Άκης Τσοχατζόπουλος: Ποιους ορίζει ως κληρονόμους του - Η ιδιόχειρη διαθήκη του

Το νέο ηχητικό ντοκουμέντο

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Άκης Τσοχατζόπουλος: Ποιους ορίζει ως κληρονόμους του - Η ιδιόχειρη διαθήκη του

Μετά την αναβολή που πήρε η δίκη για την διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, το Πρωινό, το πρωί της Τρίτης 8/2, έφερε στο φως της δημοσιότητας το ιδιόχειρο γραπτό μαζί με ένα νέο ηχητικό ντοκουμέντο. Μέσα από την διαθήκη μαθαίνουμε ποιους ορίζει ως κληρονόμους του και ποιους τελικά αποκληρώνει.

Το ηχητικό ντοκουμέντο, όπως αναφέρει ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος, υπάρχει επειδή τα γράμματα του είναι περίεργα λόγω της μυοπάθειας που είχε στα άνω άκρα.

Το ποσοστό από την περιουσία του Άκη Τσοχατζόπουλου που πάει στους κληρονόμους του

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Άκη Τσοχατζόπουλο, οι μοναδικοί κληρονόμοι του είναι ο μικρότερος γιος του και η γυναίκα του. Έτσι, αποκληρώνει τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του, την Αρετή και τον Αλέξανδρο. Το ποσοστό που έχει ορίσει για τον καθένα είναι 70% στον γιο του Άκη και 30% στη Βίκυ Τσοχατζοπούλου.

Ωστόσο επειδή η περιουσία του έχει δημευθεί, δεν υπάρχουν ακίνητα ή μετρητά. Η μοναδική περιουσία που έχει και περνάει στα χέρια του δεκαπεντάχρονου γιου του είναι το ιστορικό απόρρητο αρχείο του.

Τι συμβαίνει με τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τις διαθήκες του

Θρίλερ με τις τρεις διαθήκες του Άκη Τσοχατζόπουλου και θυρίδες σε τράπεζα του εξωτερικού, στις οποίες ενδεχομένως βρίσκονται ποσά για τα οποία είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί ο εκλιπών. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Άκη Τσοχατζόπουλου, η τρίτη διαθήκη του είναι αυτή που θα δρομολογήσει τις εξελίξεις ενώ μάλιστα η δίκη για τις διαθήκες πήρε αναβολή.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews αναφέρει ότι δικαιούχοι, στις εν λόγω θυρίδες σε τράπεζα της Ελβετίας, δεν είναι ο εκλιπών πρώην υπουργός ή η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, ενώ, σε αυτές περιέχονται χρήματα και περιουσιακά στοιχεία για τα οποία, ενδεχομένως να είχε καταδικαστεί ο πρώην υπουργός αλλά δε βρέθηκαν ποτέ από το ελληνικό δημόσιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν αποκλείεται ως δικαιούχους στις θυρίδες να δούμε γνωστά ονόματα που δεν έχουν ακουστεί ως σήμερα και δε συνδέονται απαραίτητα με τον Τσοχατζόπουλο.

Όπως είπε στη Real News ο δικηγόρος του εκλιπόντα, Νίκος Αλεξανδρής, «Ίσως τελικά αποδειχθεί πως ο ίδιος σήκωσε τόσο το βάρος άλλων, όσο και ότι καταδικάστηκε για πράγματα που δεν έκανε ο ίδιος». Όπως ανέφερε ο ίδιος, «η υπόθεση θα δρομολογήσει μεγάλες εξελίξεις. Με την πρώτη διαθήκη έχουμε δει ένα πολύ μικρό κομμάτι, η δεύτερη διαθήκη είναι πιο ουσιαστική και η τρίτη θα προκαλέσει σεισμό».

Τι συμβαίνει με τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τις διαθήκες του

Ο Νίκος Αλεξανδρής σημείωσε, ακόμα, ότι δεν είναι σπάνιο φαινόμενο για την ελληνική πραγματικότητα να υπάρχουν περισσότερες από μία διαθήκες καθώς, σε κάποιες περιπτώσεις, ο εντολέας μπορεί να θελήσει να προσθέσει, να συμπληρώσει ή και να εξηγήσει κάτι, οπότε προχωρά στη σύνταξη μιας σειράς διαθηκών.

Υπάρχουν, μάλιστα, και περιπτώσεις που η μία διαθήκη αναιρεί την άλλη. Στην περίπτωση Τσοχατζόπουλου, όμως, οι τρεις διαθήκες δεν αναιρούν η μία την άλλη, αντιθέτως, κάθε επόμενη διαθήκη συμπληρώνει και επεξηγεί την προηγούμενη.