«Όταν τον έβλεπα στον δρόμο πάθαινα...» - Προσπαθούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της η Φαίη Σκορδά

Η εξομολόγηση της Τζένης Μπότση για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Όταν τον έβλεπα στον δρόμο πάθαινα...» - Προσπαθούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της η Φαίη Σκορδά

Καλεσμένη στο Πρωινό βρέθηκε η Τζένη Μπότση, η οποία μεταξύ άλλων μίλησε για την σεξουαλική παρενόχληση που είχε δεχτεί στην αρχή της καριέρας της από πολύ γνωστό ηθοποιό ο οποίος έχει καταγγελθεί και από άλλες συναδέλφους του. Η εξομολόγηση λοιπόν που έκανε από καρδιάς, συγκίνησε βαθιά την Φαίη Σκορδά που προσπαθούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της.

Η εξομολόγηση της Τζένης Μπότση

«Μια μέρα πριν το καταγγείλω δημόσια ενημέρωσα την οικογένεια μου ότι έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ότι θα βγω να το πω. Τους είπα από ποιον άνθρωπο, αλλά δεν τους είπα λεπτομέρειες. Δυστυχώς τις λεπτομέρειες τις έμαθαν από την τηλεόραση. Ήταν πολύ συγκινητικό και για τη μητέρα μου και για τον πατέρα μου. Η μαμά μου ζήτησε συγγνώμη.. Φοβόμουν πως αν μιλούσα στη μαμά μου δεν θα με άφηνε να παίξω στο θέατρο ούτε και να ξαναδώ θέατρο. Δεν φταίει εκείνη, το έκανε με όλη της την αγάπη. Θύμωσα που μου ζήτησε συγγνώμη. Αυτή η μάνα που με έχει μεγαλώσει με τόση αγάπη μου ζητάει συγγνώμη;

Έχω πάρει τη συγγνώμη της κοινωνίας και αυτό μου αρκεί. Βλέπω πια πως τα νέα παιδιά έχουν τσαμπουκά, γιατί τα μεγαλώνουν νέες γενιές, χωρίς να φοβούνται. Όταν μου συνέβη το περιστατικό, νόμιζα ότι συνέβη μόνο σε μένα. Δεν πίστευα ότι είχα προκαλέσει, αλλά φοβόμουν μην μου ξανασυμβεί. Φοβόμουν τον ίδιο άνθρωπο μην μου το ξανακάνει ή μου κάνει κάτι άλλο» είπε αρχικά η Τζένη Μπότση.

«Όταν τον έβλεπα ξαφνικά στον δρόμο πάθαινα τρόμο και κρίσεις πανικού. Έφευγα μακριά. Πάντα στις δουλειές μου όταν ερχόταν η στιγμή για τις επίσημες πρεμιέρες έλεγα δεν θέλω να έρθει αυτός. Το έθετα ως όρο. Τα ξέρανε από κάποια στιγμή και μετά… Ξεκινήσαμε τρεις γυναίκες και τώρα φτάσαμε 21. Το ίδιο μοτίβο...» συμπλήρωσε η ηθοποιός.

Δείτε το βίντεο με την συγκίνηση της Φαίης Σκορδά

«Όταν είπα στον μπαμπά μου για την παρενόχληση άσπρισε»

«Το πιο δύσκολο από όλα ήταν να μιλήσουμε στις οικογένειες μας. Δυσκολεύτηκα να μιλήσω στον μπαμπά και στη μαμά μου. Τους το είπα μία μέρα πριν βγει το θέμα στα έντυπα και στο Instagram περιληπτικά. Τις λεπτομέρειες τις μάθανε από την τηλεόραση. Η μαμά μου μου ζήτησε συγνώμη.

Μια μανά που έχει σταθεί διπλά μας και μας έχει μεγαλώσει με αυτόν τον τρόπο απαγορεύεται να μου ζητάει συγνώμη. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να κάνει τη μανά μου να μου ζητάει συγνώμη. Μας μεγάλωσε με πολύ ωραίο τρόπο. Αν δεν είχαμε το θάρρος να της μιλήσουμε ήταν γιατί ήμασταν σε μια άλλη εποχή, αυτά τα πράγματα δεν λεγόντουσαν οπότε δεν φταίει η μαμά μου. Χαίρομαι που άνοιξε όλο αυτό και πια τα παιδιά μας θα μπορούν να μας τα λένε όλα αυτά πιο εύκολα.

Ο μπαμπάς μου θυμάμαι ότι άσπρισε. Όλοι οι φίλοι και οι γνωστοί των γονιών μου μάθανε πράγματα για τη ζωή μου πολύ προσωπικά. Επειδή δεν είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να εκτίθεμαι, το σοκ ήταν πολύ μεγάλο.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μου είπε “ίσιωσε την πλάτη σου και μίλα”. Ο Αλέξανδρος ήταν βράχος διπλά μου. Άφησε μια μέρα τη δουλειά του, δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Αν δεν έχεις ανθρώπους διπλά σου, δεν μπορείς να το κάνεις», είπε χαρακτηριστικά η Τζένη Μπότση.