα στοιχείο στον κόσμο, αυτός μου έστελνε 10 πίσω.

Τις τελευταίες τρεις μέρες είχα παγώσει την διερεύνηση των νέων στοιχείων που ο οι ντόπιοι πολίτες της κάθε περιοχής μου έστελναν, την οποία συνεχίζω από σήμερα», έγραψε στο προφίλ του.

ΠΗΓΗ: protothema.gr