«Κόλλησε η γυναίκα του δίπλα μου και με χάιδευε στα...» - Συγκλονισμένοι στον αέρα του ΑΝΤ1 με την Ελένη Φιλίνη

Η αποκάλυψη που έκανε για πρώτη φορά

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Κόλλησε η γυναίκα του δίπλα μου και με χάιδευε στα...» - Συγκλονισμένοι στον αέρα του ΑΝΤ1 με την Ελένη Φιλίνη

Καλεσμένη στην εκπομπή Πρωινό βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 10/2 η Ελένη Φιλίνη. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην περίπτωση σεξουαλικής παρενόχλησης που δέχτηκε από γυναίκα γνωστού σκηνοθέτη.

Η αποκάλυψη της Ελένης Φιλίνη για την περίπτωση σεξουαλικής παρενόχλησης που δέχτηκε από γυναίκα σκηνοθέτη

«Μου έχει τύχει με έναν πολύ σπουδαίο σκηνοθέτη με βραβεία στη Θεσσαλονίκη, πρέπει να ήταν το 1983. Με καλούν στο σπίτι με τη γυναίκα του και καθόμαστε, όπως καθόμαστε εμείς και μιλάγαμε για τις δουλειές. Ξαφνικά αρχίζει και με πλησιάζει η γυναίκα του, με πλησιάζει… με πλησιάζει… και τί ωραίο κορίτσι είσαι εσύ, και με χαϊδεύει.

Κόλλησε δίπλα μου. Αυτός ήταν απέναντι και αυτή από την άκρη του καναπέ κόλλησε. Άρχισε να μου χαϊδεύει τα μαλλιά, τα πόδια…Λέω πέρασε η ώρα, θα μιλήσουμε. Με είχαν πάρει 5-6 φορές τηλέφωνο, δεν απάντησα ποτέ», κατέληξε η Ελένη Φιλίνη, η οποία πριν λίγο καιρό αναφέρθηκε ξανά σε παρόμοια περιστατικά σεξουαλικής κακοποιήσης στο θέατρο.

«Εγώ μίλησα γι’ αυτά το 2000. Δεν ασχολήθηκε κανείς, ειρωνεύονταν»

Η Ελένη Φιλίνη μίλησε στην εκπομπή T-Live και ξέσπασε όσον αφορά τις καταγγελίες των τελευταίων ημερών.

«Είχα μιλήσει για περιστατικά, για δουλειές που έχασα, για ευκαιρίες… Δεν το έβαλα, όμως, κάτω, μπορεί να μην πήγα εκεί, πήγα παρακάτω… Μου έχει τύχε να τα μαζέψω και να φύγω σε τζενεράλε θεατρικής παράστασης επειδή μου έκοψαν το κείμενό μου. Ήμουν ήδη ηθοποιός 10 χρόνια. Σηκώθηκα και έφυγα.

Μου είχε πει ο υπεύθυνος ταινιών, πως αν δεν πάω μαζί του, δε θα πάρω τον ρόλο. Που γι’ αυτόν τον ρόλο με είχε επιλέξει ακόμα και η μητέρα της ηρωίδας που θα έκανα. Εν ψυχρώ. Δεν πήρα τον ρόλο. Εγώ μίλησα γι’ αυτά το 2000. Δεν ασχολήθηκε κανείς και, μάλιστα, είχαν βγει την επόμενη ημέρα κάποιοι και ειρωνεύονταν τα όσα είχα πει για τη σεξουαλική παρενόχληση.

Δεν είναι μόνο η σεξουαλική παρενόχληση. Έχω κλείσει δουλειά, σίριαλ, κανάλι, με πήρε ο σκηνοθέτης, μίλησα με την παραγωγή, τα βρήκαμε στα οικονομικά, τα κάναμε όλα, έχω πάρει τα κείμενα και ξεκινάμε γυρίσματα. Και παίρνω τηλέφωνο γιατί δεν με ειδοποίησαν για το που θα γίνει το γύρισμα και μου λένε από την παραγωγή ότι το κανάλι επέλεξε κάποια άλλη γι’ αυτόν τον ρόλο. Τι είναι όλα αυτά; Που είναι η αξιοκρατία που έχουμε; Όλα αυτά είναι θέμα εξουσίας» εξομολογήθηκε η Ελένη Φιλίνη.

ελένη φιλίνη πατρενόχληση