Ξέσπασε ο Τζιόβας on air κατά του Πουλόπουλου - «Μην κάνετε αυτή την ερώτηση»

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ξέσπασε ο Τζιόβας on air κατά του Πουλόπουλου - «Μην κάνετε αυτή την ερώτηση»

Το πρωί της Παρασκευής 11/02 ο Ορέστης Τζιόβας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Super Κατερίνα». Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στον Δημήτρη Λιγνάδη μετά από μια ερώτηση που δέχτηκε με αφορμή την σημερινή δίκη ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις όταν ο Γιάννης Πουλόπουλος του έκανε μια συγκεκριμένη ερώτηση.

Οι δηλώσεις του Ορέστη Τζιόβα

«Με τον Δημήτρη Λιγνάδη είχαμε συνεργαστεί στην τελευταία του δουλειά. Από τη στιγμή που μπήκα στο πρώτο έτος της δραματικής σχολής, το 2004, άκουσα πράγματα γι’ αυτόν τον άνθρωπο. Δεν μπορεί τώρα μια κυβέρνηση να μην ακούσει αυτά τα πράγματα που άκουσα εγώ στο πρώτο έτος και να μην κάνει την ανάλογη έρευνα για ένα άτομο που του κάνει και απευθείας ανάθεση για μια θέση που υπάρχουν διαγωνιζόμενοι».

Ο Γιάννης Πουλόπουλος τον ρώτησε στη συνέχεια: «Λες ότι από το 2004 γνώριζες κάποια πράγματα, γιατί δεν μιλούσατε;» με τον Ορέστη Τζιόβα να λέει χαρακτηριστικά: «Τι να πεις ρε παιδί μου; Μην κάνετε αυτή την ερώτηση. Για δικαιοσύνη μιλάμε, θα κάνεις καταγγελία για κάτι που δεν έχεις στοιχεία; Δεν μπορείς να κάνεις καταγγελία για μια φήμη».

«Ο Λιγνάδης και ο Φιλιππίδης στη φυλακή πληρώνουν την αλαζονεία τους»

Στην εφημερίδα Real μίλησε ο Ορέστης Τζιόβας, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη και του Πέτρου Φιλιππίδη, τονίζοντας πως και οι δύο πληρώνουν την αλαζονική στάση που κράτησαν.

Ο Ορέστης Τζιόβας είναι ένας από τους ηθοποιούς που έχουν ασχοληθεί αρκετά με το κίνημα Me Too και έχει μιλήσει πολλές φορές για τις δύο υποθέσεις, κυρίως για αυτή του Πέτρου Φιλιππίδη.

«Και οι δυο προφυλακισμένοι δε πληρώνουν τόσο τα ίδια τους τα αδικήματα, όσο την αλαζονεία τους. Μιλάμε για δυο πολύ αλαζονικά άτομα. Στις διαπροσωπικές σχέσεις, συχνά οι άνθρωποι ξεπερνούν τα όρια. Το λέω για όλη την κοινωνία αυτό. Είτε είναι άνδρες είτε γυναίκες. Τα όρια καμιά φορά είναι και δυσδιάκριτα, δεν είναι ακριβείας.

Πότε το φλερτ αρχίζει να γίνεται παρενόχληση; Και φυσικά δε προσπαθώ να καλύψω κανενός τα ατοπήματα. Το φλερτ εμπεριέχει το στοιχείο της διεκδίκησης. Διεκδικείς έναν άνθρωπο ερωτικά. Για εμένα προσωπικά, τα όρια δεν είναι δυσδιάκριτα. Μπορώ να αντιληφθώ πότε τα ξεπερνάω. Τα όρια αυτά καθαυτά, όμως, είναι υποκειμενικά.

Ορέστης Τζιόβας Φιλιππίδης Λιγνάδης

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έκαναν πράγματα, εγώ τα έχω ακούσει και από αλλού. Η γενική κατακραυγή και το συντονισμένο κίνημα εναντίον τους έχουν να κάνουν κυρίως με την αλαζονεία τους, η οποία τους οδήγησε σε αυτή τη συμπεριφορά. Χρειάζεται ένα επίπεδο, μόρφωση και καλλιέργεια για να μπορείς να θέσεις όρια. Σε καμία περίπτωση δε τους υπερασπίζομαι» δήλωσε ο ηθοποιός.