Ανατριχιάζει ο Χάρης Ρώμας με την αποκάλυψη για το θάνατο του "Μαυρέα" από το Κωνσταντίνου και Ελένης

«Εκείνη τη μέρα που το έμαθα έκλαψα πολύ...»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ανατριχιάζει ο Χάρης Ρώμας με την αποκάλυψη για το θάνατο του

Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια ο Χάρης Ρώμας μίλησε για το θάνατο του πρώην συνεργάτη του Σωτήρη Βάγια, ο οποίος υποδύθηκε στην σειρά Κωνσταντίνου και Ελένης τον "σκηνοθέτη Γιάννη Μαυρέα", τον οποίο ερωτεύθηκε η Ελένη Βλαχάκη.

Ο ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Πάμε Δανάη, και μίλησε για τους ηθοποιούς που τον είχαν προσεγγίσει για να γράψει ρόλους γι’ αυτούς και να τους δώσει μια δουλειά, αφού τα έβγαζαν πέρα δύσκολα. Μπορεί να μην είπε το όνομα του, ωστόσο, η περιγραφή που έκανε, έκανε τους πάντες να καταλάβουν (δείτε εδώ ποια άλλη ηθοποιός της σειράς έχει πεθάνει).

Η εξομολόγηση του Ρώμα για το θάνατο του "Μαυρέα" από το Κωνσταντίνου και Ελένης

«Πρέπει να βάζεις ένα όριο και αυτό το κατάλαβα τη μέρα που έμαθα ότι πέθανε ένας φίλος μου, αρκετά γνωστός ηθοποιός που έπαιζε σε σαπουνόπερες κυρίως. Ήμασταν μαζί από την πρώτη μέρα που περάσαμε στις σχολές μας, είχαμε την ίδια ηλικία, είχε παίξει και στο ‘Κωνσταντίνου και Ελένης‘. Και κάποια στιγμή μου είχε πει με μεγάλη αξιοπρέπεια ‘βοήθησέ με, δεν αντέχω, δεν έχω δουλειά, δεν μπορώ να επιβιώσω’.

Και είχα αισθανθεί τόσο άσχημα γιατί πρέπει να βρεθεί και ο κατάλληλος ρόλος, δεν μπορείς να βάλεις όποιον να ‘ναι, όπου να ‘ναι. Πάντα είχα τύψεις γι’ αυτό, αλλά και για άλλους. Ο συγκεκριμένος πέθανε πάνω στο τιμόνι του αυτοκινήτου του, βγαίνοντας να πάρει τσιγάρα στο ψιλικατζίδικο με δανεικά χρήματα, μεσ’ το κρύο. Εκείνη τη μέρα που το έμαθα και έκλαψα πολύ και από τύψεις γιατί λες αν μπορούσα να είχα κάνει κάτι. Θυμίζω τη Ρένα Παγκράτη που αυτοκτόνησε και η οποία επίσης μας χτύπαγε την πόρτα και μας έλεγε ‘δεν έχω δουλειά, δεν έχω ζωή’».

Ποιος ήταν ο Σωτήρης Βάγιας και από τι πέθανε

Γεννήθηκε το 1961 στην Κωνσταντινούπολη. Αποφοίτησε από τη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ξεκίνησε την καριέρα του με παραστάσεις στο εθνικό θέατρο και την Επίδαυρο, σε κλασσικούς ρόλους, ενώ παράλληλα το έλαβε μέρος σε διάφορες βιντεοταινίες. Μέχρι το 1989 είχε παίξει σε συνολικά 15 ταινίες του συγκεκριμένου είδους μεταξύ των οποίων Δυναστεία αλά Ελληνικά, Στο πυρετό της δόξας και της λόξας, Ένας βλάχος με ελληνικά και πιάνο, Το ράλλυ του έρωτα και άλλες. Στον κινηματογράφο συμμετείχε στις ταινίες Το άρωμα της βιολέτας το 1985 και Ισόβια το 1988.

Στην τηλεόραση έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1986 στη σειρά Ορκιστείτε παρακαλώ. Ακολούθησαν συμμετοχές στις σειρές Ποιος είναι ο Κος Αλεξίου?, Το χωριό εκπαιδεύεται και Αχ Ελένη. Τη σεζόν 1994-1995 πρωταγωνίστησε στην σατιρική σειρά Φρούτα εποχής ενώ τη σεζόν 1995-1996 είχε ένα από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη σειρά Έλλη και Άννα. Στη συνέχεια έκανε κάποιες εμφανίσεις στις σειρές Ανατομία ενός εγκλήματος, Βραδινές καμπάνες και Κωνσταντίνου και Ελένης. Από το 2000 μέχρι το 2006 ερμήνευσε το ρόλο του Νάκου Στεφανίδη στην καθημερινή σειρά του Νίκου Φώσκολου Καλημέρα Ζωή αντικαθιστώντας τον Θάνο Καληώρα που αποχώρησε στον έβδομο κύκλο της σειράς το 2000.

Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης 21 Μαΐου 2014, υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου ενώ βρισκόταν σταθμευμένος με το αυτοκίνητό του στην οδό Ιακωβίδου στα Πατήσια. Εκεί τον βρήκε ένα ζευγάρι περαστικών αλλά όπως εκτιμήθηκε από τον ιατροδικαστή είχαν ήδη περάσει δυο ώρες. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και λίγο αργότερα διαπιστώθηκε και ο θάνατός του σε ηλικία 53 ετών.