Μάνος Βακούσης: Οι δηλώσεις του για τους προφυλακιστέους συναδέλφους του- «Αν είναι αθώοι θα...»

Τι αποκάλυψε για την συνεργασία του μαζί τους;

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Μάνος Βακούσης: Οι δηλώσεις του για τους προφυλακιστέους συναδέλφους του- «Αν είναι αθώοι θα...»

Στην κάμερα του Happy Day μίλησε, το πρωί της Παρασκευής 4/2, ο Μάνος Βακούσης σε μια αποκλειστική συνέντευξη. Ο ηθοποιός, ο οποίος αποκάλυψε πως σε μικρή ηλικία δούλευε σε νεκροτομείο για να βγάλει το χαρτζιλίκι του, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους προφυλακιστέους συναδέλφους του που κατηγορούνται για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, ενώ μάλιστα πρόσφατα είχε προχωρήσει σε δηλώσεις για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Οι δηλώσεις του Μάνου Βακούση για τους συναδέλφους του που κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση

«Έχω δουλέψει μαζί τους. Αν είναι αθώοι βεβαίως και θα ξαναδουλέψω μαζί τους», είπε χαρακτηριστικά ο Μάνος Βακούσης και συμπλήρωσε:

«Αν δεν αποδειχθούν αθώοι, θα βρω τρόπο να πιω καφέ μαζί τους γιατί τα λάθη των ανθρώπων, πολλές φορές όταν δεν είναι συνειδητά, μπορεί να γίνουν άθλοι. Όταν είναι συνειδητά τα λάθη και αγγίζουν πια τον βιασμό ή την αθλιότητα του ανθρώπου, είτε σε ψυχολογικό επίπεδο είτε σε σωματικό, μακάρι αυτοί οι άνθρωποι και άλλοι εκατομμύρια άνθρωποι να μπορέσουν να βρουν μια ισορροπία και να ζητήσουν συγνώμη από τον εαυτό τους».

Η αναφορά του ηθοποιού στο κίνημα #metoo

Δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής Mega Καλημέρα έκανε το πρωί της Παρασκευής (22/10) ο Μάνος Βακούσης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις καταγγελίες που έγιναν στον χώρο του θεάτρου, και στους ανθρώπους που κατηγορήθηκαν.

Ο κορυφαίος ηθοποιός μίλησε για ακόμα μία φορά και για τη δική του εμπειρία, όταν στα 12 του κάποιος προσπάθησε να τον αρπάξει για να τον κακοποιήσει.

«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν άγιοι, ήταν και άγιοι. Ήταν κτήνη. Αλλά δεν ήταν μόνο κτήνη, ήταν και καλοί άνθρωποι. Ήταν και Ορθόδοξοι, ήταν και άθεοι. Δεν ήταν δηλαδή ότι σήμερα συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Συνέβαιναν πάντα και πολύ χειρότερα.

Όταν πούλαγα μαξιλαράκια στα γήπεδα, 7 χρονών, έφευγα, δεν άφησα ποτέ να με παραβιάσουν. Βεβαίως, κάποιοι μας παραβιάζουν χωρίς τη θέλησή μας και αυτό συνέβη και σε μένα. Αυτό όμως, όταν είσαι 12 χρονών παιδί και σε βουτάνε… Ο βιασμός έχει πολλά πλοκάμια. Τυχερός ήμουν τότε, ένα λεπτό λέω και εξαφανίστηκα και τρέχω ακόμα», είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.