Αυτός είναι ο χαρτοφύλακας του Άκη Τσοχατζόπουλου που έκρυβε την αλήθεια - Όλο το παρασκήνιο πίσω από τις διαθήκες

Ποιους ορίζει ως κληρονόμους και ποιους αποκληρώνει

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Αυτός είναι ο χαρτοφύλακας του Άκη Τσοχατζόπουλου που έκρυβε την αλήθεια - Όλο το παρασκήνιο πίσω από τις διαθήκες

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως μέσα από την εκπομπή «Πρωινό» και την δημοσιογράφο Κέλλυ Χεινοπώρου για το παρασκήνιο πίσω από τις διαθήκες του Άκη Τσοχατζόπουλου, με τα παιδιά του να περίμεναν ότι δεν θα συμπεριληφθούν στη διαθήκη.

Το φως της δημοσιότητας βλέπει η ιδιόχειρη διαθήκη που είχε κάνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος στις 6 Ιουνίου 2019. Σύμφωνα με όσα λέει και γράφει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ορίζει ως κληρονόμους τον μικρότερο γιο του και τη γυναίκα του μόνο, ενώ αποκληρώνει τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του, την Αρετή και τον Αλέξανδρο.

Ο χαρτοφύλακας του Άκη Τσοχατζόπουλου που έκρυβε την αλήθεια

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της Βίκυς Σταμάτη για την διαθήκη

Στην εκπομπή MEGA Καλημέρα έκανε και αποκλειστική δήλωση η Βίκυ Σταμάτη: «Την ημέρα που με το γιο μου αποχαιρετούσαμε το σύζυγό μου και πατέρα του πολλοί ήταν εκείνοι που έλεγαν δημόσια πως ο Άκης σήκωσε πολύ μεγαλύτερο σταυρό από αυτόν που του αναλογούσε.

Κάθε μέρα παρακαλώ το Θεό να μας αξιώσει να καταφέρουμε να το αποδείξουμε. Το χρωστάω σε αυτό το παιδί που δεν έχει φταίξει στο παραμκρό. Πιστεύω πως η συνέχεια θα έχει περισσότερο φως. Σας ευχαριστώ πολύ που ακούτε τη φωνή μας».

Στην εκπομπή μίλησε σχετικά και ο δικηγόρος της Βίκυς Τσοχατζοπούλου, Νίκος Αλεξανδρής: «Επισήμως οι κληρονόμοι του Άκη είναι η σύζυγός του και ο γιος του. Το δεύτερο που προκύπτει είναι η θέλησή του και η δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα ίδρυμα με την ονομασία Αρχείο Άκη Τσοχατζόπουλου, που θα αποτελείται από το προσωπικό του αρχείο.

Όταν καθιστώ ως κληρονόμο ένα συγκεκριμένο άνθρωπο αυτομάτως αποκλείω τους υπολοίπους που θα είχαν δικαίωμα να κληρονομήσουν. Δε χρειάζεται να γραφτεί ρητώς.

Μία κληρονομιά δεν αποτελείται μόνο από περιουσιακά στοιχεία υπό τη στενή έννοια του όρου, δηλαδή ακίνητα, μετρητά, καταθέσεις. Υπάρχουν πολλά στοιχεία που είναι κληρονομικά και δεν αποτιμώνται κατ’ ανάγκη με χρηματική αξία. Επιστολές, χειρόγραφα, αποφάσεις.Η Βίκυ Τσοχατζοπούλου δεν έχει καμία αξίωση σε οικονομικό ή περιουσιακό στοιχείο. Η μοναδική της επιδίωξη είναι ότι θέλει να αφήσει πίσω της όλη αυτή την περιπέτεια, να ασχοληθεί αποκλειστικά με την ανατροφή του παιδιού τους.

Έχει περάσει πάρα πολλά. Δεν προβάλει οικονομικές αξιώσεις, θέλει να αποκαταστήσει το όνομα του πατέρα του παιδιού της και συζύγου της ιδίας», σημείωσε κλείνοντας ο κ. Αλεξανδρής.