Η ανακοίνωση του ΣΚΑΙ για το σάλο που έχει ξεσπάσει - "Η αλήθεια είναι ότι η εταιρεία μας..."

Χαμός στο διαδίκτυο με την είδηση που έχει κυκλοφορήσει

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η ανακοίνωση του ΣΚΑΙ για το σάλο που έχει ξεσπάσει -

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την αποκάλυψη που έκανε το Documento πως στην πράξη αρχειοθέτησης της υπόθεσης του Αδωνι Γεωργιάδη, σε σχέση με το σκάνδαλο Novartis βρέθηκαν ποσά που έχουν εκταμιευτεί από τις τηλεοπτικές παραγωγές του ΣΚΑΙ το έτος 2017, εποχή κατά την οποία ο κος Γεωργιάδης ήταν βουλευτής και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Λίγο μετά τον άσχημο καβγά του με τον Παύλο Πολάκη και μετά την παραπάνω αποκάλυψη, ο ίδιος ο Αδωνις Γεωργιάδης απάντησε πως τα ποσά που αναφέρονται είναι η πληρωμή της συζύγου του, Ευγενίας Μανωλίδου για την εκπομπή που παρουσίαζε στο κανάλι, το Junior music Star. Και ο λογαριασμός στον οποίο πιστώνεται το ποσό είναι ένας κοινός λογαριασμός τους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Ανάπτυξης στον Αρη Πορτοσάλτε, στον οποίο παραχώρησε συνέντευξη στο στούντιο του ραδιοφώνου του ΣΚΑΙ: «Δεν ξέρετε ότι η σύζυγός μου δούλευε εκεί; Δεν ξέρετε ότι παρουσίαζε εκπομπή; Τσάμπα δούλευε;».

Η ανακοίνωση του ΣΚΑΙ για τον Άδωνι Γεωργιάδη

Η ανακοίνωση του ΣΚΑΙ για το σάλο που έχει ξεσπάσει με τον Άδωνι Γεωργιάδη

Με έκπληξη παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες να έρχονται στο φως της δημοσιότητας και να αναπαράγονται, διαδικτυακά, fake news σχετικά με την εταιρεία ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ (τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ) και δήθεν χρηματικές συναλλαγές της με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Η αλήθεια είναι ότι η εταιρεία μας ουδέποτε κατέθεσε χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό του κ. Γεωργιάδη. Το όποιο έμβασμα αναφέρεται στην εισαγγελική διάταξη για την υπόθεση NOVARTIS, αφορά σε αμοιβή της κ. Ευγενίας Μανωλίδου για τη συμμετοχή της στην κριτική επιτροπή του τηλεοπτικού προγράμματος “Junior Music Stars”, το οποίο μεταδόθηκε από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ την τηλεοπτική περίοδο 2016-2017. Η εν λόγω αμοιβή καταβλήθηκε νόμιμα σε προσωπικό της τραπεζικό λογαριασμό, του οποίου είναι η ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ.

Ενορχηστρωτές των ψευδών και άκρως συκοφαντικών αναρτήσεων είναι γνωστοί «δημοσιογράφοι» που, κατ’ επάγγελμα, παραπλανούν την κοινή γνώμη, πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα. Αναμένουμε επιτέλους η Δικαιοσύνη να ασχοληθεί σοβαρά με τέτοιου είδους φαινόμενα «δημοσιογραφικής αλητείας».

Τι αναφέρει η πράξη αρχειοθέτησης

Στην εισαγγελική πράξη αρχειοθέτησης αναφέρεται ότι έτος 2017 υπήρξαν εμβάσματα ύψους 18.800 ευρώ προς τον Άδωνι Γεωργιάδη από την εταιρεία στην οποία ανήκει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ. Όπως αναφέρεται στην πράξη αρχειοθέτησης:

"…Το ίδιο έτος (χρήση 2017) υπήρξαν εμβάσματα από την εταιρεία "ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝ. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚ (ΣΚΑΙ)" συνολικού ύψους 18.800 ευρώ, από το οποίο δεν δηλώθηκε το ποσό των 8.800 ευρώ (σελ 58 και 59 της έκθεσης)…" αναφέρεται στην πράξη αρχειοθέτησης της Οικονομικής Εισαγγελίας.

Η εταιρεία "ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝ. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚ (ΣΚΑΙ)" είναι εταιρεία στην οποία ανήκει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ.