Μιχάλης Ρέππας: Αποκάλυψε το λόγο που πήγε στο YFSF - «Αν δεν υπήρχε η φτώχεια...»

Οι δηλώσεις του σεναριογράφου

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Μιχάλης Ρέππας: Αποκάλυψε το λόγο που πήγε στο YFSF - «Αν δεν υπήρχε η φτώχεια...»

Ο Μιχάλης Ρέππας μίλησε στο Πρώτο Θέμα σε μια αποκλειστική συνέντευξη. Ο αγαπημένος συγγραφέας με αφορμή την επιτυχία που αναγνωρίζει η νέα του σειρά «Συμπέθεροι Απ΄τα Τίρανα», που προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του Mega, μίλησε για την δημιουργία της σειράς, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επιλογή πολλών ηθοποιών να συμμετέχουν σε ριάλιτι αλλά και για την απόφασή του να μπει στο YFSF.

Να υπενθυμίσουμε, ότι ο Μιχάλης Ρέππας πρόκειται να δώσει μια αποκλειστική συνέντευξη μαζί με τον φίλο και συνεργάτη του Θανάση Παπαθανασίου στην σημερινή τελευταία εκπομπή της Έλενας Κατρίτση.

Οι δηλώσεις του Μιχάλη Ρέππα

Πως ερμηνεύετε το γεγονός ότι πολλοί νέοι πλέον διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον μέσα από τη συμμετοχή τους σε ριάλιτι;

«Φαντάζομαι ότι, αφού γίνεται, είναι λογικό και εξηγήσιμο. Τώρα το ότι δεν έχω κάτσει προσωπικά ο ίδιος να ψάξω γιατί συμβαίνει, δεν έχει σημασία. Εγώ είμαι άνθρωπος συγκεκριμένης γενιάς, με συγκεκριμένες εμπειρίες και απόψεις. Καμιά φορά σκέφτομαι με βάση το «αρέσει – δεν μου αρέσει» και λέω. «Μήπως είσαι γεροντοκόρη, ρε Μιχάλη;».

Καινούργια χρόνια και ήθη. Εγώ, για παράδειγμα, τη ραπ την ακούω στ’ αυτιά μου σαν θόρυβο. Εγώ έμαθα ως μουσική μου να αναγνωρίζω κάτι που έχει μελωδία, όχι απλοϊκή. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι εγώ ο σωστός. Ε, και τι σημαίνει αυτό; Να πάρω έναν οδοστρωτήρα και να λέω: «Α, στα χρόνια μας εμείς ήμαστε καλύτεροι;». Μπορεί να είναι μια τέχνη που εγώ δεν μπορώ να συλλάβω. Το ότι απωθεί εμένα δεν σημαίνει ούτε ότι είναι λάθος αλλά ούτε και παρακμιακό.

Το ότι εγώ στη νεότητα μου δεν θα σκεφτόμουν ποτέ να πάω σε ένα ριάλιτι δεν σημαίνει ότι είμαι πιο σωστός ή πιο λάθος από κάποιον που το σκέφτεται. Κι εγώ πήρα μεγάλη χαρά από τη συμμετοχή μου στο YFSF. Αν δεν υπήρχε η «φτώχεια», εγώ δεν θα είχα πάει στην κριτική επιτροπή και θα είχα στερήσει από τον εαυτό μου μια μεγάλη χαρά.

Πέρασα πάρα πολύ ωραία με σούπερ ταλαντούχους ανθρώπους σε μια συνθήκη που αν μου την πρότειναν πριν από μερικά χρόνια θα έλεγα: «Όχι, δεν έχω θέση εγώ να πάω εκεί πέρα». Ξαφνικά κατάλαβα: «Σιγά, ρε φίλε, τι είναι; Μια πλάκα είναι». Αλλάζουμε και εμείς οι ίδιοι πολλές φορές. Έχει πλάκα, έχει γέλιο να δοκιμάζεις πράγματα», είπε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Ρέππας.

Το ξέσπασμα του Ρέππα στον αέρα του OPEN

Σε ένα δημόσιο ξέσπασμα προχώρησε ο Μιχάλης Ρέππας το πρωί της Παρασκευής (7/1) μέσα από την εκπομπή “Ποιος είναι πρωινιάτικα”. Ο γνωστός σεναριογράφος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο #metoo, με τον ίδιο να αντιδρά έντονα όταν η συζήτηση έφτασε στη δήλωση που είχε κάνει για τον Παύλο Χαϊκάλη.

«Εγώ τόλμησα να το πω αυτό σε μια εκπομπή και στο τουίτερ έπεσαν να με φάνε. Εγώ είπα “υπάρχει κάτι με τον Παύλο; Κάποια δίωξη; Ζήτησε συγγνώμη ο άνθρωπος, δεν ξέρω να υπάρχει κάτι”. Σε ένα ταλέντο σαν τον Παύλο δεν το συζητώ, θα του έδινα δεύτερη ευκαιρία.

Το είπα σε μια εκπομπή και πέσανε να με φάνε ότι εγώ ξεπλένω βιαστές και παιδόφιλους. Ο χώρος εδώ που βρισκόμαστε δεν είναι αρμόδιος για τέτοιες συζητήσεις, όποιος θέλει να πει κάτι υπάρχει η δικαιοσύνη και μπορεί να απευθυνθεί εκεί.

Ειδικά για τον Παύλο που δεν βαρύνεται από τίποτα, το θεωρώ τρελό. Δεν είναι δυνατόν να φοβόμαστε και αυτόν τον φασισμό των βλαμμένων που μου είπαν εμένα ότι καλύπτω βιαστές και παιδόφιλους. Εμένα; Ως τι δηλαδή; Δεν είναι δυνατόν και αυτό το πράγμα να μην μπορούμε να μιλάμε» κατέληξε ο Μιχάλης Ρέππας.