Ξέσπασε ο Αλέξης Κούγιας: «Δεν δέχτηκα επίθεση δεν μπορώ να καταλάβω ποιοι φτιάχνουν τέτοιες ιστορίες»

Όλα όσα ανέφερε

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ξέσπασε ο Αλέξης Κούγιας: «Δεν δέχτηκα επίθεση δεν μπορώ να καταλάβω ποιοι φτιάχνουν τέτοιες ιστορίες»

Το πρωί της Παρασκευής 11/02 το κλίμα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ήταν βαρύ καθώς ήταν να πραγματοποιηθεί η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος εμφανίστηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Από την άλλη, έγινε ένας μεγάλος ντόρος για τον συνήγορο υπεράσπισης, Αλέξη Κούγια καθώς γνωστοποιήθηκε ότι δέχθηκε επίθεση με ένα μπουκάλι νερό από συγκεντρωμένο κόσμο. Ωστόσο, κάτι τέτοιο διέψευσε λίγο αργότερα μέσα από την εκπομπή «T-live».

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια

«Όχι βέβαια δεν δέχτηκα κάποια επίθεση. Υπήρχαν 50 κάμερες, 100 δημοσιογράφοι, το παραμικρό δεν έγινε. Όταν έφευγα από το δικαστήριο, ήταν 10 άτομα με ποδήλατο, κάτι νεαροί και νεαρές με κοτσίδες που άρχισαν να βρίζουν χυδαία. Περπάτησα, δεν έδωσα καμία σημασία και πήγα και κάθισα σε ένα καφέ.

Δεν συνέβη ουδέν. Δε μπορώ να καταλάβω ποιοι φτιάχνουν τέτοιες ιστορίες. Ίσως ενοχλεί κάποιους ότι δεν έχω φρουρά και οδηγούς, και πηγαίνω ανεξάρτητος στα δικαστήρια, όπως πηγαίνω τα τελευταία 45 χρόνια. Δεν έχω ούτε εχθρούς ούτε τίποτα.

Αυτό είναι ένα κατασκεύασμα, αν είχε γίνει κάτι θα είχαν γεμίσει φωτογραφίες από αυτή τη σκηνή οι γνωστοί άγνωστοι, οι οπαδοί της νομιμότητας. Τίποτα δεν συνέβη και μου κάνει εντύπωση πώς δόθηκε αυτή η έκταση».

«Είναι αθώος, να αθωωθεί, αν είναι ένοχος να καταδικαστεί» - Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια

Σήμερα 11/02 είναι η μεγάλη μέρα για τον Δημήτρη Λιγνάδη καθώς πριν από λίγο ξεκίνησε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κατηγορούμενος έφτασε στο δικαστήριο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας καθώς φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και χειροπέδες.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εκπομπή «Πρωινό», ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξης Κούγιας ζήτησε ολιγοήμερη διακοπή της δίκης λόγω επαγγελματικών του υποχρεώσεων. Έτσι, ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά στην κάμερα εκπομπής λίγο πριν την έναρξη: «Είμαστε εδώ. Θα είναι και ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Για πρώτη φορά θα δούμε τους καταγγέλλοντες, δεν τους έχουμε δει ποτέ. Δυστυχώς έχω ιδιαίτερα βεβαρυμμένο πρόγραμμα. Έχω ήδη κοινοποιήσει και στην Κα. Πρόεδρο και στον Κ. Εισαγγελέα τα κωλύματά μου για ολόκληρο αυτό το μήνα.

Επιθυμούμε διακαώς τη διακοπή της δίκης και για αυτό το λόγο θα ζητήσουμε διακοπή και η δίκη θα διεξαχθεί. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κάνουμε μια δίκη με όλους τους κανόνες της δίκαιης δίκης, αν ο κ. Λιγνάδης είναι αθώος, να αθωωθεί, αν είναι ένοχος να καταδικαστεί».