Τι δουλειά έκανε ο πατέρας του Βασίλη Μπισμπίκη - Αποκαλύψεις για τον σύντροφο της Δέσποινας Βανδή

Οι δηλώσεις του ηθοποιού

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τι δουλειά έκανε ο πατέρας του Βασίλη Μπισμπίκη - Αποκαλύψεις για τον σύντροφο της Δέσποινας Βανδή

Μέχρι πριν λίγο καιρό μας είχε απασχολήσει με τη συγκλονιστική ερμηνεία του στις "Άγριες Μέλισσες" και όλοι ασχολούνταν με τον μισητό αλλά ταυτόχρονα καθηλωτικό σαν ρόλο, Μάνο Βόσκαρη, έπειτα για τον επίσης πετυχημένο ρόλο του στο "Κομάντα και Δράκοι", μετά μας εξέπληξε σαν σκηνοθέτης στην παράσταση " Άνθρωποι και Ποντίκια" και για το τέλος έμεινε η αποκάλυψη της σχέσης του με τη Δέσποινα Βανδή. Όμως ποιος είναι τέλος πάντων ο Βασίλης Μπισμπίκης;

Σε συνέντευξη που έδωσε ο υπερταλαντούχος ηθοποιός- σκηνοθέτης στο περιοδικό Downtown μιλάει για όλα έξω από τα δόντια και με ωμή ειλικρίνεια, όπως φαίνεται ότι κάνει πάντα στη ζωή του. Μιλάει για την παιδική του ηλικία, για το χαρακτήρα του και για την επιλογή του να κάνει τηλεόραση.

Ο Βασίλης Μπισμπίκης απαντάει για όλα και αποκαλύπτει

Εσύ σε τι οικογένεια μεγάλωσες;

Σε μια πολύ απλή οικογένεια. Ο πατέρας μου ήταν μηχανικός αυτοκινήτων και ποδοσφαιριστής, η μητέρα μου νοικοκυρά, η αδελφή μου τραπεζική υπάλληλος. Μια κανονική οικογένεια που τα έφερνε δεν τα έφερνε βόλτα με τα οικονομικά.

Γιατί παράτησες το σχολείο;

Με σταμάτησαν και το σταμάτησα. Δεν το πήγαινα το σχολείο. Με έδιωξαν από τα σχολεία και του Λουτρακίου και της Κορίνθου, δεν είχε άλλα να πάω. Δεν γούσταρα, δεν μου άρεσε. Δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς και οι γονείς μου, τους ξεφτίλιζα όπου πήγαινα, είχαν απηυδήσει οι άνθρωποι. Έκανα καταλήψεις, έπαιζα ξύλο, έβριζα τους καθηγητές.

Σε τι αντιδρούσες; Πώς το εξηγείς τώρα;

Ήμουν πάντα ένας τύπος που δεν διάβαζε για το σχολείο, αλλά διάβαζα πολλά εξωσχολικά βιβλία. Από τα 15 μου ταυτίστηκα με την αναρχία. Αυτή ήταν η αντίδραση μου, αυτό άρχισα να ψάχνω. Οι περίσσοτεροι από τους συγγραφείς που διάβαζα έλεγαν ότι το σχολείο με κάποιον τρόπο κατευθύνει τη σκέψη σου, σου βάζει καλούπια. Οπότε πήρα αυτό και το έκανα παντιέρα μου. Έλεγα ότι θα γυρίσω τον κόσμο, θα κάνω ταξίδια, θα γνωρίσω πολιτισμούς. Το έκανα! Από μικρός γύρισα όλη την Ευρώπη. Ήμουν ανοιχτόμυαλος, γνώριζα κόσμο από παντού. Ψαχνόμουν περισσότερο υπαρξιακά παρά με τη συμβατική παιδεία.

Ο ταλαντούχος Βασίλης Μπιμπίκης


Ήσουν από αυτούς που πίστευαν ότι θα αλλάξουν τον κόσμο;

Όχι ακριβώς, απλώς είχα τεράστια αντίδραση στο σύστημα. Για μένα η αναρχία θα έφτιαχνε την ιδανική κοινωνία. Αν το πνευματικό μας επίπεδο ήταν σε τέτοιο σημείο που θα μπορούσε ο καθένας να είναι ελεύθερος χωρίς να επηρέαζε την ελευθερία του άλλου, θα είχαμε μια χρυσή εποχή. Αν το σκεφτείς, είναι η πιο ανθρωπιστική ιδεολογία.

Περισσότερο ουμανιστής νομίζω ότι είσαι.

Τώρα ναι, αγαπάω πολύ τους ανθρώπους. Τρελαίνομαι για τους ανθρώπους σε όλες τους τις εκφάνσεις, με όλα τα ελαττώματα τους. Δεν χρεώνω τίποτα στους ανθρώπους, χρεώνω την κοινωνία και τους θεσμούς. Οι άνθρωποι είμαστε καλοί στη βάση μας, αλλά όταν παίρνουμε εξουσίες εκεί αρχίζουν τα μπερδέματα, το έχει δείξει και η Ιστορία.

Ακόμη δηλώνεις αναρχικός;

Τώρα; Συστημικός του κερατά είμαι. Είμαι επιχειρηματίας, έχω θέατρο, πληρώνω, παίζω στην τηλεόραση. Μέσα στο σύστημα είμαι.


Τηλεόραση γιατί έκανες;

Για πολλά χρόνια τη φοβόμουν. Συνεργαζόμουν το 2008 με τον Κώστα Αρζόγλου σε μια παράσταση, ο οποίος έπαιζε στα «Μυστικά της Εδέμ» της Έλενας Ακρίτα και με πρότεινε για ένα ρόλο. Οικονομικά το είχα ανάγκη κι έτσι το έκανα. Δεν μου άρεσε καθόλου στην αρχή, αλλά το συνήθισα. Δεν μου άρεσε η ταχύτητα με την οποία γινόντουσαν τα πράγματα. Δεν υπήρχε χρόνος να ψαχτείς. Ήταν κόντρα σε όλο αυτό που πίστευα για την τέχνη. Με τα χρόνια κατανόησα το μηχανισμό της τηλεόρασης και άρχισα να το ευχαριστιέμαι. Ειδικά το «Κομάντα και Δράκοι» που κάναμε φέτος στο ΜEGA με τον Θοδωρή Παπαδουλάκη το αγάπησα πολύ.

Ο Βασίλης Μπισμπίκης μιλά για τη ζωή του

Αγκαλιασμένοι στο σπίτι τους - Η πρώτη φωτογραφία του Μπισμπίκη με την κόρη της Βανδή

Μπορεί ο Ντέμης Νικολαΐδης και η Δέσποινα Βανδή να έχουν τραβήξει ξεχωριστούς δρόμους στην ζωή αλλά διατηρούν όσο μπορούν καλές σχέσεις για χάρη των παιδιών τους! Πριν από λίγα 24ωρα η μικρή Μελίνα ενηλικιώθηκε κι έκανε ένα πάρτι γενεθλίων στο σπίτι όπου μένει με την μητέρα και τον αδερφό της. Στο πάρτι αυτό όπως όλα δείχνουν ήταν καλεσμένος και ο νέος σύντροφος της μαμάς, Βασίλης Μπισμπίκης.

Οι δυο τους φαίνεται πως έχουν άψογες σχέσεις και πως να μην έχουν άλλωστε αφού ο Βασίλης είναι ο άνθρωπος που κάνει πλέον την μητέρα της ευτυχισμένη κι αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Η Μελίνα, λοιπόν, δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram και συγκεκριμένα στα instastories της μια φωτογραφία αγκαλιά με τον ηθοποιό την οποία εκείνος με την σειρά του έκανε repost!

Μπισμπίκη Μελίνα Μακρή