Ο αδερφός του Ανθή αδειάζει την Δήμητρα Ματσούκα: "Να την ενημερώσω πως η κατάθεση..."

«Αχ μη μου το κάνεις αυτό..»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Ο αδερφός του Ανθή αδειάζει την Δήμητρα Ματσούκα:

Στο Καλύτερα Δε Γίνεται είδαμε το μεσημέρι της Κυριακής13/2 την Δήμητρα Ματσούκα, να μιλάει μεταξύ άλλων για το πιο πολυσυζητημένο θέμα της χρονιάς, το Metoo! Η παρουσιάστρια της εκπομπής, Ναταλία Γερμανού προέβη σε συνεχείς ερωτήσεις περί του ζητήματος, ωστόσο η ηθοποιός έδειξε φανερά τη διπλωματική στάση της.

Έχουμε ξαναδεί άλλωστε να μη θέλει η Δήμητρα Ματσούκα να κάνει δηλώσεις για τις καταγγελίες, που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας (δείτε τι είχε πει σε ερώτηση για Φιλιππίδη- Λιγνάδη). Με εμπιστοσύνη λοιπόν στην ελληνική δικαιοσύνη, αφήνει το θέμα και τα σχόλια πάνω της, παρ΄όλο που σε κάθε συνέντευξη της θα ερωτηθεί για το θέμα αυτό.

Oι δηλώσεις της Δήμητρας Ματσούκα στο Καλύτερα Δε Γίνεται

«Δεν ανακάλυψα την Αμερική, είπα ότι πρέπει οι άνθρωποι πρέπει να περιμένουν να τελεσιδικήσει μια ιστορία. Το τεκμήριο της αθωότητας είναι μία από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις του νομικού πολιτισμού μας. Είναι κατοχυρωμένο στο Σύνταγμά μας, στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Είναι η απόλυτη έκφανση του δημοκρατικού μας πολιτεύματος», είπε η Δήμητρα Ματσούκα στη Ναταλία Γερμανού.

Σε εκείνο το σημείο η παρουσιάστρια επανέλαβε την παλαιότερη δήλωση της ηθοποιού ότι «δεν είναι όλες οι καταγγελίες απαραίτητα 100% αληθινές», με την ηθοποιό να προσθέτει «αλλιώς, δεν θα γινόντουσαν δίκες, θα έκανα μια καταγγελία, θα έρχονταν να σε συλλάβουν».

Όταν η Ναταλία Γερμανού αναφέρθηκε στην υπόθεση του ηθοποιού Νίκου Στραβοπόδη, ο οποίος κατηγορήθηκε για βιασμό από τον Δημήτρη Άνθη, η Δήμητρα Ματσούκα δε θέλησε να δώσει έκταση στο θέμα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αχ μη μου το κάνεις αυτό. Δεν θέλω να κάνω αναπαραγωγή του θέματος, γιατί μόνο κακό έχει κάνει και έχει αδικηθεί τα μάλα αυτός ο άνθρωπος και είναι αμαρτία και αδικία».

Δείτε την απάντηση του αδερφού του Άνθη

Η απάντηση στο Twitter

Το ξέσπασμα της Χρηστίδου κατά των δηλώσεων της ηθοποιού

«Πριν από λίγο στο #kalytera σε συνέντευξη που παραχώρησε η Δήμητρα Ματσούκα στη Ναταλία Γερμανού έγινε αναφορά μιας υπόθεσης που έτυχε να φιλοξενήσουμε πέρσι στην εκπομπή. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκε σαν παράδειγμα άδικης συκοφάντησης ηθοποιού που εν τέλει αθωώθηκε, χρησιμοποιώντας μάλιστα το ονοματεπώνυμό του στον αέρα.

Σε σχέση με την υπόθεση αυτή αναρωτιέμαι σε ποια αθώωση αναφέρεστε; Από όσο ξέρω, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ καμιά δίκη. Το αδίκημα θεωρήθηκε παραγεγραμμένο. Όπως τόσα άλλα, ακόμη κι αυτό της υπόθεσης της Σοφίας Μπεκατώρου.

Το τεκμήριο της αθωότητας ισχυρίζομαι κι εγώ πως το υπερασπίζομαι με σθένος και θα συνεχίσω να το κάνω. Μέσα από δηλώσεις όμως σαν αυτές αναρωτιέμαι.. .Αν υπάρξει αθώωση στα επερχόμενα δικαστήρια που θα πραγματοποιηθούν, πόσοι από εμάς είμαστε έτοιμοι να τους αθωώσουμε πραγματικά και μέσα μας;

Και πόσοι θα σηκώσουν το πανό της άδικης διαπόμπευσης; Και όσοι δεν εκδικαστούν ποτέ; Είναι αθώοι; Σήμερα λοιπόν, αθωώσαμε μόνοι μας αυτόν. Αύριο ποιον;».

Ανάρτηση - Σίσσυς Χρηστίδου