Ματσούκα: «Δεν σημαίνει πάντα ότι λέει αλήθεια ο καταγγέλλων...» - Οι δηλώσεις για Φιλιππίδη - Λιγνάδη

Τι υποστήριξε η ηθοποιός;

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Ματσούκα: «Δεν σημαίνει πάντα ότι λέει αλήθεια ο καταγγέλλων...» - Οι δηλώσεις για Φιλιππίδη - Λιγνάδη

H Δήμητρα Ματσούκα μίλησε, το πρωί της Πέμπτης 10/2, στην κάμερα της εκπομπής «Ποιος Είναι Πρωινιάτικα» και μεταξύ άλλων προχώρησε σε δηλώσεις για τις δίκες του Δημήτρη Λιγνάδη, η οποία δεν θα εκδικαστεί αύριο όπως αναμενόταν, και του Πέτρου Φιλιππίδη αλλά και για τις ψεύτικες καταγγελίες που μπορεί να γίνουν στον χώρο. Η ηθοποιός, μάλιστα, αποκάλυψε αν έχει δεχθεί στο παρελθόν σεξουαλική παρενόχληση.

Οι δηλώσεις της Δήμητρας Ματσούκα για τους Λιγνάδη - Φιλιππίδη

«Δεν έχω δεχτεί ποτέ σεξουαλική παρενόχληση. Εγώ προσωπικά περιμένω να δω τι θα πει η δικαιοσύνη για Λιγνάδη και Φιλιππίδη, δυστυχώς δεν σημαίνει πάντα ότι λέει αλήθεια ο καταγγέλλων… Δεν μπορώ να ξέρω τι έχει συμβεί.

Στον Στάθη Παναγιωτόπουλο αποδόθηκε η ανώτερη ποινή αλλά φαντάζομαι ότι και το θύμα θα έπρεπε να αποζημιωθεί» είπε χαρακτηριστικά η Δήμητρα Ματσούκα.

Οι δηλώσεις της ηθοποιού για το κίνημα #metoo

Μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε η Δήμητρα Ματσούκα στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» όπου μίλησε για την επιστροφή της στο θέατρο με την παράσταση «Μαθήματα Κωμωδίας». Η ίδια αναφέρθηκε και για το κίνημα #metoo όπου απασχολεί ιδιαίτερα σχετικά με τις τελευταίες καταγγελίες.

«Είναι μικροαστική η ερώτηση για το γάμο και το παιδί, αλλά απαντάω αυτό που πραγματικά πιστεύω. Αυτά είναι τυχερά πράγματα. Αν είχα συναντήσει τον άνθρωπο με τον οποίον θα ήθελα να είμαι μία μαζί του, ναι, θα έκανα παιδί.

Όταν ήμουν στη σωστή ηλικία που θα μπορούσα να κάνω παιδί, μάλλον και εγώ δεν ήμουν ώριμη ή όντως δεν υπήρχε στη ζωή μου ένας τέτοιος άνθρωπος. Ο μεγάλος έρωτας ήρθε στη ζωή μου και έμεινε, έχω βιώσει αυτό το συναίσθημα».

Σε γενικές γραμμές ο Τύπος μου φέρθηκε καλά, αλλά υπάρχουν πάντα τα βαθυκίτρινα έντυπα που έχουν γράψει ψέματα και ανυπόσταστα για να πουλήσουν. Κινήθηκα νομικά, αλλά μετά τα παράτησα. Βαρέθηκα, δεν εμφανίστηκαν καν στο δικαστήριο.

Δεν αντέχω να ασχολούμαι με όσα δεν θα έπρεπε να ασχολούμαι. Τα τελευταία 20 χρόνια κάθε 2 με 3 χρόνια κάτι θα μου τύχει, ένα μύθευμα, μία παραποίηση της πραγματικότητας και μάλιστα έντονα… Είχα κλείσει ένα περιοδικό, το Dolce Vita, που έγραφε τέρατα και μου εκδικάστηκε αποζημίωση 30 εκατ. δραχμές.

Εγώ, λοιπόν, έκλεισα το Donce Vita, γιατί δεν είχαν να με πληρώσουν», είπε για όσα γράφονται για εκείνη κατά καιρούς. Είναι δυνατόν να μιλάς για ελευθερία και να στήνεις στον τοίχο κάποιον που λέει ότι λυπάται θύτες και θύματα;

Την Σμαράγδα Καρύδη έχω στο μυαλό μου, που μίλησε και για τις οικογένειες των θυμάτων κι έγινε ξαφνικά δακτυλοδειχτούμενη. Όλος ο θόρυβος και ο διαγωνισμός κοινωνικής ευαισθητοποίησης με κάνει να μειδιώ και να είμαι επιφυλακτική».