Χριστίνα Λαμπίρη: «Η τηλεόραση δεν μπορεί να είναι γεμάτη “δεινόσαυρους”»

«Ακόμα και σήμερα με αγχώνει ο τηλεοπτικός αέρας»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Χριστίνα Λαμπίρη: «Η τηλεόραση δεν μπορεί να είναι γεμάτη “δεινόσαυρους”»

Στο πλατό της εκπομπής «Love it» ήταν καλεσμένη την Παρασκευή 4/02 η Χριστίνα Λαμπίρη η οποία μίλησε μεταξύ άλλων για την τηλεόραση αλλά και για το πως βλέπει την κατάσταση σήμερα καθώς έχει αρκετά χρόνια που δεν βρίσκεται στον χώρο της παρουσίασης.

Η ίδια ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η τηλεόραση μου έχει λείψει, βέβαια, είναι η δουλειά μου αλίμονο. Όταν φεύγεις έχει σημασία αυτό που αφήνεις πίσω σου να είναι θετικό. Είναι η αμοιβή σου. Λέω όχι σε προσκλήσεις γιατί με στρεσάρει, ξαναμπαίνω μέσα στα παπούτσια τα ίδια. Έχω την αγωνία του “αέρα”.

Η τηλεόραση ήταν πάντα σκληρό άθλημα. Φέτος είναι η δυσκολότερη χρονιά για όλους. Δεν μπορώ το ίδιο προϊόν συνέχεια και υπάρχει πολύ ίδιο προϊόν. Εγκλωβίζει και τους παρουσιαστές. Πρέπει κάθε άνθρωπος που βγαίνει στο γυαλί να προσαρμόζεται το concept πάνω του. Η μαγεία και η μαγκιά είναι να αναδείξουν τα δικά σου χαρακτηριστικά.

Όλοι είμαστε άλογα κούρσας, γι’ αυτό πληρωνόμαστε. Ποντάρουν πάνω μας. Αν κάποιος σε φρενάρει από πίσω είτε με τη θεματολογία είτε να σε βάλει σε καλούπι κάποιος θα το πετύχει κάποιος όχι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είσαι καλός παρουσιαστής» είπε με νόημα.

Είναι μια πολύ εύκολη απάντηση για όσους πρέπει να στύψουν το μυαλουδάκι τους για μια νέα ιδέα το “τι θέλει το κοινό”».Η τηλεόραση δεν μπορεί να είναι γεμάτη “δεινόσαυρους”. Όμως θέλει ένας σταθμός να στηρίξει ένα νέο πρόσωπο; Του δίνεις τον χρόνο να το χτίσει; Εκπομπές που χτίστηκαν από καινούργια παιδιά και δεν πήγαν έπρεπε να τιμωρηθεί αυτός που είχε την ιδέα».

Οι δηλώσεις της Χριστίνας Λαμπίρη

Συγκινήθηκε η Χριστίνα Λαμπίρη στην κάμερα του MEGA - «Μου λείπει η δουλειά μου»

Στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη!» μίλησε το πρωί της Τετάρτης (29/12) η Χριστίνα Λαμπίρη. Η γνωστή παρουσιάστρια και δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην αποχή της από την τηλεόραση και στην οικογένειά της ενώ πριν λίγο καιρό είχε αναφερθεί στον χωρισμό της.

«Δεν κάνω τηλεόραση τα τελευταία τρία χρόνια, από το 2018. Μου λείπει η δουλειά μου. Είμαι εξαιρετικά ευλογημένη γιατί έκανα τη δουλειά που ήθελα, ανεξαρτήτως αν την εκμεταλλεύτηκα σωστά. Στεναχωρήθηκα πολύ για τον κόσμο που με εμπιστεύτηκε και τελικά δεν ξεκίνησε η εκπομπή.

Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Δεν είναι ωραίο πράγμα να έχεις δεσμευτεί κάπου και ξαφνικά να μένεις χωρίς δουλειά. Γι΄αυτό και ήμουν σε όλες μου τις συνεργασίες χαλαρή σε σχέση με τα συμβόλαιά μου. Έλεγα στο δικηγόρο μου «τα συμβόλαια είναι για να καταπατώνται. Μην τρελαίνεσαι». Κάθε φορά έλεγα την ίδια ιστορία.

Από τη στιγμή που συμφωνούσα σε μία δουλειά, την υποστήριζα απόλυτα ανεξαρτήτως αν μου άρεσε ή όχι. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν το καλύτερό μου, ούτε ότι όταν ξεκινούσα να κάνω αυτή τη δουλειά είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου αυτή τη θέση. Πάντα αυτό που σκεφτόμουν και ονειρευόμουν ήταν η ενημέρωση.

Όσα χρόνια είμαι στην τηλεόραση δεν έχω δεχτεί σεξουαλική κακοποίηση. Λεκτική ναι. Στην πίεση της δουλειάς όμως δεν του έδινα καμία σημασία. Εκείνη την ώρα με τάραζε αυτό που άκουγα αλλά έλεγα ότι για να φωνάζει τόσο πολύ πρέπει να γίνει έτσι. Όποιος ενοχλείται να μιλάει.

Το περιστατικό με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο είναι φρικαλέο. Δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό μου.

Έτυχε να χωρίσω με τον πατέρα της κόρης μου ενώ ήμουν έγκυος. Ωστόσο, έχουμε μια καλή σχέση μέχρι και σήμερα. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε κοπέλα», κατέληξε η παρουσιάστρια.