Άγιος Παΐσιος: "Είναι δύσκολο να..." - O Δημήτρης Ξανθόπουλος αποκαλύπτει

Όλα όσα είπε για το ρόλο του

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Άγιος Παΐσιος:

Μας έχει συνεπάρει από το πρώτο επεισόδιο, και περιμένουμε αγωνιωδώς κάθε Πέμπτη να δούμε το επόμενο. Ο λόγος για τον "Άγιο Παΐσιο", που από την πρεμιέρα του κιόλας έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και έχει κερδίσει τις καρδιές του κοινού με την πλοκή και τους χαρακτήρες του. Ο Δημήτρης Ξανθόπουλος που φέτος πρωταγωνιστεί ως "Πρόδρομος" στη σειρά, την Πέμπτη 17/2 βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Mega Καλημέρα.

Ο ηθοποιός που υποδύεται τον πατέρα του Άγιου Παϊσίου, Πρόδρομο, μεταξύ άλλων μίλησε για τον ρόλο του στη σειρά, ενώ αναφέρθηκε και στην προσωπική του ζωή και τα παιδιά του. «Για τον ρόλο μπαίνεις στη διαδικασία να ακούσεις και να μιλήσει με άτομα που γνώριζαν τον Άγιο Παΐσιο.

Για εμένα είχε ενδιαφέρον όλη η διαδρομή και ειδικά στο δικό μου το κομμάτι. Τον εαυτό μου τον προετοίμασα όπως σε κάθε ρόλο. Προσπαθεί αν δεις ιστορικά από την εποχή, να δεις τις αναφορές που υπάρχουν για αυτό το πρόσωπο, συνομιλείς με τους υπόλοιπους συντελεστές, σκηνοθέτη και σεναριογράφο και αντλείς πληροφορίες από οπουδήποτε», είπε αρχικά ο ηθοποιός.

Όλα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Ξανθόπουλος για την σειρά υπερπαραγωγή του Mega

«Δεν είμαι ο άνθρωπος που εκκλησιάζεται κάθε Κυριακή, που πληροί το πρωτόκολλο, αλλά πιστεύω ότι στους περισσότερους ανθρώπους υπάρχει ένα σπέρμα πίστης».

Σχετικά με τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει στον ρόλο του στη σειρά, ο Δημήτρης Ξανθόπουλος υποστήριξε: «Όλοι οι ρόλοι είναι δύσκολοι. Είναι δύσκολο να παίξεις έναν ρόλο γιατί πρέπει να βρεις ισορροπίες, να μην είναι γραφικό. Εδώ έχεις να αντιμετωπίσεις ότι παίζεις ένα πρόσωπο σε μία σειρά εποχής που είναι ο πατέρας ενός Αγίου, αλλά είναι ένας άνθρωπος με σάρκα και οστά και έχει επιθυμίες, αδυναμίες».

Όσον αφορά την άποψη των παιδιών του για τη συμμετοχή του στον Άγιο Παϊσιο, ο Δημήτρης Ξανθόπουλος αποκάλυψε: «Εχθές το συζήτησα λίγο με τον γιο μου, την ώρα που τον πήγαινα στο μπάσκετ και του λέω “πως σου φαίνεται”; Μάλλον είναι η δουλειά του μπαμπά, δεν τους νοιάζει. Δεν με έχουν δει και πάρα πολύ στην τηλεόραση τα παιδιά μου. Μετά από τη σειρά το Νησί, έκανα ένα μεγάλο off και μετά έπαιξα ξανά πριν δύο χρόνια»

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Ξανθόπουλο

Ο Δημήτρης Ξανθόπουλος είναι Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης θεάτρου, γεννημένος στην Αθήνα το 1975 και είναι 47 ετών.Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Θεατρικού Οργανισμού Μορφές στο θέατρο Εμπρός το 2000 και συμμετείχε ως ηθοποιός σε θεατρικές παραστάσεις και σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους

Συνεργάσθηκε ως βοηθός σκηνοθέτη στην θεατρική παράσταση «Το τάβλι» του Δημήτρη Κεχαϊδη με σκηνοθέτη τον Τάσο Μπαντή στο θέατρο Εμπρός. Το 2007 έγραψε το σενάριο και σκηνοθέτησε τη μικρού μήκους ταινία «Pulvis Tarakanae». Mε την ομάδα Pequod (Πίκουοντ), της οποίας είναι συνιδρυτής, και έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις «Ο Γλάρος» του Αντόν Τσέχωφ[3][2] και «Από το φίφτυ-φίφτυ στον έρωτα» του Δημήτρη Χατζή στα πλαίσια του 1ου Low Budget Festival (2010), ενώ το 2011 σκηνοθέτησε την παράσταση «Υπόθεση εργασίας» στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.

Για τη σκηνοθεσία της παράστασης «Ο Γλάρος» είχε προταθεί για βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στα βραβεία θεάτρου Κάρολος Κουν το 2010. Το 2012, συ-σκηνοθέτησε και έπαιξε στην παράσταση «Το διπλό βιβλίο» που αποτελούσε συμπαραγωγή των Pequod και της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση
«Εν Ιορδάνη» σε σενάριο Γιώργου Κριτικού και σε σκηνοθεσία της Πηγής Δημητρακοπούλου (Star, 2002), «Γιούγκερμαν» του Μ. Καραγάτση σε σενάριο Θοδωρή Πετρόπουλου και σε σκηνοθεσία του Γρηγόρη Καραντινάκη (ΑΝΤ1, 2007), «Το δέκα» σε σκηνοθεσία Πηγή Δημητρακοπούλου (Alpha, 2007).

«Γ4» σε σενάριο Δημήτρη Κόλλια και σκηνοθεσία Σέργιου Κωνσταντινίδη (Alpha, 2008), «Καρυωτάκης» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Τάσου Ψαρρά (ΕΤ1, 2009), «Το νησί» της Βικτώρια Χίσλοπ σε σενάριο της Μιρέλλας Παπαοικονόμου και σκηνοθεσία Θοδωρή Παπαδουλάκη (Mega, 2010), «Έρωτας Μετά» σε σκηνοθεσία Στέφανος Μπλάτσος και Βασίλης Τσελεμέγκος και Σέργιος Κωνσταντινίδης και σενάριο Παναγιώτης Ιωσηφέλης , Μαρία Βρεττού , Αθηνά Γερολύμπου , Μάνος Παπαϊωάννου ( Alpha 2019)

Καρτ Ποστάλ σε σκηνοθεσία Γιώργος Παπαβασιλείου και σενάριο Victoria Hislop ( ΕΡΤ1 2021),Η Τούρτα της Μαμάς σε σκηνοθεσία Αλέξανδρος Ρήγας και σενάριο Αλέξανδρος Ρήγας , Δημήτρης Αποστόλου , Μάνος Ψιστάκης και Επεισόδιο: “25 Δεκεμβρίου 2021 ΕΡΤ1 ) και φέτος τον απολαμβάνουμε στη σειρά Άγιος Παΐσιος, Από τα Φάρασα στον Ουρανό σε σκηνοθεσία Στάμος Τσάμης. και σενάριο Γιώργος Τσιάκκας (Mega, 2022)