Κίνημα #metoo: «Η φυλακή δεν φτάνει, θέλω να έχουν παραδειγματική τιμωρία»

«Δεν αξίζει να ζούνε, να υπάρχουνε»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Κίνημα #metoo: «Η φυλακή δεν φτάνει, θέλω να έχουν παραδειγματική τιμωρία»

Στο περιοδικό «Λοιπόν» παραχώρησε συνέντευξη ο Τζώνυ Θεοδωρίδης ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για το ελληνικό κίνημα #metoo καθώς έχει απασχολήσει ιδιαίτερα. Μάλιστα, ο γνωστός ηθοποιός πήρε θέση καθώς δεν δίστασε να αναφερθεί και για τους προφυλακισμένους συναδέλφους του.

Οι δηλώσεις του Τζώνυ Θεοδωρίδη

Συνάδελφοί σας βρίσκονται προφυλακισμένοι μετά από σοβαρές καταγγελίες. Σοκαριστήκατε; Είχατε συνεργαστεί με κάποιον από αυτούς;

Αρχικά δεν μπορώ να σου πω ότι σοκαρίστηκα, καθώς από τους ανθρώπους που δεν ξέρω, τα περιμένω όλα, ίσως και από αυτούς που ξέρω. Ο άνθρωπος πια έχει γίνει ένα περίεργο ον. Τον Πέτρο τον ήξερα μέσα από παρέες στις οποίες είχαμε συναντηθεί, αλλά δεν είχα κάποια γνώμη.

Πιστεύω ότι οι άνθρωποι που ανεβαίνουν πολύ γρήγορα, αν δεν έχουν μυαλό, μπορούν να πάθουν πολλά κακά πράγματα. Όσον αφορά τον Λιγνάδη, τον ξέρω από παλιά, γιατί ήμασταν από πιτσιρικάδες μαζί σε παρέα, ωστόσο δεν γνώριζα καθόλου την προσωπική του ζωή.

Αν είχα ακούσει κάτι, ειδικά εγώ που έχω τρεις κόρες, θα τρώγανε πάρα πολύ ξύλο από εμένα. Τώρα για τους εκβιασμούς, τους βιασμούς και τις παρενοχλήσεις, μπορώ να σου πω ότι είμαι ενάντια σε κάθε είδους βία. Η τιμωρία στον βιασμό για εμένα, είναι κόψιμο κανονικά. Ευνουχισμός.

Πιστεύω ότι η θανατική ποινή θα ήταν ό,τι καλύτερο να υπήρχε τώρα για ανθρώπους αυτού του είδους. Δεν αξίζει να ζούνε, να υπάρχουνε. Η φυλακή δεν φτάνει, γιατί κάποια στιγμή θα βγεις και θα το ξανά κάνεις. Αν αποδειχτεί ότι οι συγκεκριμένοι έχουν κάνει όλα αυτά για τα οποία κατηγορούνται, θέλω να έχουν παραδειγματική τιμωρία. Το ποια θα είναι ας το αποφασίσει το δικαστήριο.

Πιστεύετε ότι θα σταματήσουν τέτοια απαράδεκτα σκηνικά;

«Όχι, δεν θα σταματήσουν. Γι’ αυτό και σου είπα πριν πως αν εγώ του έκοβα τα γεννητικά όργανα αυτουνού του ανθρώπου, ίσως και να σταμάταγαν οι επόμενοι. Ίσως πουν ότι έχω αντιλήψεις που ανήκουν στον μεσαίωνα, αλλά δεν με πειράζει».

Οι «αιχμές» για τους Φιλιππίδη - Λιγνάδη: «Αν εγώ του έκοβα τα γεννητικά όργανα...»

Ο Τζώνυ Θεοδωρίδης, ο οποίος έγινε πρόσφατα μπαμπάς για τρίτη φορά στα 59 του χρόνια, έδωσε μια αποκλειστική συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους συναδέλφους του στον καλλιτεχνικό χώρο που βρίσκονται προφυλακισμένοι κι καταδικάζονται για αισχρά εγκλήματα, καθώς και στο αν πιστεύει ότι αυτά τα περιστατικά πρόκειται να σταματήσουν ποτέ.

Ο ηθοποιός μίλησε με σκληρά λόγια σε όλους όσους έχουν διαπράξει παρόμοια εγκλήματα και αναφέρθηκε στην σχέση που είχε με τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Συνάδελφοί σας βρίσκονται προφυλακισμένοι μετά από σοβαρές καταγγελίες. Σοκαριστήκατε; Είχατε συνεργαστεί με κάποιον από αυτούς;

Αρχικά δεν μπορώ να σου πω ότι σοκαρίστηκα, καθώς από τους ανθρώπους που δεν ξέρω, τα περιμένω όλα, ίσως και από αυτούς που ξέρω. Ο άνθρωπος πια έχει γίνει ένα περίεργο ον. Τον Πέτρο τον ήξερα μέσα από παρέες στις οποίες είχαμε συναντηθεί, αλλά δεν είχα κάποια γνώμη. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι που ανεβαίνουν πολύ γρήγορα, αν δεν έχουν μυαλό, μπορούν να πάθουν πολλά κακά πράγματα. Όσον αφορά τον Λιγνάδη, τον ξέρω από παλιά, γιατί ήμασταν από πιτσιρικάδες μαζί σε παρέα, ωστόσο δεν γνώριζα καθόλου την προσωπική του ζωή. Αν είχα ακούσει κάτι, ειδικά εγώ που έχω τρεις κόρες, θα τρώγανε πάρα πολύ ξύλο από εμένα. Τώρα για τους εκβιασμούς, τους βιασμούς και τις παρενοχλήσεις, μπορώ να σου πω ότι είμαι ενάντια σε κάθε είδους βία. Η τιμωρία στον βιασμό για εμένα, είναι κόψιμο κανονικά. Ευνουχισμός. Πιστεύω ότι η θανατική ποινή θα ήταν ό,τι καλύτερο να υπήρχε τώρα για ανθρώπους αυτού του είδους. Δεν αξίζει να ζούνε, να υπάρχουνε. Η φυλακή δεν φτάνει, γιατί κάποια στιγμή θα βγεις και θα το ξανά κάνεις. Αν αποδειχτεί ότι οι συγκεκριμένοι έχουν κάνει όλα αυτά για τα οποία κατηγορούνται, θέλω να έχουν παραδειγματική τιμωρία. Το ποια θα είναι ας το αποφασίσει το δικαστήριο.

Πιστεύετε ότι θα σταματήσουν τέτοια απαράδεκτα σκηνικά;

Όχι, δεν θα σταματήσουν. Γι’ αυτό και σου είπα πριν πως αν εγώ του έκοβα τα γεννητικά όργανα αυτουνού του ανθρώπου, ίσως και να σταμάταγαν οι επόμενοι. Ίσως πουν ότι έχω αντιλήψεις που ανήκουν στον μεσαίωνα, αλλά δεν με πειράζει.

Σε ένα βιβλίο για τη ζωή σας, ποιος θα ήταν ο τίτλος;

«Μη διστάσεις»…

O Τζώνυ Θεοδωρίδης μίλησε για τον Λιγνάδη και τον Φιλιππίδη.