Ξεκινά η δίκη για την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου - Ραγδαίες οι εξελίξεις

Η ώρα της κρίσης με βαρύτατες κατηγορίες

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ξεκινά η δίκη για την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου - Ραγδαίες οι εξελίξεις

Σήμερα 9/2 ξεκινά η δίκη για την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου. Ο παρουσιαστής θα βρεθεί στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης δύο περίπου μήνες μετά την καταγγελία για διαρροή προσωπικών στιγμών στο διαδίκτυο, από 30χρονη πρώην σύντροφό του.

Η υπόθεση είχε γίνει γνωστή μέσα από τα social media, με τον ίδιο να παραδίδεται στο Αστυνομικό Τμήμα Θεσσαλονίκης, όπου και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι.

«Δεν κράτησα εγώ το βίντεο. Το είχα αποσύρει από το 2019. Κάποιος μάλλον το είχε αποθηκεύσει και το ανέβασε πάλι. Έχω παρέκκλιση, δεν μπορώ να το εξηγήσω. Έβλεπα τα θετικά σχόλια κάτω από το βίντεο και μου προκαλούσαν ικανοποίηση» είχε αναφέρει ο Στάθης Παναγιωτόπουλος στην τρίτη κατά σειρά απολογία του, στα τέλη του Δεκεμβρίου.

Μάλιστα, άλλη πρώην σύντροφος του ζητά εξαψήφιο ποσό για ηθική βλάβη.

Αναλυτικά η απολογία του Στάθη Παναγιωτόπουλου

«Αρνούμαι τις κατηγορίες που μου αποδίδονται. Πιο συγκεκριμένα δηλώνω ότι δεν έχω καμία σχέση με την ανάρτηση του επίμαχου υλικού στο διαδίκτυο για το έτος 2021 για το οποίο και κατηγορούμαι σύμφωνα με τη μήνυση της κυρίας […]. Ειδικότερα στα επίμαχα δύο αρχεία αναγνωρίζω τον εαυτό μου ως συμμετέχοντα, πλην όμως δεν έχω προβεί στην ανάρτηση αυτών στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες και παρακαλώ υποβάλλοντας σχετικό αίτημα να ελεγχθεί από την υπηρεσία σας από ποια ηλεκτρονική διεύθυνση IP έχουν αναρτηθεί αυτά καθώς και ποια ημερομηνία.

Θέλω να διευκρινίσω ότι τα επίμαχα αρχεία είχαν αρχικά αναρτηθεί στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα μόνο στην ιστοσελίδα […] από εμένα προσωπικά κατά το παρελθόν και πριν το έτος 2019, αλλά στη συνέχεια, στους πρώτους μήνες του ίδιου έτους 2019 με δική μου πρωτοβουλία τα απέσυρα όλα από την εν λόγω ιστοσελίδα. […] Αναφορικά με το χρήστη με username … έχω να σας πω ότι εγώ είχα δημιουργήσει αυτό το προφίλ αποκλειστικά στην ανωτέρω ιστοσελίδα και μέσω αυτού είχα αναρτήσει τα επίμαχα αρχεία και τα οποία επίσης διέγραψα το 2019, ενώ έκτοτε δεν έχω προβεί σε καμία δραστηριότητα. Δηλώνω ότι έχω μετανιώσει για τις πράξεις μου του 2019, ενώ από τότε δεν έχω κάνει το παραμικρό. Και ζητώ συγγνώμη από τη μηνύτρια. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω».

«Η ανάρτηση έγινε περίπου το 2015. Ήμασταν σε σχέση τότε. Δεν το ήξερε η κοπέλα, το έκανα εγώ. Αισθανόμουν ότι εκείνη την εποχή ήθελα μια σεξουαλική διέγερση με την ανάρτηση βίντεο. Δύο ανάρτησα με τη συγκεκριμένη κοπέλα, όλα ήταν το 2014-2015. Ένιωθα μια διέγερση διαβάζοντας τα ηλεκτρονικά σχόλια στις αναρτήσεις. Αυτή τη στιγμή που το σκέφτομαι πικραίνομαι πάρα πολύ και ντρέπομαι πάρα πολύ. Δεν είμαι αυτό το πράγμα το οποίο έκανα εδώ. Είναι η αλήθεια.

Δεν το λέω επειδή είμαι σε αυτή τη θέση. Όσοι με ξέρουν ότι δεν είμαι τέτοιο άτομο. Μας διέγειρε και τους δύο η ιδέα του βίντεο. Δέχτηκε κατευθείαν να κάνουμε το βίντεο, δεν ήξερε ότι θα το αναρτήσω, ούτε συμφώνησε σε κάτι τέτοιο. Δεν χρειάστηκε να την πείσω, φρόντισα να μην εμφανίζονται τα πρόσωπά μας […] Εγω δε σκόπευα να το κυκλοφορήσω το βίντεο. Όταν κατάλαβα το 2019 τι έκανα, μετά από καταγγελία από άλλη κοπέλα, τότε τα κατέβασα όλα… Μετά το 2019 ζήτησα τη βοήθεια ψυχιάτρου και εκείνος μου εξήγησε ότι υπάρχει μια παρέκκλιση. Δεν παρακολούθησα συνεδρίες. Δεν υπήρχε οικονομικό κίνητρο […] Λυπάμαι και ντρέπομαι γι΄αυτά που έγιναν και ζητώ συγγνώμη, δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου».