Γνωστός Έλληνας ηθοποιός αποκαλύπτει: «Θα ήμουν ο πρώτος, που θα συγχωρούσε Λιγνάδη και Φιλιππίδη»

«Δεν εύχομαι κανένας άνθρωπος να είναι στη φυλακή»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γνωστός Έλληνας ηθοποιός αποκαλύπτει: «Θα ήμουν ο πρώτος, που θα συγχωρούσε Λιγνάδη και Φιλιππίδη»

Ο Νίκος Αναδιώτης παραχώρησε συνέντευξη στον Ανδρέα Θεοδώρου και στο «Εγώ», ο οποίος μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε για το φλέγον ζήτημα του metoo και για τον Πέτρο Φιλιππίδη - Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο γνωστός ηθοποιός συχνά προκαλεί αντιδράσεις με όσα δηλώνει, ωστόσο ο ίδιος επιλέγει πάντα να είναι ειλικρινής. Έχοντας αλλάξει ζωή μεταφερόμενος στο Αίγιο με όλη την οικογένεια, έχει βρει την προσωπική του ηρεμία κάτι, που εξασφαλίζει και μέσω της βαθιάς του πίστης στο θεό, την οποία και δε κρύβει με τίποτα!

Η πίστη του αυτή φανερώνεται από το αίσθημα της συγχώρησης, που τον διακατέχει, μια αρετή, που δύσκολα συναντάς. Ακόμα και όταν πρόκειται για κατηγορίες περί σεξουαλική παρενόχλησης ο Νίκος Αναδιώτης δε διστάζει να δηλώσει, πως θα συγχωρούσε και μια τέτοια περίπτωση.

Πιο αναλυτικά, στον Πέτρο Φιλιππίδη και στον Δημήτρη Λιγνάδη αναφέρθηκε, τονίζοντας πως δε θεωρεί λύση τη φυλάκιση, δηλώνοντας τολμηρά και τη συγχώρεση του προς τις πράξεις τους.

Νίκος Αναδιώτης

Οι δηλώσεις του Νίκου Αναδιώτη

Πιστεύεις ότι η μεγαλύτερη τιμωρία για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Λιγνάδη είναι η φυλακή ή το ότι ο κόσμος έμαθε όλα όσα έκαναν και τους γύρισε την πλάτη;

Δεν ξέρω πώς θα ακουστεί, αλλά αυτή είναι η αλήθεια μου και οφείλω να την πω. Δεν εύχομαι κανένας άνθρωπος να είναι στη φυλακή. Ευχή μου είναι ο άνθρωπος να μετανοεί και να επανέρχεται στα λογικά του. Η τιμωρία του καθενός δεν είναι αυτό που πιστεύουμε, αλλά το τι συμβαίνει μέσα του.

Αν μετανοούσαν πραγματικά, θα τους συγχωρούσες;

Θα ήμουν ο πρώτος που θα τους συγχωρούσε. Το να κάνουμε όμως μια πράξη και μετά να ζητήσουμε συγγνώμη, δεν αρκεί. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για το τι κάνουμε στη ζωή μας, γιατί μερικές πράξεις είναι μη αναστρέψιμες. Σαφώς ζούμε σε μια κοινωνία που υπάρχουν νόμοι, αν λοιπόν η κοινωνία και οι αρμόδιες αρχές κρίνουν ότι ο άνθρωπος πρέπει να τιμωρηθεί με αυτόν τον τρόπο, το αποδεχόμαστε.

Οι δηλώσεις του Τσακίρογλου για Λιγνάδη και Φιλιππίδη που θα συζητηθούν: "Για εμένα είναι αγαπητοί..."

«Όλοι οι ρόλοι είναι πρόκληση, ιδιαίτερα αυτός, γιατί το περιεχόμενο είναι θρησκευτικό. Πήγαμε σε διάφορα μέρη που έζησε για να φέρουμε στο προσκήνιο τις μνήμες αυτού του αγίου. Εγώ υπηρετώ τη θρησκεία μέσα από το χώρο του θεάτρου.

Η σύζυγος μου είναι μία πιστή γυναίκα, είμαστε αγαπημένο ζευγάρι. Είναι ένας άνθρωπος ταλαντούχος θεωρώ, καλύτερη από εμένα».

Για το κίνημα metoo, ο Νικήτας Τσακίρογλου είπε: «Την εξουσία πρέπει να την έχεις, αλλά όχι να την εκμεταλλευτείς και να ξέρεις ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος. Έχω σαν αρχή “μην κάνεις ότι δεν θα ήθελες να σου κάνουν”».

Όσον αφορά τους Πέτρο Φιλιππίδη και Δημήτρη Λιγνάδη, ο Νικήτας Τσακίρογλου απάντησε: «Για μένα είναι αγαπητοί συνάδελφοι και θα παραμείνουν αγαπητοί συνάδελφοι. Ο καθένας πράττει αυτό που νομίζει και αυτό που επιτάσσει η ηθική του. Σε αυτήν την περίπτωση πιστεύω ότι υπερέβαλαν εαυτό έχοντας κάποια εξουσία στα χέρια τους».