Μαρία Μαρκέζη: Οι πρώτες δηλώσεις της πρώην νύφης του Τσοχατζόπουλου για την διαθήκη του

«Δεν έχω καμία αξίωση...»

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Μαρία Μαρκέζη: Οι πρώτες δηλώσεις της πρώην νύφης του Τσοχατζόπουλου για την διαθήκη του

Η φωτογράφος Μαρία Μαρκέζη και πρώην νύφη του Άκη Τσοχατζόπουλου, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Το Πρωινό», το πρωί της Πέμπτης 10/2, για την απόφαση του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να αποκληρώσει τους γιούς του. Η ίδια αναφέρθηκε στην απόφαση αυτή, λέγοντας πως η στάση που κρατάει είναι ουδέτερη, καθώς πρόκειται για τον παππού της κόρης της, Κιάρα Μαρκέζη.

Οι δηλώσεις της Μαρίας Μαρκέζη στο Πρωινό

«Δεν είχα ποτέ, δεν έχω και ούτε θα έχω καμία αξίωση σε αυτό το κομμάτι που λέγεται… παππούς της κόρης μου. Από εκεί και πέρα να συγχωρεθεί ο άνθρωπος και να αναπαυθεί η ψυχή του» είπε χαρακτηριστικά η φωτογράφος και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Αφήνει εκτός της περιουσίας τα άλλα δύο του παιδιά, εσείς πώς το κρίνετε αυτό;

«Κάποιος λόγος θα υπάρχει, πάντα υπάρχει κάποιος λόγος».

Είχαν απομακρυνθεί;

«Έχουν ξεκαθαριστεί αυτά τα πράγματα, εδώ και πολύ καιρό. Δεν έχουν οικονομικές σχέσεις μεταξύ τους, ήθελε να τους αποκληρώσει και τους αποκλήρωσε».

Το ποσοστό από την περιουσία του Άκη Τσοχατζόπουλου που πάει στους κληρονόμους του

Μετά την αναβολή που πήρε η δίκη για την διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, το Πρωινό, το πρωί της Τρίτης 8/2, έφερε στο φως της δημοσιότητας το ιδιόχειρο γραπτό μαζί με ένα νέο ηχητικό ντοκουμέντο. Μέσα από την διαθήκη μαθαίνουμε ποιους ορίζει ως κληρονόμους του και ποιους τελικά αποκληρώνει.

Το ηχητικό ντοκουμέντο, όπως αναφέρει ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος, υπάρχει επειδή τα γράμματα του είναι περίεργα λόγω της μυοπάθειας που είχε στα άνω άκρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Άκη Τσοχατζόπουλο, οι μοναδικοί κληρονόμοι του είναι ο μικρότερος γιος του και η γυναίκα του. Έτσι, αποκληρώνει τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του, την Αρετή και τον Αλέξανδρο. Το ποσοστό που έχει ορίσει για τον καθένα είναι 70% στον γιο του Άκη και 30% στη Βίκυ Τσοχατζοπούλου.

Ωστόσο επειδή η περιουσία του έχει δημευθεί, δεν υπάρχουν ακίνητα ή μετρητά. Η μοναδική περιουσία που έχει και περνάει στα χέρια του δεκαπεντάχρονου γιου του είναι το ιστορικό απόρρητο αρχείο του.