Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: Καρέ Καρέ η στιγμή της άφιξης των τεσσάρων θυμάτων

Ο Αλέξης Κούγιας εξαίρεσε τρεις γυναίκες ενόρκους

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: Καρέ Καρέ η στιγμή της άφιξης των τεσσάρων θυμάτων

Σήμερα 11/2 είναι η πολυαναμενόμενη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη για τις καταγγελίες τεσσάρων βιασμών που έγιναν εις βάρος του. Λίγη ώρα μετά την άφιξη του στο δικαστήριο, κατέφθασαν τα τέσσερα θύματα τα οποία σε μια συμβολική κίνηση, εισήλθαν μαζί στο δικαστικό μέγαρο. Με την κίνηση τους αυτή θέλησαν να δείξουν ότι είναι μαζί και ενωμένοι, ενώ δεν φοβούνται το τι πρόκειται να γίνει στο εξής.

Η εκπομπή «Το Πρωινό» μετέδωσε τα σχετικά πλάνα από την άφιξη των θυμάτων, ενώ μάλιστα προβλήθηκαν και κάποιες δηλώσεις του Αλέξη Κούγια στην κάμερα της εκπομπής.

Η στιγμή που οι τέσσερις καταγγέλλοντες μπαίνουν στο δικαστικό μέγαρο

Ο Αλέξης Κούγιας σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μόλις κληρώθηκαν οι ένορκοι, συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, εξαίρεσε τρεις γυναίκες.

Η εξαίρεση αυτή ενδέχεται να έγινε επειδή οι γυναίκες πιθανώς να είχαν μεγαλύτερο μένος εις βάρος του πελάτη του λόγω του φύλου τους, ενώ οι άνδρες θα ήταν πιο ευνοϊκά διακείμενοι, με την τελική σύνθεση της έδρας να αποτελείται από τρεις γυναίκες και τέσσερις άνδρες.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για την δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη

Στην κάμερα της εκπομπής Happy Day μίλησε το πρωί της Πέμπτης 10/2 ο Αλέξης Κούγιας, μια μέρα πριν την έναρξη της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο συνήγορος υπεράσπισής του αποκάλυψε πως θα ζητήσει αναβολή.

«Δε θα εκδικαστεί. Έχει προσδιοριστεί για να εκκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης την Παρασκευή το πρωί. Όμως εγώ αυτό το χρονικό διάστημα είναι πολλά τα δικαστήρια που αντιμετωπίζω, τα οποία είναι της τρέχουσας καθημερινότητας. Είμαι ο μοναδικός δικηγόρος του κυρίου Λιγνάδη και ο κύριος Λιγνάδης θέλει μόνο εμένα να τον υπερασπιστώ. Δε μπορεί να με αντικαταστήσει κανένας συνάδελφός μου γιατί ο κύριος Λιγνάδης δεν το επιθυμεί.

Η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη δεν έχει προβλήματα ούτε παραγραφών, ούτε συμπληρώσεως του 18μήνου, γιατί έχει παραταθεί το 18μηνο πριν από λίγες ημέρες και είναι μόλις 12 μήνες κρατούμενος και λιγότερο από 12 μήνες. Πλημμελήματα που επαρκούν δεν υπάρχουν. Θα θέσω υπόψιν του δικαστηρίου τα κολλήματα μου αυτά και το δικαστήριο θα αποφασίσει τελικώς τι θα γίνει. Αν δεν διακοπεί η δίκη ή αν θα αναβληθεί σε μία σύντομη δικάσιμο. Ο κύριος Λιγνάδης επιθυμεί διακαώς να γίνει η δίκη, κάτι που επιθυμώ κι εγώ διακαώς. Ο κύριος Λιγνάδης έχει από την πρώτη στιγμή την πεποίθηση ότι στη δικαιοσύνη θα αποδειχθεί η αθωότητά του και θα μείνει ελεύθερος» κατέληξε ο Αλέξης Κούγιας.