Ξέσπασε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης για #MeToo - "Ξέρω περίπτωση που κατηγορήθηκε άδικα"

Όλα όσα είπε ο ηθοποιός

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ξέσπασε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης για #MeToo -

Η κάμερα της εκπομπής του "Mega Καλημέρα" συνάντησε τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη, τον οποίο απολαμβάνουμε φέτος στην παράσταση «Το μινόρε» στο θέατρο Ιλίσια. Ο ταλαντούχος και πολύ αγαπητός στο κοινό ηθοποιός, μιλάει σπάνια αλλά όταν θα το κάνει, θα τα πεί έξω από τα δόντια.

Στην συνέντευξη του μίλησε για τους ρόλους που έχει απορρίψει, τη σάτιρα στην τηλεόραση, ενώ εξέφρασε και την άποψή του για το MeToo και τις καταγγελίες που έχουν γίνει και όλα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας.

Οι δηλώσεις του Ιεροκλή Μιχαηλίδη που θα συζητηθούν

«Έχω πει όχι σε ρόλο 2-3 φορές και το έχω μετανιώσει. Άνθρωποι είμαστε και κάνουμε και καμία βλακεία κάπου – κάπου. Μου έχει συμβεί και το αντίθετο», είπε αρχικά ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και συνέχισε:

Μιλώντας σχετικά με το #MeToo, αλλά και με την υπόθεση Παναγιωτόπουλου και όλα όσα ήρθαν «στο φως», ο ίδιος είπε ότι «Με ανθρώπους που γνωρίζεις έστω και λίγο, μας εκπλήσσει η σκοτεινή τους πλευρά δυσάρεστα και λες δε θέλω να είναι αλήθεια».

«Έχω ακούσει να κατηγορούνται άδικα άνθρωποι πολλές φορές. Γίνεται από παραλογισμό, από εκδίκηση. Υπάρχει μία περίπτωση του MeToo που γνωρίζω τον άνθρωπο, ξέρω ότι ήταν εντελώς άδικο αυτό που συνέβη. Αυτό που έχει υποστεί από μία παράλογη κατηγορία είναι τρομακτικό», συνέχισε στο ίδιο θέμα, επισημαίνοντας ότι «Δεν μπορούμε να τους δικάζουμε πριν υπάρξουν όλες οι διαδικασίες, είναι άδικο ακόμα κι αν είναι ένοχοι».

Ποιος είναι ο αγαπητός Ιεροκλής Μιχαηλίδης

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα και το 1982 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Μέχρι το 1990, συμμετείχε ως ηθοποιός και ιδρυτικό μέλος μικρών πειραματικών θιάσων, σε έργα Νίκου Καζαντζάκη, Ντάριο Φο, Δημήτρη Ψαθά, Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, Αριστοφάνη, Ουίλιαμ Σαίξπηρ κ.ά.

Το 1990, μαζί με άλλους ηθοποιούς και μουσικούς, δημιούργησε το σατιρικό μουσικοθεατρικό σχήμα "Άγαμοι Θύται", στο οποίο συμμετείχε γράφοντας, παίζοντας και σκηνοθετώντας. Από το 1988 έως το 1990 εργάστηκε ως συντάκτης στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ και από το 1993 στην τηλεόραση ως σκηνοθέτης και παραγωγός.

Στο θέατρο, έχει παίξει σε έργα των Τένεσι Ουίλιαμς, Γρηγόριου Ξενόπουλου, Ιάκωβου Καμπανέλλη, Άντον Τσέχωφ, Εντουάρντο Ντε Φιλίππο κ.ά. Στην τηλεόραση, έχει πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτικές σειρές (Είμαστε στον αέρα, Και πάλι φίλοι κ.ά.), ενώ έχει ενσαρκώσει και τον Αστυνόμο Μπέκα στην τηλεοπτική μεταφορά των μυθιστορημάτων του Γιάννη Μαρή.

Στον κινηματογράφο, συμμετείχε σε κινηματογραφικές ταινίες, όπως: Πολίτικη Κουζίνα, Μαύρο γάλα, Safe Sex, Πίσω πόρτα. Για την ταινία "Πίσω πόρτα" το 2000 απέσπασε το Κρατικό Βραβείο ερμηνείας Β΄ ανδρικού ρόλου. Τη σεζόν 2020 τον είδαμε στη σειρά του COSMOTE TV Έτερος Εγώ: Κάθαρσις. Τη σεζόν 2021 - 2022 τον βλέπουμε στη νέα κωμική σειρά του Alpha TV «Άσε μας ρε μαμά».