Λυδία Κονιόρδου για κίνημα #metoo: «Τα στόματα είναι ακόμα κλειστά και επικρατεί φόβος»

«Νιώθω βαθιά λύπη για τα όσα έχουν αποκαλυφθεί για συναδέλφους στο χώρο του θεάτρου»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Λυδία Κονιόρδου για κίνημα #metoo: «Τα στόματα είναι ακόμα κλειστά και επικρατεί φόβος»

Η Λυδία Κονιόρδου παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Down Town όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για την σειρά «Γη της Ελιάς» όπου πρωταγωνιστεί καθώς σημειώνει αρκετά ικανοποιητικά ποσοστά τηλεθέασης ενώ από την άλλη αναφέρθηκε και για το κίνημα #metoo και τις συμπεριφορές που έχει αντιμετωπίσει η ίδια.

Οι δηλώσεις της Λυδίας Κονιόρδου

«Νιώθω βαθιά λύπη για τα όσα έχουν αποκαλυφθεί για συναδέλφους στο χώρο του θεάτρου. Από την άλλη είναι και μια βαθιά ανακούφιση που όλη αυτή η βία και η υποκρισία βγαίνει στο φως. Όχι μόνο στο θέατρο, αλλά στο εγχώριο και διεθνές τζετ σετ, στην εκκλησία και όπου αλλού.

Μπράβο στη Σοφία Μπεκατώρου που το ξεκίνησε στην Ελλάδα. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα. Σε αρκετούς χώρους τα στόματα είναι ακόμα κλειστά και επικρατεί φόβος. Όσο για τις συμπεριφορές που έχει αντιμετωπίσει η ίδια, ανέφερε:

«Δεν είχα σοβαρά συμβάντα στη ζωή μου, αν και δε μου χαρίστηκε τίποτα. Στον τομέα της σκηνοθεσίας δεν ένιωσα ρατσισμό. Αντίθετα, ένιωσα ότι κέρδιζα την εμπιστοσύνη των συνεργατών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, υπήρχε σεβασμός. Τα “κρούσματα” ήταν αμελητέα ή εγώ τα προσπέρναγα και δεν έδινα σημασία».

Χείμαρρος η Λία Κονιόρδου κατά Μενδώνη - «Άτυχη η αναφορά στο όνομα μου»

Η Λυδία Κονιόρδου μίλησε στην εκπομπή Έλα χαμογέλα, μέσω Skype όπου απάντησε στις αναφορές της Λίνας Μενδώνη προς το πρόσωπο της με αφορμή την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Μεταξύ άλλων, η ταλαντούχα ηθοποιός δήλωσε «Προσπαθούσα πάντα σε έναν χώρο πολύ ανταγωνιστικό να συγκεντρώνομαι στο δημιουργικό κομμάτι της τέχνης μου. Επί πάρα πολλά χρόνια προχωρούσα χωρίς να μπορώ να πω πως ήξερα. Ακούγονταν πράγματα αλλά μέχρι να αποδειχθεί κάτι, υπάρχει μια απόσταση».

«Με τον κ. Λιγνάδη δεν είχα συνεργαστεί ποτέ παρά μόνο πρόσφατα και με την ιδιότητα του σαν καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Αυτό το ελάχιστο διάστημα που είχα εμπειρία μαζί του, όπως άλλοι 30 συντελεστές, δεν ήταν ικανό για να μπορώ να διαμορφώσω μια ολοκληρωμένη άποψη» πρόσθεσε η ηθοποιός. «Επομένως ήταν άτυχη η αναφορά της υπουργού Πολιτισμού στο όνομα μου».