Μάρτυρας υπεράσπισης στην δίκη Παυλίδου και Παπαγιάννη η Κόνι Μεταξά - Η αποκάλυψή της στην κάμερα του ALPHA

«Τα έχουν συζητήσει οι δικηγόροι μας μεταξύ τους και εγώ με τη Σοφία οπότε...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Μάρτυρας υπεράσπισης στην δίκη Παυλίδου και Παπαγιάννη η Κόνι Μεταξά - Η αποκάλυψή της στην κάμερα του ALPHA

Για σωματική βλάβη έχει μήνυση η Σοφία Παυλίδου τον Μάνο Παπαγιάννη, ο οποίος έχει επίσης προχωρήσει σε μήνυση κατά της ηθοποιού, η οποία πρόκειται να εκδικαστεί σε μερικές μέρες.

Η Κόνι Μεταξά, που συμπρωταγωνιστούμε με την Σοφία Παυλίδου και τον Μάνο Παπαγιάννη στην παράσταση “Πετάει – πετάει” όπου σημειώθηκε το περιστατικό, αποφάσισε να πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ της Σοφίας Παυλίδου. Η ίδια συγκεκριμένα μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα και αποκάλυψε πως θα είναι μάρτυρας υπεράσπισης στην δίκη με τον Μάνο Παπαγιάννη.

«Θα είμαι μάρτυρας. Τα έχουν συζητήσει οι δικηγόροι μας μεταξύ τους και εγώ με τη Σοφία οπότε δε χρειάζεται να συζητήσουμε κάτι. Θα πάω στο δικαστήριο και θα συζητήσουμε όλα» ανέφερε η Κόνι Μεταξά.

Οι δηλώσεις της Κόνι Μεταξά για την δίκη Παυλίδου - Παπαγιάννη

Η επίσημη ανακοίνωση του δικηγόρου της Σοφίας Παυλίδου για την υπόθεση με τον Μάνο Παπαγιάννη

Στο προσκήνιο ήρθε και πάλι η υπόθεση της Σοφίας Παυλίδου και του Μάνου Παπαγιάννη. Η είδηση που "έσκασε" είναι πως από θύμα που της επιτέθηκε ο συνάδελφος της, η ηθοποιός στη δίκη της υπόθεσης φέρεται πως έγινε "κατηγορούμενη".

«Εξαιτίας της κακής σκανδαλώδους διαχείρισης των δύο αυτών υποθέσεων από την Εισαγγελία, θα καθίσει στο σκαμνί η Σοφία Παυλίδου. Η ηθοποιός είναι πληγωμένη, αφού είναι κατηγορούμενη και για αυτό συμβαίνει γιατί η μήνυση του Μάνου Παπαγιάννη έφτασε νωρίτερα στον Εισαγγελέα», έγινε γνωστό στο Πρωινό - δείτε το βίντεο.

Από την ώρα λοιπόν που η είδηση αυτή βγήκε στη δημοσιότητα οι δικηγόροι και των δυο πλευρών έχουν μιλήσει στις εκπομπές με σκοπό να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση και να απαντήσουν σε όλα τα ερωτήματα.

Μάλιστα, ο δικηγόρος της Σοφίας Παυλίδου, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως ο Μάνος Παπαγιάννης αποπειράται να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό κλίμα για τον ίδιο.

Η επίσημη ανακοίνωση του δικηγόρου της Παυλίδου για την υπόθεση με τον Παπαγιάννη

Για μία ακόμη φορά, δυστυχώς, η πλευρά του κ. Παπαγιάννη, κάνοντας την εμφάνισή της μέσω πρωϊνών τηλεοπτικών εκπομπών, αποπειράται να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό κλίμα για τον ίδιο, εν σχέσει με το περιστατικό που έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2018 στο θέατρο ΧΥΤΗΡΙΟ, αυτή την φορά εκμεταλλευόμενη την, γνωστή σε όλους - νομικούς και μή - καθυστέρηση προσδιορισμού δικασίμου των ποινικών υποθέσεων από την αρμόδια Εισαγγελεία, λόγω υπερβολικού φόρτου ποινικών δικογραφιών.

Πράγματι, καίτοι η κα Παυλίδου κατέθεσε μήνυση εντός του πλαισίου της αυτοφώρου διαδικασίας, ήτοι την ίδια ημέρα που συνέβη το περιστατικό, και κινήθηκε έκτοτε η διαδικασία της προκαταρκτικής εξετάσεως, που ολοκληρώθηκε από τον Μάιο του 2019, δυστυχώς, από τον Ιούνιο του 2019, ανέμενε την σειρά προσδιορισμού της, ευρισκόμενη στους αρμόδιους υπαλλήλους προσδιορισμού, με σχετική παραγγελία της Αξιοτίμου κας Εισαγγελέως για παραπομπή σε ακροατήριο.

Αντιθέτως, ενώ ο κ. Παπαγιάννης κατέθεσε, σχεδόν τρείς μήνες μετά, την δική του αντίθετη μήνυση, εις ένδειξη αντιπερισπασμού, με την γνωστή μέθοδο της «θυματοποίησης του δράστη», δεδομένης της μή εξαρτήσεως των δύο δικογραφιών, αυτή προσδιορίστηκε να δικαστεί τον Μάϊο του 2022, ενώ παράλληλα, άλλη μήνυσή του κατά της κας Παυλίδου και των μαρτύρων της – ήτοι η υπ’ αυτόν ασκηθείσα μήνυση στο πλαίσιο της «μεθόδου της τρομοκράτησης των μαρτύρων» - ορθώς, έχει εκ του Νόμου ανασταλεί μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της μηνύσεως που έχει ασκήσει εναντίον του η κα Παυλίδου.

Ούτως, με το να περιφέρεται η πλευρά του κ. Παπαγιάννη στα μέσα ενημέρωσης, εμφανίζοντας την εν λόγω εξέλιξη ως ΔΗΘΕΝ «ανατροπή» στην υπόθεση ή να αφήνει να εννοηθεί ότι οι Εισαγγελικές Αρχές προέκριναν ΔΗΘΕΝ την μήνυση του κ. Παπαγιάννη έναντι της κας Παυλίδου, πέραν του γεγονότος ότι είναι αναληθές, είναι και επικίνδυνο. Ο κ. Παπαγιάννης θα δικαστεί ως κατηγορούμενος και μήν εκπλαγείτε αν τούτο θα λάβει χώρα την ίδια ημέρα. Οπότε ας θυμάται ότι «κρείττον τοις ποσίν ολισθείν ή τη γλώσση».

Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε, όπως πράξαμε από την πρώτη στιγμή, ότι τα νομικά θέματα θα λυθούν από τα αρμόδια Δικαστήρια και δεν έχει νόημα ούτε είναι επιτρεπτή από τους θεσμούς η περαιτέρω ανάλυση. Η ηθική, όμως, πλευρά των γεγονότων, αυτή ειδικώς την εποχή που διανύουμε, επιτάσσει σε όλους μας να παύσουμε να «διασκεδάζουμε» τέοια περιστατικά σωματικής και λεκτικής βίας, και να μην ψάχνουμε αιτίες ή/και αφορμές που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν μία τέτοια συμπεριφορά. Επαναλαμβάνουμε μετ’ επιτάσεως: Καμμία δικαιολογία στην σωματική και λεκτική βία. Καμμία ανοχή. Καμμία «γκρίζα ζώνη». Στην βία, υπάρχουν μόνο άσπρες ή μαύρες ζώνες.

Και σε εκείνους που την τρέχουσα περίοδο θέτουν το (άστοχο και προσβλητικό σε κάθε περίπτωση) ερώτημα σε άλλες υποθέσεις βίας, που έχουν απασχολήσει έντονα το κοινωνικό σύνολο: «Γιατί τώρα ;», «Γιατί τα θύματα δεν κατήγγειλαν από την πρώτη στιγμή ;», προσπαθώντας να μηδενίσουν και να υποβιβάσουν τέτοια γεγονότα, προς επίρρωση του απαραδέκτου και μηδενιστικού αυτού ερωτήματος, θέτουμε υπ’ όψιν τους ότι, εν προκειμένω το θύμα, που ήταν η κα Παυλίδου, το έπραξε την ίδια ημέρα και ιδού, τέσσερα και πλέον έτη μετά, ακόμη περιμένει δικαίωση... Και αντ’ αυτού μαθαίνει ότι θα πρέπει να δικαστεί κι ως κατηγορουμένη... Αλλά δεν πτοείται και θα έχει την στήριξη που της αρμόζει.

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος
Αλέξανδρος Μίντζιας