"Ήμουν μάρτυρας σε περιστατικό βίας" - Συγκλονίζει με την αποκάλυψη του ο Πέτρος Λαγούτης

"Τον ξεφτύλισε ο..."

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor

Στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα, παραχώρησε συνέντευξη το πρωί της Πέμπτης 17-01, o ταλαντούχος ηθοποιός Πέτρος Λαγούτης. Λόγω των ημερών, καθώς λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες η πρώτη δίκη για το #metoo, ρωτήθηκε και πήρε θέση σχετικά με όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Έδωσε απάντηση στο ερώτημα αν θα συνεργαζόταν με κάποιον από τους εκείνους που έχει καταγγελθεί ενώ αποκάλυψε πως έχει υπάρξει μάρτυρας περιστατικού λεκτικής βίας, οπού σκηνοθέτης ξεφτίλισε συνάδελφό του.

Η αποκάλυψη του Πέτρου Λαγούτη για το περιστατικό που ήταν παρών

«Το θέμα είναι όλο αυτό που έγινε με το κίνημα να μείνει στην ιστορία και στο μέλλον και αυτές οι συμπεριφορές να εκλείψουν. Νομίζω ότι τα τώρα αρχίζουμε και βλέπουμε τα αποτελέσματα και τις συνέπειες του #metoo. Εγώ δεν είχα συνεργαστεί ποτέ με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο κύριος Φιλιππίδης δυο φορές μου είχε προτείνει συνεργασία αλλά είχε τύχει να έχω κλείσει κάπου άλλου και δεν δουλέψαμε ποτέ μαζί», είπε.

«Αν κάποιος δεν καταδικαστεί επειδή παραθυράκια του νόμου τον γλιτώνουν, όχι δεν θα συνεργαστώ. Αν κάποιος αποδειχτεί πως είναι αθώος και ότι άδικα κατηγορήθηκε για όλα αυτά, φυσικά και θα συνεργαστώ», είπε ενώ αποκάλυψε πως έχει βρεθεί «παρών» σε περιστατικό λεκτικής βίας.

«Ναι, έχω βρεθεί παρών που σκηνοθέτης προκειμένου να γίνει κάτι που πίστευε ότι έπρεπε να γίνει, με λεκτική βία σχεδόν ξεφτίλισε τον συνάδελφο. Τότε δεν αντέδρασε κανείς, τώρα ναι θα αντιδρούσαμε, τουλάχιστον εγώ», είπε.

Πέτρος Λαγούτης για κίνημα #metoo: «Το θέατρο είχε το φως να καθαρίσει την βρωμιά»

Με αφορμή την επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Εκτελεστές», ο Πέτρος Λαγούτης παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής «Mega Καλημέρα» όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για το ελληνικό κίνημα #metoo το οποίο παραμένει ακόμη ως ένα φλέγον ζήτημα όχι μόνο στον χώρο του θεάτρου αλλά και για όλη την κοινωνία.

«οι άνθρωποι του θεάτρου είχαν τη δύναμη να αποκαλύψουν όλα αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν στον χώρο. Ενώ σε πολλούς άλλους χώρους, όπως και στον δικό σας τον δημοσιογραφικό, δεν βρέθηκε κανείς να μιλήσει».

«Οπότε μην την πέφτουμε στο θέατρο για την βρωμιά. Το θέατρο είχε το φως να καθαρίσει την βρωμιά. Ο μεγάλος μου γιος πέρασε φέτος στη σχολή του θεάτρου Τέχνης».