Δήμητρα Σωτηριάδου: Έτσι είναι σήμερα η κραταιά δημοσιογράφος του MEGA

Η αποκάλυψη για την ζωή της

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Δήμητρα Σωτηριάδου: Έτσι είναι σήμερα η κραταιά δημοσιογράφος του MEGA

Μέσα από την εκπομπή «Αυτοψία» όπου παρουσιάζει ο Αντώνης Σρόιτερ μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του ALPHA, παρουσίασε για άλλη μια φορά μια άκρως ιδιαίτερη ιστορία της άλλοτε κραταιάς δημοσιογράφου του Mega, Δήμητρας Σωτηριάδου. Να τονίσουμε πως πριν από λίγο καιρό είχαν προκληθεί έντονες αντιδράσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η ίδια αποφάσισε εδώ και χρόνια να απομονωθεί στο οικογενειακό κτήμα στον Ασώματο Ρεθύμνου. Η ίδια πλέον ζει εκεί σε ένα σπίτι-κοντέινερ χωρίς ρεύμα -με φωτοβολταϊκά- καλλιεργώντας την τροφή της. χωρίς τηλεόραση όπως και χωρίς τα τρία κινητά που κάποτε χτυπούσαν ασταμάτητα όπως χαρακτηριστικά είπε.

Οι δηλώσεις της Δήμητρας Σωτηριάδου

Από το Mega στην Κρήτη "απομονωμένη" - Οι δηλώσεις της Δήμητρας Σωτηριάδου

Η γνωστή δημοσιογράφος είχε παραχωρήσει συνέντευξη πριν από λίγο καιρό στο CretaLive όπου είχε αναφερθέι στη "νέα" της κανονικότητα καθώς ανέφερε χαρακτηριστικά:

Να σκέφτομαι και να συμπεριφέρομαι με δεοντολογία. Επίσης σαν ”εργατάκι” της είδησης έμαθα να έχω υπομονή και επιμονή. Θα έλεγα αυτή είναι η μεγαλύτερη προίκα μου. Δεν πανικοβάλλομαι σε δύσκολες καταστάσεις σε καταστάσεις, όπως υγείας, που πρέπει να πάρεις δύσκολες αποφάσεις, όταν αλλάζει η καθημερινότητα της ζωής σου. Φυσικά η έλλειψη πανικού με βοηθάει και στη νέα μου κατάσταση που φτιάχνω στην Κρήτη.

Πολλοί φίλοι θεωρούσαν πως δε θα άντεχα πέρα από δυο εβδομάδες μόνη στον ελαιώνα του χωριού, χωρίς ρεύμα και τα απαραίτητα της Αθήνας, όπως τηλεόραση, πλυντήριο κ.λ.π…….Φυσικά τους διέψευσα ……..Άσε που από τις θείες στο χωριό έμαθα πως να διατηρώ το ψυγείο δροσερό (φυσικά χωρίς ρεύμα)…..

Άντε θα στο πω για να μαθαίνεις ως νέος …..παίρνεις δυο παγωμένα μπουκάλια με νερό και τυλιγμένα σε τσουβάλι(λινάτσα) τα βάζεις στη θήκη του ψυγείου…..Δυο μέρες έχεις κρύο νερό και δροσερά φρούτα – τρόφιμα. Απλά πραγματάκια. Η φύση σε καθοδηγεί.

Η δημοσιογραφία είναι στα χειρότερά της. Περνάει και αυτή την κρίση της. Δεν είναι το μέσον, είναι ο τρόπος. Όταν διαχωριστεί η δημοσιογραφία από την διεκπεραίωση τότε θα αναδυθεί. Δημοσιογραφία χωρίς είδηση δεν υφίσταται. Είδηση είναι το νέο. Σήμερα δε βλέπεις ούτε αποκλειστικά θέματα.

Εξαιρέσεις φυσικά υπάρχουν όπως και ερευνητική δημοσιογραφία υπάρχει, αλλά εξαιρέσεις…..Οι δημοσιογράφοι δυστυχώς κακοχαρακτηρίστηκαν από “ορισμένους” την περίοδο που επεβλήθησαν με το ζόρι τα μνημόνια στη χώρα. Όσοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο σε αυτήν την διεκπεραίωση ,τράβηξαν στον πάτο μαζί με τη χώρα και το σύνολο των δημοσιογράφων από όλα τα μέσα.

Η κοινή γνώμη ακόμα δεν έχει συγχωρέσει αυτήν τη στάση. Μα θα μου πεις, πρώτα έπρεπε να είχαμε αμφισβητήσει και ξεμπροστιάσει αυτήν τη στάση εμείς οι ίδιοι, τα “εργατάκια” της είδησης. Και όμως τους δόθηκε άφεση αμαρτιών. Η ευθύνη λοιπόν είναι και ατομική και θα πρέπει να κάνουμε πότε πότε την αυτοκριτική μας…»