Τροχαίο Μονογυιού: «Έλιωσαν τα δακτυλικά μου αποτυπώματα, αλλά δεν...» - Η σοκαριστική εξομολόγηση φίλου του

«Όταν άνοιξα την πόρτα τούς είδα και τους δύο λιπόθυμους»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Τροχαίο Μονογυιού: «Έλιωσαν τα δακτυλικά μου αποτυπώματα, αλλά δεν...» - Η σοκαριστική εξομολόγηση φίλου του

Ο τραγικός θάνατος του Τζώρτζη Μονογυιού είχε σοκάρει το Πνελλήνιο καθώς το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή του 45χρονου έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης (13/1) στη Βούλα, ενώ από την άλλη η σύζυγός του η οποία ήταν συνοδηγός στην μοιραία Ferrari βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Πιο συγκεκριμένα, ένας από τους πιο κοντινούς του φίλους μίλησε στο «Πρώτο Θέμα» για το τραγικό γεγονός ενώ από την άλλη αναφέρθηκε για το πως κατάφερε να τον βγάλει έξω από την φλεγόμενη Ferrari.

Η συγκλονιστική εξομολόγηση για το τροχαίο του Τζώρτζη Μονογυιού

«Μακάρι να μου κοβόντουσαν τα χέρια και να ήταν ζωντανός ο φίλος μου. Έχουν λιώσει μέχρι και τα δακτυλικά μου αποτυπώματα. Ο Γιώργος ήταν ένας πολύ καλός οδηγός. Δεν έπινε ποτέ. Δεν έτρεχε ποτέ με τα αυτοκίνητα. Και με το που γίνεται το τρακάρισμα τρέχουμε κατευθείαν πάνω στο αυτοκίνητο.

Τους περιμένω να βγουν. Προσπαθούμε να ανοίξουμε την πόρτα και δεν ανοίγει. Βάζω το χέρι μου από μέσα και το παράθυρο ήταν κατεβασμένο. Δεν ξέρω αν είχαν σπάσει τα τζάμια, εγώ βρήκα ανοιχτό το παράθυρο. Βάζω το χέρι μου από μέσα και βρίσκω το χερούλι αμέσως. Και αυτό ήταν κάτι που δεν περίμενα ποτέ. Στο δικό μου αυτοκίνητο να ψάξω να βρω το χερούλι δεν θα το βρω.

Γιατί όλα εκείνη τη στιγμή έγιναν αυτόματα και ήταν θέμα δευτερολέπτων. Όταν άνοιξα την πόρτα τούς είδα και τους δύο λιπόθυμους. Ανάμεσα στα καθίσματα υπήρχε φωτιά. Ακολούθησα λοιπόν τη ζώνη και κατάφερα να ξεμπλοκάρω τη ζώνη της Αθηνάς. Την πιάνω και την πετάω κατευθείαν πίσω.

Σαν ένα τσουβάλι πατάτες, πώς να το πω, ήταν σαν μια κούκλα. Αν δείτε και σ’ ένα βίντεο που κυκλοφορεί φαίνεται πολύ καθαρά πώς την πιάνω και την πετάω. Ο φίλος μου εκείνη τη στιγμή έρχεται από πίσω, βλέπει ότι έχω βγάλει την Αθηνά και φεύγει γύρω-γύρω για να πάει στον Γιώργο.

Ξαναμπαίνω εγώ, χωρίς να δω πού έχω πετάξει την Αθηνά πίσω, για να προλάβω, γιατί η φωτιά φούντωνε και βρίσκω τον Γιώργο. Έψαχνα τη ζώνη του. Θέλω να ξεμπλοκάρω κι εκείνη τη ζώνη, όμως είδα ότι η ζώνη είχε λιώσει. Έψαχνα να λύσω τη ζώνη και η ζώνη ήταν λιωμένη από τη φωτιά».

«Το μόνο που θυμάμαι έντονα ήταν...» - "Έσπασε" τη σιωπή της η σύζυγος του Μονογυιού μετά το δυστύχημα

Λίγες ώρες πριν την επιστροφή της Κατερίνας Μονογυιού στην Βουλή μετά τον θάνατο του αδερφού της, την σιωπή της "έσπασε" και ο σύζυγός του για το μοιραίο δυστύχημα που του κόστισε τη ζωή. Τα λόγια της για την στιγμή του απεγκλωβισμού της συγκλονίζουν.

Η Αθηνά Κοντοπάνου, η οποία κατάφερε να βγει σώα μέσα από τη φλεγόμενη Ferrari, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο την περασμένη Τετάρτη. Συγκλονισμένη έδωσε κατάθεση στην αστυνομία το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, μέσα από το δωμάτιο του νοσοκομείου.

«Όλα έγιναν εντελώς ξαφνικά. Το μόνο που θυμάμαι έντονα ήταν τις φωνές από τους ανθρώπους που προσέτρεξαν για να μας βοηθήσουν. Με έβγαλαν από το αυτοκίνητο, με πήραν στα χέρια και με ξάπλωσαν σε ασφαλή απόσταση πάνω στο χορτάρι. Δεν μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου καθώς ήμουν σοβαρά τραυματισμένη» φέρεται σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star να κατέθεσε η σύζυγος του Μονογυιού, την περασμένη Δευτέρα, από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.