Η ώρα του Δημήτρη Λιγνάδη έφτασε - Μεταφέρεται σήμερα στον Κορυδαλλό

Πότε θα γίνει η δίκη;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η ώρα του Δημήτρη Λιγνάδη έφτασε - Μεταφέρεται σήμερα στον Κορυδαλλό

Η ώρα της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη έφτασε, αφού αύριο Παρασκευή 11/2 θα βρεθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για τέσσερις υποθέσεις βιασμού.

Σήμερα ωστόσο 10/2 μεταφέρεται από τις φυλακές Τρίπολης στις φυλακές Κορυδαλλού. Η μεταγωγή του θα γίνει με «κλούβα» του Τμήματος Μεταγωγών μαζί με άλλους κρατούμενους, που επίσης έχουν δικαστικές εκκρεμότητες και θα κρατηθεί για όσο διάστημα διαρκέσει η δίκη του σε ειδική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με άλλους κρατούμενους για λόγους προστασίας, ενώ αυξημένα αναμένονται να είναι τα μέτρα ασφαλείας και εντός της δικαστικής αίθουσας.

Το κελί του Δημήτρη Λιγνάδη θα είναι στην Α’ πτέρυγα, καθώς η παρουσία του κρίνεται πιο ασφαλής. Ωστόσο, όσον αφορά την δίκη θα δώσει το παρόν ο Τζέφ Μοντάνα;

Θα γίνει διακοπή της δίκης;

Στην εκπομπή Super Κατερίνα, σήμερα 7/2, μίλησε ο Αλέξης Κούγιας σχετικά με άλλες υποθέσεις όμως αναφέρθηκε όπως ήταν αναμενόμενο και στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη καθώς πλησιάζει η ώρα της δίκης για τις υποθέσεις βιασμού που κατηγορείται ο άλλοτε θεατράνθρωπος.

Σοκαρισμένο έμεινε το πλατό όταν ο ποινικολόγος, ανέφερε πως εξαιτίας του φόρτου εργασίας, θα ζητήσει από τον Δημήτρη Λιγνάδη να του επιτρέψει να ζητήσει διακοπή της δίκης και όχι αναβολή. Ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε πως: «Δυστυχώς την ίδια μέρα, έχω μεικτό ορκωτό δικαστήριο που είναι αδύνατο να μην πάω».

Το χρονικό της υπόθεσης

Τον Φεβρουάριο του 2021, στα πλαίσια του ελληνικού κινήματος #MeToo, γνωστοποιήθηκαν καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση άλλων ατόμων, συμπεριλαμβανομένων ανηλίκων. Παραιτήθηκε από τη θέση του στο Εθνικό Θέατρο στις 6 Φεβρουαρίου και αφού την προηγούμενη μέρα είχε κατατεθεί μήνυση εναντίον του για βιασμό.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, τον χαρακτήρισε «επικίνδυνο άνθρωπο» δηλώνοντας ότι εξαπατήθηκε από εκείνον, με πληθώρα καλλιτεχνών, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και την αντιπολίτευση να ζητούν την παραίτησή της.

Στις 20 Φεβρουαρίου, ο Δημήτρης Λιγνάδης συνελήφθη με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή και κρατήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Στις 25 Φεβρουαρίου, απολογήθηκε στην ανακρίτρια, στην οποία προσκόμισε και σχετικό υπόμνημα, δηλώνοντας αθώος. Κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ενώ είχαν προηγηθεί καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης, μεταξύ των οποίων η Ελένη Κούρκουλα και ο Διονύσης Παναγιωτάκης.

Σε βάρος του έχουν ασκηθεί τρεις ποινικές διώξεις για ισάριθμους βιασμούς ανηλίκων, με την τελευταία στις 14 Ιουνίου 2021 μετά από τέταρτη καταγγελία για σεξουαλική βία με αυτουργό τον καλλιτέχνη.