Έκτακτες εξελίξεις με τον Δημήτρη Λιγνάδη πριν από τη δίκη του

Το βούλευμα που παρατείνει την προσωρινή του κράτηση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έκτακτες εξελίξεις με τον Δημήτρη Λιγνάδη πριν από τη δίκη του

Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις που αφορούν τον Δημήτρη Λιγνάδη, μόλις λίγες μέρες πριν από την προγραμματισμένη δίκη του. Ο ηθοποιός τις τελευταίες ώρες μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού από την Τρίπολη.

Τι συνέβη με τον Δημήτρη Λιγνάδη

Όπως αποκαλύπτει το dikastikoreportaz.gr βάσει του υπ΄αριθ. 88/2022 βουλεύματος το οποίο εκδόθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2022 οι δικαστές του αρμόδιου συμβουλίου αποφάσισαν την παράταση κατά έξι μήνες της προσωρινής κράτησης του ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση αφενώς εξαλείφουν οποιονδήποτε κίνδυνο άρσης της προσωρινής κράτησης θα υπήρχε υπό το δεδομένο ότι τον Φεβρουάριο συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη σύλληψη και την προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη και αφετέρου προχωρούν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα σε ότι αφορά την αξιολόγηση του υλικού της δικογραφίας.

Σημειώνεται ότι ο Λιγνάδης αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών στις 11 Φεβρουαρίου κατηγορούμενος για τέσσερις συνολικά βιασμού, σε βάρος ανδρών εκ των οποίων οι τρεις ήταν ανήλικοι όταν φέρεται να έλαβαν χώρα οι συγκεκριμένες κακοποιητικές πράξεις. Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή αρνείται τις κατηγορίες κάνοντας λόγο για “σκευωρία” η οποία εξυφάνθηκε προκειμένου να πληγεί ο ίδιος αλλά και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη!

Πηγή: dikastikoreportaz.gr

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν ο πιο περίεργος απ’ όλους»

Η Θέμις Μπαζάκα παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» όπου μεταξύ άλλων μίλησε για για τις μεγάλες απώλειες που έχει βιώσει αλλά και για το κίνημα #metoo όπου απασχολεί ιδιαίτερα.

«Μπροστά στο θάνατο λυγίζεις. Λύγισα στους θανάτους που αντιμετώπισα, έχασα αδελφό, μάνα, φίλους, σύζυγο. Ο θάνατος του αδελφού μου, με σημάδεψε. Ήταν 18 χρονών και εγώ 20, σκοτώθηκε σε τροχαίο και έκανα έξι χρόνια να κλάψω, έγινα πέτρα.

Ήταν μεγάλη και απροσδόκητη η απώλεια του αδελφού μου, ο χαμός ενός νέου ανθρώπου δεν ξεπερνιέται. Ο άνθρωπος βρίσκει τη δύναμη να προχωράει, αρκεί να αγαπάει τη ζωή, και εγώ την αγαπάω πολύ τη ζωή.

Ο σύζυγός μου έφυγε από τη ζωή πολύ σύντομα αφότου χωρίσαμε, έχουν περάσει πολλά χρόνια. Η κόρη μου ήταν 13 ετών», ανέφερε για τις μεγάλες απώλειες της ζωής της, και αυτή του αδερφού της που τη σημάδεψε.

«Ήταν πολύ άδικο για την εικόνα του θεάτρου, παρόλο που αυτό που έκαναν τα κορίτσια ήταν συγκλονιστικό, απαιτεί θάρρος και δύναμη.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μόνο χολή έριξαν, αποκάλυψαν τρομερό μίσος, σεξισμό, ρατσισμό και ομοφοβία για κάποιους ανθρώπους, βγήκε ένας οχετός. Αφήστε τους να πάνε στα δικαστήρια, να πληρώσουν. Έχω δουλέψει με όλους αυτούς τους ανθρώπους, είχα εργασιακή σχέση μαζί τους, δεν έγινα φίλη με κανέναν.

Υποψίες, φήμες και σκέψεις φυσικά και υπήρχαν, αλλά δεν ακούω ούτε τις φήμες, ούτε τα κουτσομπολιά. Ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν ο πιο περίεργος από όλους σε σχέση με τη σκηνική συμπεριφορά. Όχι σε προσωπικό επίπεδο, γιατί δεν έχω κάνει παρέα μαζί του».