«Αυτοί που γράφουν κατά του τον ξέρουν προσωπικά;» - Το σχόλιο της Βίκυς Πρωτογεράκη για τον Σάκη Ρουβά

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε με τις δηλώσεις του για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Αυτοί που γράφουν κατά του τον ξέρουν προσωπικά;» - Το σχόλιο της Βίκυς Πρωτογεράκη για τον Σάκη Ρουβά

Στην κάμερα του Πρωινού μίλησε η δικηγόρος και πρώην ηθοποιός, Βίκυ Πρωτογεράκη αναφορικά με τις δηλώσεις του Σάκη Ρουβά για τον Δημήτρη Λιγνάδη που έχουν προκαλέσει μια σειρά από αντιδράσεις.

Οι δηλώσεις της Βίκυς Πρωτογεράκη για Ρουβά - Λιγνάδη

«O άνθρωπος είπε την άποψή του. Είπε ο άνθρωπος τη γνώμη του, αυτό που έχει βιώσει. Έτσι δεν είναι; Αυτοί που γράφουν στα social media κατά και κάνουν όλο αυτό το σαματά, τον ξέρουν προσωπικά; Όχι. Δεν τον ξέρουν προσωπικά, δεν έχουν ίδιαν άποψη. Ξέρουν αυτό τον οποίον έχει γίνει όλον αυτό τον καιρό, που έχουν βγει κάποια πράγματα από δικογραφίες έξω. Το παιδί που ήταν το θύμα και έλεγε τι του έχει συμβεί και ανάλογα κρίνουν. Νομίζω ότι είναι καλύτερο να καθίσει στη φυλακή και να περιμένει τη καταδικαστική απόφαση γιατί με όλη αυτή τη φασαρία που έχει γίνει, βεβαίως και θα είναι καταδικαστική.

Ακόμα και αν υπήρχε ένα ψήγμα να μην είναι αλήθεια, από αυτά τα οποία τον κατηγορούν, τώρα δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπει. Δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο, εγώ βλέπω ότι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί είναι κατά του, από τον κόσμο, και όλη αυτή την προπαγάνδα και σας παρακαλώ πολύ μην κόψετε αυτά που λέω και ειπωθούν τα μισά. Και κατάλαβα τι γίνεται, οπότε σε αυτή την περίπτωση δεν μπορώ να κάνω ούτε εγώ ούτε κανένας τίποτα, γιατί έχει πολύ μεγάλη επιρροή αυτό που έχει γίνει. Και τα ΜΜΕ έχουν φροντίσει για αυτό.

Έχω μιλήσει με τον Αλέξη Κούγια. Μου έχει πει κάποια πράγματα από την δικογραφία και κατάλαβα. Τώρα τι να σας πω. Το πιο υποκριτικό από όλα είναι ότι ενώ έχει γίνει όλο αυτό το πράγμα με το τέλος, πάντα συμπληρώνουν. «θα μας πει η δικαιοσύνη» Τι θα μας πει η δικαιοσύνη; Η δικαιοσύνη αυτή την ώρα όπως έχει διαμορφωθεί το κλίμα, δεν είναι αμερόληπτη», ανέφερε η Βίκυ Πρωτογεράκη.

Δίκη Λιγνάδη: Μάρτυρας υπεράσπισης ο Σάκης Ρουβάς; - Εξελίξεις στην υπόθεση

Λίγες μέρες πέρασαν από το Σάββατο 12/2 και τις δηλώσεις του Σάκη Ρουβά, που εξαγρίωσαν το πανελλήνιο, καθώς δόθηκε η εντύπωση στον κόσμο πως υπερασπιζόταν τον κατηγορούμενο, και πλέον πολλοί είναι αυτόι που θεωρούν ότι οι δηλώσεις ήταν μόνο η αρχή. Έντονη φημολογία υπάρχει τις τελευταίες ώρες, πως ίσως δούμε τον τραγουδιστή ως μάρτυρα υπεράσπισης στην δίκη, που διεκόπη την Παρασκευή 11/2 (δείτε εδώ την νέα ημερομηνία της δίκης

Τις φήμες αυτές διέψευσε, το πρωί της Τρίτης 15/2 στον αέρα του Πρωινού, ο γνωστός ποινικολογος και δικηγόρος υπεράσπισης στην υπόθεση Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, ξεκαθαρίζοντας ότι ο τραγουδιστής δεν θα είναι μάρτυρας υπεράσπισης του σκηνοθέτη. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Δεν θα καλέσουμε τον κ. Ρουβά ως μάρτυρα υπεράσπισης, έχουμε ήδη καταθέση τα ονοματωπώνυμα των μαρτύρων υπεράσπισης. Δεν μου ζήτησε ο κ. Λιγνάδης να προτείνω ως μάρτυρα υπεράσπισης τον κ. Ρουβά. Είναι στο κατηγορητήριο 6 μάρτυρες και συμπληρωματικά έχουμε 9 μάρτυρες. Δεν έχει καμία σχέση αυτό που συνέβη σε μία εκπομπή με αυτό που συνέβη στο δικαστήριο».

Ο δικηγόρος προέβη και σε μία νέα αποκάλυψη, καθώς ο Δημήτρης Λιγνάδης πρόκειται να μηνύσει τον κ. Ιωάννη Βλάχο, τον δικηγόρο των δύο εκ των τεσσάρων ανθρώπων που κατήγγειλαν για βιασμό τον γνωστό σκηνοθέτη.

«Δεν έχω ακούσει ούτε έχω δει τις δηλώσεις του κυρίου Ρουβά. Εκ των υστέρων, μου είπαν οι συνεργάτες μου ότι έκανε κάποιες δηλώσεις που αφορούν την προσωπικότητα όταν τον γνώριζε αυτός, και τον παρουσίαζε σαν μία ιδανική προσωπικότητα κι αμέσως δέχτηκε μία ακραία επίθεση από οργανωμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Από ό,τι μου είπαν, συμπλήρωσε την πρώτη του τοποθέτηση με μία δεύτερη που αφορούσε στα θύματα, και λέγοντας αυτονόητα πράγματα. Το θέμα δεν είναι να λυπάσαι τα θύματα, ούτε να τιμάς τον Λιγνάδη, αλλά αν ο Λιγνάδης είναι αυτό που είπε ο Ρουβάς μέχρι την ημέρα που τον συνέλαβαν και αν πράγματι έχουμε θύματα» είπε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας.