Συγκλονίζει η Ηρώ Μουκίου με την εξομολόγησή της: «Έμαθα για το πρόβλημα υγείας μου πάρα πολύ απότομα...»

«Στην αρχή περνάς από τη φάση του πανικού»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Συγκλονίζει η Ηρώ Μουκίου με την εξομολόγησή της: «Έμαθα για το πρόβλημα υγείας μου πάρα πολύ απότομα...»

Στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» παραχώρησε συνέντευξη η Ηρώ Μουκίου η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για το πως διαχειρίστηκε την δύσκολη κατάσταση με τον κορωνοϊό ενώ από την άλλη αναφέρθηκε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε.

Οι δηλώσεις της Ηρώς Μουκίου

«Είμαι αισιόδοξη σαν χαρακτήρας αλλά αν κοιτάξεις την πραγματικότητα δεν μπορείς να είσαι και τόσο χαρούμενη. Ο κορωνοϊός μας έχει ρίξει όλους ψυχολογικά, επαγγελματικά και κοινωνικά

. Ως σύζυγος υγειονομικού δεν είχα το δικαίωμα να μην κλειστώ στο σπίτι πριν τον εμβολιασμό, ωστόσο, κλείστηκα για τα καλά στο σπίτι και δεν είχα και επαφή μαζί του και ως γιατρός στην πρώτη γραμμή δεν ήθελε να μου μεταδώσει κάτι. Με τον σύζυγό μου είμαστε 20 χρόνια μαζί.

Έχω νιώσει από συνάδελφους μου περίεργη συμπεριφορά που να προδίδει σνομπισμό. Υπάρχουν και αυτά. Εγώ δεν αφήνω να με επηρεάσουν. Έχω συναντήσει σνομπισμό, «μαχαιράκι» από πίσω και από μπροστά όλα καλά ή να με προσπερνάνε καινούριες ηθοποιοί που ήρθαν από το πουθενά.

Πολλές φορές έχω σκεφτεί ότι θα ήθελα να έχω plan b από την αρχή. Πάντα, παράλληλα με την τέχνη μου έκανα μαθήματα αγγλικών σε παιδάκια. Κάνω μεταφράσεις και από αυτό έζησα και στην περίοδο του κορωνοϊού. «Είμαι διοικητική διευθύντρια σε κλινική και μια άλλη εναλλακτική είναι οι μαστοριές. Είμαι και μάστορας! μπορώ να φτιάξω έπιπλα, να βάψω, να κάνω κατασκευές, μέχρι να χτίσω και σπίτι.

Έμαθα για το πρόβλημα υγείας μου πάρα πολύ απότομα, μέσα από τα συμπτώματα. Έτσι έκανα εισαγωγή στο νοσοκομείο. Διαπιστώθηκε ο όγκος και ευτυχώς ήταν καλοήθης. Παρόλα αυτά έπρεπε να χειρουργηθώ στην σπονδυλική στήλη. Στην αρχή περνάς από τη φάση του πανικού.

Αλλά πολύ γρήγορα, με την συνειδητοποίηση και την προσευχή, κατάφερα να ελέγξω αυτά τα συναισθήματα. Πιστεύω πάρα πολύ στον Θεό. Νηστεύω, επισκέπτομαι την εκκλησία αρκετά τακτικά».

"Κατάλαβα ότι το μωρό μέσα μου δεν ζούσε" - Συγκλονίζει η Ηρώ Μουκίου για την αποβολή που βίωσε

Μετά την συγκλονιστική συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό ΕΓΩ μιλώντας για την επαφή της με τον καρκίνο, η Ηρώ Μουκίου εξομολογήθηκε και την αποβολή που βίωσε μετά την γέννηση της πρώτης της κόρης.

Μετανιώσατε που δεν αποκτήσατε δεύτερο παιδί;

Βέβαια, μετάνιωσα πάρα πολύ. Νιώθω τύψεις, γιατί δεν το πάλεψα. Με μια αποβολή που είχα μετά την κόρη μου, δεν θέλησα ξανά από φόβο μην το χάσω πάλι.

Ήταν σοκαριστικό φαντάζομαι.

Ήμουν στον τρίτο μήνα και το κατάλαβα. Δεν είχα ούτε αιμορραγία ούτε τίποτα. Ξύπνησα ένα πρωί και είπα «δεν πρέπει να ζει το μωρό». Δεν είχα κάποια δείγματα, απλά κάτι κατάλαβα μέσα μου.

Θα ήταν δύσκολο, παρότι είχατε ένα παιδί.

Όταν μια γυναίκα έχει 30 αποβολές και δεν έχει έστω ένα παιδί, ο πόνος και η οδύνη σαφώς δεν είναι τα ίδια. Είναι πολύ χειρότερα. Δεν μπορώ να μπω σε αυτή τη θέση. Φυσικά, όμως, ήταν ένας μικρός θάνατος.

Να σημειωθεί πως μια τέτοια άτυχη στιγμή είχε βιώσει και η Κατερίνα Καραβάτου...

αποβολή

«Η μία εγκυμοσύνη μάλιστα ήταν προχωρημένη. Όταν έχεις ακούσει την καρδιά του μωρού που κυοφορείς και σε μία από τις επόμενες εξετάσεις δεν ακούς πια την καρδούλα που χτυπούσε μέσα σου, είναι πολύ ισχυρό το σοκ. Ήταν πολύ επώδυνη και η επέμβαση που έπρεπε να κάνω μετά. Γενικά ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος, γιατί είχα μπει στη διαδικασία της σκέψης, ότι θα γεννηθεί το παιδάκι μου, Δεν είχα προηγούμενη εμπειρία, αυτή ήταν η πρώτη μου εγκυμοσύνη. Σ΄αυτήν την περίπτωση, πάντα σκέφτεσαι «και αν δεν τα καταφέρω»;» είχε πει σε συνέντευξή της η Κατερίνα Καραβάτου.