Οι απατεώνες του Instagram - Σκάνδαλο με θύματα πασίγνωστους influencer

Αποκλειστικό ρεπορτάζ

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Οι απατεώνες του Instagram - Σκάνδαλο με θύματα πασίγνωστους influencer

Σκάνδαλο μεγατόνων αναμένεται να ξεσπάσει τις επόμενες εβδομάδες με πασίγνωστες εταιρείες που λυμαίνονται τον χώρο της διαφήμισης στο Instagram. Θύματα οι εταιρείες που διαφημίζονται στα social media, αλλά και οι πασίγνωστοι influencers που ένιωσαν στο πετσί τους τί θα πει οργανωμένη κλοπή και απάτη.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να καταλάβετε. Ο χώρος του Instagram και γενικά των social media τα τελευταία χρόνια έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής για την προβολή προϊόντων. Καλώς – κακώς οι εταιρείες προτιμούν να διαφημίζονται στα social media και λιγότερο στα παραδοσιακά μέσα προβολής (tv, εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο).

Θα πείτε καλά κάνουν. Σωστά! Αν και πρόσφατα βγήκαν έγκυρες έρευνες που αποκαλύπτουν ότι οι 99 στους 100 influencers έχουν «μαϊμού» ακόλουθους (δείτε εδώ ποια μεγάλα ονόματα είναι στη λίστα) ή ακόμη χειρότερα, «νεκρούς» λογαριασμούς.

Σ’ αυτό το θολό τοπίο των social media, της διαφήμισης και των influencers εμφανίστηκαν κάποιοι σύγχρονοι «νταβατζήδες» του Instagram, οι οποίοι έχουν κάνει την εξής απίθανη δουλειά. Οι σύγχρονοι «νταβατζήδες» των social media έχουν φτιάξει εταιρείες στις οποίες δήθεν πουλάνε διαφημιστικές υπηρεσίες μεταξύ εταιρειών και επωνύμων με δυνατούς λογαριασμούς.

Πώς δουλεύουν οι απατεώνες του instagram

Ένα παράδειγμα για να καταλάβετε. Είμαι ιδιοκτήτης εταιρείας με τσίχλες και θέλω το προϊόν μου να το διαφημίσει στα social η Μενεγάκη! Μάλιστα! Άντε βρες τη Μενεγάκη σκέφτεσαι. Εδώ μπαίνουν οι «νταβατζήδες» και λένε στον άνθρωπο με τις τσίχλες, «Θα σου βρούμε εμείς την Ελενάρα που είμαστε και φίλοι».

Instagram  σκάνδαλο Μενεγάκη

Σιγά μην γνωρίζουν την Ελένη Μενεγάκη. Επειδή όμως με δόλωμα τη Μενεγάκη, τη Σκορδά, την Τσιμτσιλή κλπ έχουν αποκτήσει το ενδιαφέρων και την προσοχή του πελάτη του λένε το εξής ποίημα. «Επειδή η Μενεγάκη, η Σκορδά, η Μπόμπα είναι ακριβά account τα λεφτά που θα έδινες σε μία επώνυμη θα τα δώσεις σε 10 καλύτερους «influencers».

Instagram  Σταματίνα Τσιμτσιλή

«Τσιμπάει» ο πελάτης το δόλωμα και απαντάει θετικά. Σκέφτεται ο άνθρωπος, «η Μενεγάκη έχει 1 εκ. ακόλουθους, οι 10 όλοι μαζί έχουν 1,5 εκ. άρα με συμφέρει! Πόσα λεφτά θα έδινα στην Ελενάρα για τις τσίχλες; 15 χιλιάρικα, άρα μάγκας!!!».

Κούνια που τον κούναγε! Τα λαμόγια οι «νταβατζήδες» κάνουν το εξής κόλπο. Βρίσκουν influencers με «νεκρούς» λογαριασμούς ή και με «μαϊμού» ακόλουθους που δεν έχουν διαφημιστικά έσοδα και τους λένε, «Θέλεις να αναλάβουμε εμείς τον λογαριασμό σου να σου φέρνουμε πελάτες; Ό,τι μας δίνει ο πελάτης θα σου δίνουμε και θα κρατάμε ένα ποσοστό 10%».

Τώρα δώστε φάση στην απάτη και τη φάμπρικα που έχουν στήσει οι σύγχρονοι κατσαπλιάδες και νταβατζήδες της διαφήμισης στα social!!!

Αρπάζουν τα 15 χιλιάρικα από τον πελάτη με τις τσίχλες δήθεν για να τα μοιράσουν στους 10 influencers και κάνουν το εξής κόλπο! Αντί να δώσουν στον κακομοίρη τον influencer 1500 ευρώ και να κρατήσουν την προμήθεια, του δίνουν 500 ευρώ κρατάνε το 1000 και από τα 500 ευρώ του κρατάνε και ένα 10%.

Από τον πελάτη που έχουν πάρει τα 15.000 ευρώ στους κακόμοιρους τους δήθεν influencers έδωσαν τα 5000 και τα υπόλοιπα τσέπη! Το απίθανο είναι ότι και από τον πελάτη εκτός από τα 15.000 ευρώ του αρπάζουν και μηνιαία αμοιβή 2.000 ευρώ για υπηρεσίες!

Μιλάμε για το νταβατζιλίκι του αιώνα, γιατί πολύ απλά ούτε ο πελάτης με τις τσίχλες μπορεί να ξέρει τι έδωσαν οι «νταβατζήδες» στους «επώνυμους» ούτε οι επώνυμοι μπορούν να ξέρουν τι αληθινά έδωσε ο πελάτης για να μασάνε σε post και story την τσίχλα του!!! Εκτός και αν σπάσει ο διάολος το πόδι του και μαθευτεί η απάτη!

Ένα πουλάκι μας ψιθύρισε ότι το σκάνδαλο με τους σύγχρονους «νταβατζηδες» στα social media ετοιμάζεται να σκάσει! Πώς συνέβη αυτό; Όταν ένας πελάτης πλήρωσε ένα σκασμό λεφτά για τα παπούτσια του και… «άνθρακες ο θησαυρός»! Έψαξε ο άνθρωπος το δίκιο του και έκανε το εξής. Ρώτησε μία από τις δήθεν επώνυμες στα social τί χρήματα θα ήθελε για να κάνουν μαζί τη δουλειά χωρίς τους «νταβατζήδες». Όταν η κοπέλα του απάντησε 300 ευρώ ο άνθρωπος έπεσε κάτω! Είχε πληρώσει για τη συγκεκριμένη κοπέλα 1200 ευρώ για ένα story!!! Τότε κατάλαβαν την απάτη και ο πελάτης αλλά και η κοπέλα που νόμιζε ότι της κάνουν και χάρη οι «νταβατζήδες» που της έδιναν πελάτες!

Με λίγα λόγια το επόμενο διάστημα έχει να γίνει απίθανο πανηγύρι στον συγκεκριμένο τομέα. Θα πέσουν κορμιά με τους σύγχρονους «νταβατζήδες» που νομίζουν ότι μπορούν να εκμεταλλεύονται με άπατες τους αδαείς πελάτες και με πονηριά τους influencers που δεν έχουν διαφήμιση στα social που είναι ενεργή!