«Ο Φιλιππίδης είχε μία τάση να...» - Η αποκάλυψη του Γιάννη Ζουγανέλη

«Έσπασε» για πρώτη φορά τη σιωπή του

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Ο Φιλιππίδης είχε μία τάση να...» - Η αποκάλυψη του Γιάννη Ζουγανέλη

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ανοιχτά» της Αννίτας Πάνια πρόκειται να βρεθεί το βράδυ της Πέμπτης (10/2) ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, σχολιάζοντας πως στη συνεργασία που είχαν είχε παρατηρήσει πως πρόκειται για έναν άνθρωπο πολύ δυναμικό.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Ζουγανέλη για τον Πέτρο Φιλιππίδη

«Λίγο πολύ από τις συμπεριφορές των ανθρώπων καταλαβαίνεις τι μπορεί να υποβόσκει. Βλέπεις τις συμπεριφορές και λες αυτός είναι βίαιος και ενδεχομένως μπορείς να είναι βίαιος και στον τρόπο που συμπεριφέρεται με το άλλο ή το ίδιο φύλο. Χάρηκα που βγήκε όλο αυτό αλλά πιστεύω πως το ποσοστό στον χώρο μας είναι πολύ λιγότερο από το ποσοστό από την υπόλοιπη κοινωνία.

Εγώ έχω συνεργαστεί και με τον Πέτρο Φιλιππίδη και με τον Δημήτρη Λιγνάδη αλλά δεν είχε πέσει ποτέ στην αντίληψή μου κάτι τέτοιο. Ο Πέτρος είχε μία μυστήρια ενέργεια, πολύ δυναμικός στον τρόπο που στεκόταν στη ζωή και στη σκηνή. Συνεργαστήκαμε στην παράσταση Ιππείς και εκεί είχε μια τάση ήθελε να μου κόψει μία σκηνή, στην οποία εγώ είχα μεγάλη επιτυχία. Αυτό ήταν ένα σημάδι για να αντιληφθώ και άλλα πράγματα», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Ζουγανέλης, ενώ και στο παρελθόν είχε σχολιάσει την παραβατική συμπεριφορά του ηθοποιού.

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης προσπαθούσε να βάλει τα χρέη του σε μια σειρά»

Δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα έκανε το πρωί της Τετάρτης (9/2) ο Θοδωρής Ρωμανίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, ξεκαθαρίζοντας πως αν αθωωθεί θα ήθελε να συνεργαστεί ξανά μαζί του, ενώ την ίδια στιγμή ένας γνωστός ηθοποιός παραδέχθηκε πως θα συγχωρούσε τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Είναι απώλεια για το θέατρο η απόσυρση του Πέτρου Φιλιππίδη. Εάν χωρίσουμε τα δύο πράγματα, άνθρωπος και καλλιτέχνης, σαν καλλιτέχνη δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει κανένας. Το άνθρωπος θα το κρίνει η δικαιοσύνη και μετά θα μιλήσουμε.

Εάν αθωωθεί θα συνεργαζόμουν ξανά μαζί του γιατί είναι καλλιτέχνης τεραστίων διαστάσεων. Την τελευταία χρονιά που παίζαμε μαζί το συζητούσε για τα χρέη του, τα οποία προσπαθούσε να βάλει σε μια σειρά. Είχε “ανοιχτές” τσέπες, ήταν πολύ δοτικό.

Δεν μου αρέσουν κάποιες συμπεριφορές στο χώρο. Θα προτιμούσα να φάω ένα χαστούκι, παρά την ψυχική βία. Όταν κάποιος έχει εξουσία, δεν ενδιαφέρεται ποιος είναι ο άλλος. Έχει στείλει 614 βιογραφικά σε σειρές που θα γίνουν του χρόνου, αλλά ακόμα δεν με έχει πάρει κανείς», είπε χαρακτηριστικά ο Θοδωρής Ρωμανίδης.