Δίκη Λιγνάδη: Μάρτυρας υπεράσπισης ο Σάκης Ρουβάς; - Εξελίξεις στην υπόθεση

Έβαλε τέλος στις φήμες ο γνωστός ποινικολόγος

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Δίκη Λιγνάδη: Μάρτυρας υπεράσπισης ο Σάκης Ρουβάς; - Εξελίξεις στην υπόθεση

Λίγες μέρες πέρασαν από το Σάββατο 12/2 και τις δηλώσεις του Σάκη Ρουβά, που εξαγρίωσαν το πανελλήνιο, καθώς δόθηκε η εντύπωση στον κόσμο πως υπερασπιζόταν τον κατηγορούμενο, και πλέον πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι οι δηλώσεις ήταν μόνο η αρχή. Έντονη φημολογία υπάρχει τις τελευταίες ώρες, πως ίσως δούμε τον τραγουδιστή ως μάρτυρα υπεράσπισης στην δίκη, που διεκόπη την Παρασκευή 11/2 (δείτε εδώ την νέα ημερομηνία της δίκης

Τις φήμες αυτές διέψευσε, το πρωί της Τρίτης 15/2 στον αέρα του Πρωινού, ο γνωστός ποινικολόγος και δικηγόρος υπεράσπισης στην υπόθεση Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, ξεκαθαρίζοντας ότι ο τραγουδιστής δεν θα είναι μάρτυρας υπεράσπισης του σκηνοθέτη. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Δεν θα καλέσουμε τον κ. Ρουβά ως μάρτυρα υπεράσπισης, έχουμε ήδη κατάθεση τα ονοματεπώνυμα των μαρτύρων υπεράσπισης. Δεν μου ζήτησε ο κ. Λιγνάδης να προτείνω ως μάρτυρα υπεράσπισης τον κ. Ρουβά. Είναι στο κατηγορητήριο 6 μάρτυρες και συμπληρωματικά έχουμε 9 μάρτυρες. Δεν έχει καμία σχέση αυτό που συνέβη σε μία εκπομπή με αυτό που συνέβη στο δικαστήριο».

Ο δικηγόρος προέβη και σε μία νέα αποκάλυψη, καθώς ο Δημήτρης Λιγνάδης πρόκειται να μηνύσει τον κ. Ιωάννη Βλάχο, τον δικηγόρο των δύο εκ των τεσσάρων ανθρώπων που κατήγγειλαν για βιασμό τον γνωστό σκηνοθέτη.

Ο Αλέξης Κούγιας στον αέρα του Πρωινού την Τρίτη 15/2

«Δεν έχω ακούσει ούτε έχω δει τις δηλώσεις του κυρίου Ρουβά. Εκ των υστέρων, μου είπαν οι συνεργάτες μου ότι έκανε κάποιες δηλώσεις που αφορούν την προσωπικότητα όταν τον γνώριζε αυτός, και τον παρουσίαζε σαν μία ιδανική προσωπικότητα κι αμέσως δέχτηκε μία ακραία επίθεση από οργανωμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Από ό,τι μου είπαν, συμπλήρωσε την πρώτη του τοποθέτηση με μία δεύτερη που αφορούσε στα θύματα, και λέγοντας αυτονόητα πράγματα. Το θέμα δεν είναι να λυπάσαι τα θύματα, ούτε να τιμάς τον Λιγνάδη, αλλά αν ο Λιγνάδης είναι αυτό που είπε ο Ρουβάς μέχρι την ημέρα που τον συνέλαβαν και αν πράγματι έχουμε θύματα» είπε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας.

Τους έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα ο Αλέξης Κούγιας - «Άντε με τον...»

Στην εκπομπή Τι Λες Τώρα μίλησε, το πρωί του Σαββάτου 12/2, ο Αλέξης Κούγιας, για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη και την αναβολή την οποία πήρε. Παράλληλα με την τηλεφωνική επικοινωνία του γνωστού ποινικολόγου στον αέρα της εκπομπής βγήκε και ο συνήγορος υπεράσπισης των θυμάτων που κατήγγειλαν την σεξουαλική κακοποίηση από τον σκηνοθέτη, Γιάννης Βλάχος, κάτι το οποίο εξόργισε τον Αλέξη Κούγια, με αποτέλεσμα να κλείσει το τηλέφωνο.

«Δεν έχω καμία διάθεση να μιλήσω με τον συνάδελφό μου. Λέει ψέματα, γραφικότητες κι ανακρίβειες… Τον λόγο θα έχει ο δικηγορικός σύλλογος κι η δικαιοσύνη. Ο άνθρωπος αυτός δε γνωρίζει στοιχειώδη πράγματα. Άντε με τον κάθε γραφικό», είπε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας και έκλεισε το τηλέφωνο.

Στη δεύτερη προσπάθεια της εκπομπής να τον καλέσει είπε: «Να τελειώνουμε το θέμα. Ο κύριος που μιλά εκεί εδώ κι ένα χρόνο δεν κάνει τίποτα άλλο από το να βγαίνει στην τηλεόραση για αυτήν την υπόθεση. Λέει ψέματα από την αρχή μέχρι το τέλος και προσβάλει την επαγγελματική μου ιδιότητα.», και έκλεισε ξανά το τηλέφωνο του.