Μαίρη Βιδάλη: «Για τη γυναίκα είναι πιο δύσκολο...» - Η αποκάλυψη για την προσωπική της ζωή

Οι δηλώσεις της ηθοποιού

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Μαίρη Βιδάλη: «Για τη γυναίκα είναι πιο δύσκολο...» - Η αποκάλυψη για την προσωπική της ζωή

Η Μαίρη Βιδάλη κάθισε στον καναπέ της εκπομπής της εκπομπής Ποιος Είναι Πρωινιάτικα, το πρωί της Τρίτης 15/2, σε μια αποκλειστική συνέντευξη. Η ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πολιτική, καθώς είναι Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής, στα καλλιστεία, στα παιδικά της χρόνια, αλλά και στα παιδιά της.

Τέλος, μίλησε για την τηλεόραση, τον Νίκο Φώσκολο και το κίνημα metoo, στο οποίο μάλιστα είχα νέες εξελίξεις, καθώς αναβλήθηκε η δίκη για τον προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορείτε ότι βίασε μαθήτριά του. (Δείτε εδώ πότε θα συνεχιστεί η δίκη)

Οι δηλώσεις της Μαίρης Βιδάλη

«Εγώ ήξερα ότι παντρεύτηκαν μια ηθοποιό και στη συνέχεια δεν ήθελα να έχω εξέλιξη ή να συναναστραφώ με ηθοποιούς. Δεν ξέρω τι ήταν κι οι δύο με γνώρισαν ως ηθοποιό. Δεν είμαι ψυχολόγο», είπε χαρακτηριστικά η Μαίρη Βιδάλη και πρόσθεσε:

«Αισθάνομαι ότι έλειψα πολύ από τα παιδιά μου στην παιδική τους ηλικία κι αυτό είναι το μείον. Όχι επειδή είμαι ηθοποιός και γιατρός να ήμουν… Για τη γυναίκα είναι πιο δύσκολο γιατί από τη φύση της είναι πιο κοντά στα παιδιά της. Έχω πολύ καλή σχέση με τα παιδιά μου γιατί έχουν καταλάβει ότι η δουλειά μου, είναι η ζωή μου».

Λίγα λόγια για την Μαίρη Βιδάλη

  • Η Μαίρη Βιδάλη (Αθήνα 1 Aυγούστου 1955-) με καταγωγή από Τήνο, Κωνσταντινούπολη και Μικρά Ασία, είναι Ελληνίδα ηθοποιός.
  • Αποφοίτησε από το Pierce College, σπούδασε στην δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη και στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Είναι μητέρα 3 παιδιών.
  • Το 1976 εξελέγη Μις Ελλάς και 3η Μις Κόσμος Μάγια στο Πουέρτο Ρίκο.
  • Το 1977 ξεκινά την καριέρα της πρωταγωνιστώντας στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
  • Έχει σκηνοθετήσει Λόρκα, Ίψεν, Σκριμπ, Μπομαρσέ και Ευριπίδη. Έχουν εκδοθεί μεταφράσεις της σε θεατρικά έργα και 4 ποιητικές συλλογές.
  • Υπήρξε δημοτική σύμβουλος Κηφισιάς, περιφερειακός σύμβουλος και αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αττικής.
  • Έχει βραβευτεί για την πορεία της στο θέατρο από δήμους, συλλόγους και από το φεστιβάλ Πάτρας.
  • Το 2002 ίδρυσε την ΑΜΚΕ Διάχρονο και το 2010 απέκτησε την δική της θεατρική στέγη.
  • Σταθμοί στην πορεία του Διάχρονου η ΦΑΙΔΡΑ του Ρακίνα σε δική της μετάφραση, σκηνοθεσία Κώστα Αρζόγλου και μουσική Μίκη Θεοδωράκη (Ηρώδειο 2003, αρχαίο θέατρο Εφέσου 2004, διεθνές φεστιβάλ Τίργκου Μούρες Ρουμανία 2005, εθνικό θέατρο Άμπου Ντάμπι Εμιράτα 2005), το πρόγραμμα Κάστρια του ΥΠΠΟ, σε δική της εισήγηση με την ΘΕΟΦΑΝΩ του Άγγελου Τερζάκη, η πρώτη δίγλωσση παράσταση αρχαίου δράματος (ελληνικά - αλβανικά) με την ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ του Αριστοφάνη, διάκριση στο διεθνές φεστιβάλ Βουθρωτού 2005, η σύζευξη θεάτρου και όπερας στην διασκευή της Η ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΑΣ ΚΑΜΕΛΙΑΣ vs ΤΡΑΒΙΑΤΑ, η πρόταση και παρουσίαση σε παγκόσμια πρώτη του προγράμματος "Κωφοί και ακούοντες στο αρχαίο δράμα" με τις ΤΡΩΑΔΕΣ του Ευριπίδη 2015 υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης (έγινε αφορμή μελέτης από Άγγλους θεατρολόγους, η θεατρική βιογραφία της ηρωίδας Λέλας Καραγιάννη, στο ομώνυμο έργο του Γιώργου Α. Χριστοδούλου, 1ο βραβείο ερμηνείας μονολόγου Κορφιάτικα 2017. Καθώς και το βραβείο "Άννα Συνοδινού" για την προσφορά της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.