Θεσσαλονίκη: Η νέα δήλωση του τεχνικού συμβούλου της Γεωργίας Μπίκα - «Είναι ιατρική τακτική...»

Τι είπε για την Αστυνομία;

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Θεσσαλονίκη: Η νέα δήλωση του τεχνικού συμβούλου της Γεωργίας Μπίκα - «Είναι ιατρική τακτική...»

Σε νέες δηλώσεις, σχετικά με το αρνητικό αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης που έπεσε θύμα βιασμού στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε ο τεχνικός σύμβουλος και ειδικός ιατροδικαστής , Δημήτρης Γαλεντέρης στην Super Κατερίνα. Ο γιατρός, το πρωί της Τετάρτης 2/2, μίλησε για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν στο εξής σχετικά με τις τοξικολογικές εξετάσεις της νεαρής κοπέλας.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Γαλεντέρη για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Super Κατερίνα

«Δεν αμφισβητούμε τίποτα. Είναι ιατρική τακτική όταν βλέπουμε ένα αποτέλεσμα που θεωρούμε ότι είναι κάτι άλλο να ζητήσουμε δεύτερο έλεγχο. Δεν αμφισβητούμε αλλά θέλουμε να επαληθεύσουμε», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Η Αστυνομία λέει ότι έγινε έλεγχος το πρώτο 24ωρο. Λέει αλήθεια. Ανάλυση των ούρων μετά από 12ωρο εκμηδενίζει τις πιθανότητες να ανιχνευτεί το χάπι του βιασμού».

Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας: «Η τρίχα θα μας δώσει ενδείξεις ουσιών μετά από 6 εβδομάδες».

Οι δηλώσεις της 24χρονης για τις τοξικολογικές της εξετάσεις

Τη δική της απάντηση για τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θέλησε να δώσει η 24χρονη κοπέλα που κατήγγειλε βιασμό σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, μέσω του Instagram του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Η κοπέλα σε ένα βίντεο περιγράφει με λεπτομέρεια πώς έγιναν όλες οι διαδικασίες από τη μέρα που έκανε την καταγγελία της στην αστυνομία.

«Εκείνη την ημέρα πήγα από την πρώτη στιγμή στην αστυνομία, μου πήρε κατάθεση ένας αστυνόμος, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης και ενώ είχα πει ότι ήμουν σε αυτό το νοσοκομείο δεν είχαν δώσει εντολή για να μην καθαριστεί το συγκεκριμένο δωμάτιο. Άλλαξαν βάρδια οπότε ο αστυνομικός που ήρθε είπε ότι ''κακώς παίρνετε κατάθεση από την κοπέλα και δεν έχετε διατάξει να μην καθαριστεί το δωμάτιο'' και έπειτα έδωσε την εντολή. Γύρω στις 12 το μεσημέρι ήμουν ήδη στο τμήμα.

Δεν μου έδωσαν ουροσυλλέκτες, μου είπαν ότι εγώ πρέπει να πάω να τους πάρω. Έψαχνα για περίπου 40 λεπτά, δεν μπορούσα να περπατήσω να βρω, γιατί έβλεπα θολά. Έβαλα GPS στο κινητό μου και με πολύ μεγάλη δυσκολία κατάφερα να βρω φαρμακείο και γύρισα αλλά δεν μου είπαν εκείνη τη στιγμή ''δώσε τα ούρα''. Περίμενα να μου πουν. Γύρω στις 9 μου είπαν όποτε είσαι έτοιμη μπορείς να δώσεις. Και έδωσα γύρω στις 10 παρά. Επίσης να πω ότι όλη αυτή τη διάρκεια είχα πάει 4-5 φορές στην τουαλέτα. Είχα αποβάλλει πολλά υγρά. Ρώτησα και μου είπαν πως δεν παίζει ρόλο», ανέφερε χαρακτηριστικά η 24χρονη.